Saturday, August 3, 2013

Suka duka ramadhan 2013 ..... Anugerah tidak ternilai....

Emmmm……
salam buat semua....... 
setelah sekian lama..... remy mula bersuara....... jauh remy mengelamun hari nie…. Mengingatkan suka duka episode ramadhan versi 2013 yg cukup bermakna…. Limpahan keberkatan…kurniaan yg tak ternilai…..limpahan Rezeki dan juga episod kehilangan yg cukup memberi pelbagai rasa pada remy dan juga seluruh keluarga pada ramadhan kali nie…. 

Sebelum melabuhkan tirai ramadhan…. Terlebih dulu remy memohon maaf diatas kehilangan hampir sekian lama dialam maya….. tiada entry2 terbaru….. tiada khabar menjengah….. remy hanya melihat dari jauh….. betapa kemeriahan kenkawan dialam maya……hanya masa terus berdetik….. menghitung detik2 berlalu……kerana……

Alhamdulillah…. 
Berkat kemuliaan Ramadhan…14 Ramadhan @ 23 July 2013…akhirnya Qaseh Zara Azhar dilahirkan melalui kaedah pembedahan……cukup ringkas namanya tapi penuh bermakna kehadirannya buat remy sekeluarga…tak sangka remy dah bergelar ayah!…...Zara bermaksud puteri ….. dialah buah hati yg sekian lama dinanti nanti……..…. Melihat kelahirannya yg pramatang dan sampai masa nie masih lagi ditempatkan di dlm incubator., itu sudah membuatkan hati remy tersentuh….. doakan Qaseh Zara sihat Walafiat ye sahabat semua…..
Jadi raya tahun nie ,memang remy tak pulang ke kampung…. Sebab nak menemani Qaseh Zara kat spital tu…thanks my laling for the wonderful gift for me this year.....insyaAllah kita akan jaga Qaseh Zara sebaik mungkin.....… dikesempatan ini juga remy nak ucapkan ribuan terima kasih diatas ucapan dari keluarga , kenkawan dan juga sahabat semua tak kira dimana berada..nyata mahupun maya...……tak terbalas rasanya oleh remy dgn doa doa yg dititipkan dan juga kata kata nasihat yg amat remy hargai…… semoga Allah membalas segala kebaikan sahabat semua….. Amin…. 
Episode duka ramadhan juga bermula beberapa jam sebelum Qaseh Zara dilahirkan……pada 22 july....perginya seorang ibu saudara remy yg amat rapat dgn remy sekeluarga…… arwah maklong yg cukup remy sayangi….. kekadang remy anggap maklong nie macam nenek pun ada…..setelah arwah melalui detik2 kehilangan dua anaknya pada tahun lepas….. dan juga anak sulung yg disahkan strok awal tahun nie….. akhirnya maklong pergi juga meninggalkan episode lara yg sekian lama beliau simpan didalam hati….. remy tak sempat nak pulang sebab ptg tu dah ada kat Hospital......semoga Arwah Maklong tenang2 disana.....Alfatihah.....Amin
Remy rasa cukup sampai disini dulu….. byk sebenarnya entry yg remy simpan… rasanya biarlah ia tersimpan aja…….mana yg sempat …… remy akan usahan hapdet entry2 tu….. buat masa nie…. Memang waktu menjadi sahabat sejati buat remy…. Dan hospital menjadi bff sejak beberapa hari yg lalu………..lepas kerja jer….. disanalah tempat remy setiap hari……..
Sampai jumpa lagi sahabat semua…… tunggu entry raya photoshoot dan juga iftar yg mana sempat remy paparkan nanti….. maaf sekali lagi andai remy gagal utk bw ke blog sahabat semua……InsyaAllah… selepas semua selesai…. Remy akan kembali seperti sedia kala……. Wassalam……


24 comments:

Eraz Fadli said...

Assalamaualaikum.. Firstly tahniah atas kelahiran puteri sulung.. Anak kita sebaya dan lahir nak sama tarikh.. Nama pun hampir sama.. Secondly, Eraz doakan semoga Zara cepat-cepat ok dan dapat keluar wad secepat mungkin untuk bersama mummy dan daddy nya.. Insyaallah, apa yang berlaku, ade hikmahnya.. Zara lahir dalam usia berapa minggu?

Eraz Fadli said...

Salam takziah juga atas pemergiaan ibu saudara Remy..

diana said...

tahniah remy..tak bagitau pun...akak doakan kan moga qaseh cepat2 kuar spital..bagi semangat kat wife untuk pump susu supaya Qaseh lebih sihat dan kuat badan nya tu..

nanti dah kuar spital boleh shopping baju reben2.heheheh

Sukma Haron said...

baru tahu kenapa Remy tak dapat balik kampung, anggaplah ini sebagai dugaan di hari raya, sungguh touching entry Remy kali ini, akak doakan anak Remy cepat sembuh dan kuatkan semangat...
Selamat hari raya aidilfitri.....

Ady said...

Assalamualaikum Remy, tahniah atas kelahiran puteri sulung Remy. Tapi saya nak tanya sesuatu yang lari sikit dari tajuk post Remy ni. Saya ada nampak Remy pernah join gems tahun lepas and saya nak tahu,lepas program gems tu, adakah Remy diserap ke company yg Remy training tu? Sebab saya pun dapat offer dari gems tapi masih buntu. Tq.

deno said...

wah...... tahniah remy atas kelahiran puteri sulung... deno pun ingin minta maaf byk2 pada remy ...

take care remy, mama and baby... :)

p/s: kad remy akan sampai selepas raya sbb dpt lewat alamat remy.. tunggu kad dan sticker drp deno :)

ayut said...

patut lama tak nampak remy....ayut pon tak berkesempatan je melawat....tahniah remy ada peneman Qaseh zara skrg..semoga baby kuat dan remy sabar manjaga baby yer...salm takziah juga ata pemergian mak long remy yer....semoga trus tabah..dan moga arwah bersama orang-orang yg soleh.amin...

ayut said...

patut lama tak nampak remy....ayut pon tak berkesempatan je melawat....tahniah remy ada peneman Qaseh zara skrg..semoga baby kuat dan remy sabar manjaga baby yer...salm takziah juga ata pemergian mak long remy yer....semoga trus tabah..dan moga arwah bersama orang-orang yg soleh.amin...

BUNDA a.k.a KN said...

tahniah atas kelahiran baby pertama...takziah untuk keluarga arwah..

Remy hazza said...

eraz....
wassalam bro......terima kasih byk2....... tak sangka ye.... remy tahu dari dulu bila eraz mention pasal baby eraz..... alhamdulillah..... tahniah juga utk bro..... dapat juga puteri penyeri....semoga isteri dan juga baby eraz sihat... Qaseh zara hari tu lahir dlm masa 65 minggu jer.....

Remy hazza said...

eraZ....
Terima kasih diatas salam takziah.......cuma remy terkilan tak dpt tgk arwah maklong sejak beliau sakit.....

Remy hazza said...

kak diana....
terima kasih byk2 kak......lambat remy khabarkan.... sebab qaseh masih dihospital.......insyaAllah... wife ngan baby nampak ok..... hari2 remy ke hospital hantar susu......

Remy hazza said...

kak sukma....
setelah sekian lama balik kekampung, kali nie kena berkorban utk puteri tu.... it's ok.....dia yg lebih utama buat masa skrg......insyaAllah...semoga qaseh cepat keluar dari hospital..... baru boleh pulang beraya......

selamat hari raya juga utk akak sekeluarga....

Remy hazza said...

ady....
thanks for asking..... remy tak pernah masuk gems.... tapi remy induct student gems kat tempat remy...... tu yg remy close sangat dgn dieorg...... so far...company remy dah 3 kali ambil staff from khazanah.. batch pertama hingga ke tiga semuanya dioffer pekerjaan di tempat remy but feel free kalau nak ke tempat lain sepanjang 6 bulan training tu kalau jumpa pekerjaan lain yg lebih sesuai, student boleh drop training gems bila2 masa.....sekiranya tiada.... semuanya insyaAllah akan dioffer berdasarkan prestasi.... kalau yg record buruk tu memang kena reject ler.... so far takde lagi.....walaupun pekerjaan yg mereka lakukan kekadang berlainan dari kelulusan akedemik or their field..... contohnya sains marine.... bio..... perhutanan.... walaupun tempat remy more to food industry.....but apa kelebihan yg student gems ada..... ialah time management , paperwork , computer skill dan juga public speaking yg kekadang old staff tak beberapa expert.....tu yg kelebihan student gems nie.....maybe tak terlibat secara operasi..tapi masih berguna utk management side.....so far kat tempat remy.... ada yg ditempatkan kat hr , operasi.... markerting... procurement.....dln lain2 section....itu sebabnya dlm masa enam bulan tu... mereka kena study the proses atau apa saja yg boleh menyumbangkan sesuatu dlm syarikat...dari situ kita tgk skill dan kemampuan.....kelulusan dan paper itu cuma kelebihan utk mendapatkan post yg lebih tinggi tapi the real things adalah how we can handle the job and survival. ada kelulusan tinggi tapi tak reti buat kerja tak jadi jugakkan....
yg penting ada passion dan semangat utk terus bekerja...... walaupun kekadang tak seiring dgn jiwa.....he3.. it's true......kekadang kita tak guna pun apa yg kita belajar dulu.......melainkan kita memang masuk bidang yg berkaitan dgn apa yg kita belajar....

so pada remy..... it's good join tapi depend dimana company yg ady kena pilih nanti......kalau bernasib baik..... tuah akan lebih menyinari kita...... yg penting kita lakukan yg terbaik.....
all the best...

Remy hazza said...

deno....
thanks so much dear.....
insyaAllah doakan qaseh sihat2 ye.... semoaga qaseh setabah dena dan sekuat semangat mu.....

abg pun nak mintak maaf byk2 kat deno ...slmt hari raya tau.....

Remy hazza said...

ayut....
terima kasih byk2 ayut... itulah salah satu sebab kenara dah lama remy tak hapdet dan nak bw blog kenkawan.... masa amat terhad...... insyaAllah... remy akan jaga zara sebaik mungkin......
lepas nie giliran ayut pulak.....
mekasih juga utk salam takziah.... rindu remy pada arwah maklong.....

Remy hazza said...

bunda...
terima kasih byk2 bunda......
selamat hari raya...... dan selamat pulang ke taiping tu... kirim salam utk semua ye bunda..... buat org2 taiping......

Ayie Abas said...

assalamualaikum..remy :)

salam..ramadhan :)

tahniah menimang cahaya mata di bulan mulai ramadhan nih....:)

sedap nama anak perempuan remy..hehe :)

Remy hazza said...

ayie...
wassalam....
salam ramadhan dan juga salam syawal yg akan menjelma nanti......
terima kasih sesangat ayie......tu yg remy sedikit terabai blog...nak bw lagi ler...... insyaAllah...lepas nie ok sikit kut...lepas Qaseh dah kuar spital.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....n3 yg menyentuh hati mama....tahniah atas kelahiran puteri yg dikasihi dah bergelar ayah akhirnya...semoga zara cepat2 pulang dgn keadaan yg sihat...

al-fatihah buat arwah mak long remy...:(

Remy hazza said...

mama.....
wassalam.... mekasih bk2..... insyaAllah...semoga zara sihat2 aje nanti......mekasih juga utk ucapan takziah

Zaidalifah Hussin said...

TAHNIAH.. REMY :) DAPAT BABY...
MOGA BABY SIHAT WALAFIAT..

SALAM TAKZIAH JUGA UNTUK ARWAH MAK LONG...
AL-FATIHAH.

mrs eyza said...

yeayyy dah dapat tengok muka baby Zara... ;)

semoga baby Zara kuat semangat dan dapat keluar hospital untuk beraya dengan daddy dan mummy...


salam takziah untuk remy sekeluarga yea....pastia da hikmah di sebalik semua yg terjadi nie...

apa2 pun, selamat berjaga malam nanti yea...hihi

Wirda Amir said...

salam remy...

tahniah dan takziah..begitulah kehidupan...maaf akak br esempatan bc entry nih...

 

Template blog ilham dari alif ismail