Sunday, December 23, 2012

Syafiq dan birthday ........sian kau dik!!!!

salam utk semua...salam hujung minggu.... 
memula remy nak mintak maaf sesangat...... tak sempat nak bw...terganggu dgn tugasan urgent yg memerlukan remy turun padang sekali kat kitchen tu...... ada masaalah manpower...so ramai2 kena bantu apa yg patut.....nasib baik hari nie rest day...... so remy pun tak beberapa nak sihat....... tekak sakit dan perit.......so jimba2 hujung minggu nie takde kut......he3 lagi pun hujan nak turun kat luar tu......
So kali nie remy nak cerita pasal birthday lagi.......baru jer entry entry kek yang lalu kan... nie kek yg lain pulak....... maaflah..patutnya entry nie remy kuarkan semalam...tapi apakan daya...tak sempat nak edit pic ngan taip entry nie..... so pospone ke hari nie...... wekkk!!!! entry dah basi ler tu....... tak kisah lah........janji rock!!!!
Bertempat di dataran nilai dua mlm yg lepas........ kiteorg berjimba lagi ramai2.......lama pulak tak bersama adik2 remy yg gems nie....op's gems lagi kah???? sebab dah hampir setahun jadi staff kat tempat remy..... kiranya BFF remy lah semuanya........best dan sporting semuanya....... memula event nie just nak sambut birthday kepada seorg jer...... tapi memandang kan yg lain2 dah terlepas dan demi nak menjaga hati..... why not kita sambut semua sekali...ha3......
So inilah barisan putera puteri yg disambut...remy pun terselit!!!.... 5 org sekali gus....... cis...... sakan budget ler tu.....he3..bukan apa..kekadang masa tu nak together2 gether susah...... cam remy dulu.....memang tak pernah nak sambut2..... my birthday remy pi tgk teater...that reward to my self...bila adip pulak... dia sibuk nak balik kampung...... maklumlah busy nak jadi fiancee minggu depan....he3..... op'ss.... terbocor pulak....ampun adip....... sama jugak yg lain.... alang 2 ada masa semua free mlm tu terus we all buat mkn2 kat dataran nilai tu......
Dengan sebijik chocolate banana kek dan tiga talam domino's pizza...masing2 apa lagi...serbu ler.......remy pun ajak bff remy sebelah rumah join sekali......si fendi tu......dieorg nie semua rapat sebab satu gems yg kerja kat tempat remy.........walaupun dah ada yg pecah2 sebab berlainan shift......
tak cukup dengan pizza dan kek , remy tambah lagi dgn laksa buyung emas...kebetulan depan kiteorg ada gerai buyung emas tu..... not bad!!! sebab murah...... baru rm2.50 semangkuk......tapi yg paling best !!!! birthday boy yg paling utama ler...sebab tujuan asal nak buat utk syafiq kan..... yg baru merah tu......
cer tengok muka memasing...... he3.... mcm ada sesuatu kan.....pastu tgk kat belakang syfiq..... ada dua tangan kan..... he3..sebenar masa tu dlm gelap gelita.... takde lampu jalan...so keadaan samar2... MPN tak bayar bil kut...... so that the perfect situation...... kite org suruh adip snap pic....... bila adip sebut sampai tiga.......... prap!!!!
remy dan yg lain2 hentak telur kat keta pastu lumur kat belakang syafik.......
he3.... mandi telur kau dik!!!!!!
Kesian pulak tgk muka zati tu sebab KCJ dia kena sekali...he3...ampun.......syafiq dah lari kehutan bersihkan kulit telur.......sian dia....... basah baju tgn telur......kiteorg pulak pakat dok menyorok takut kena kejar balik.....he3...apa2 pun...ampun kan kiteorg syafiq... mandikan kau dgn telur....... he3
walaupun dia tak puas hati...sebab sambut birthday ramai2 tapi dia sorang yg kena....... well , kiteorg ckp...kau yg paling istimewa...... sebab tu terkena......he3....

sampai jumpa lagi sahabat semua........
selamat berhujung minggu......
dan terima kasih kerana masih sudi hadir disini.......
wassalam

29 comments:

Ayie Abas said...

best betul laa mkn ramai2 mcm tu...betul2 santai...:D

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...seronoknya sambut besday reramai mcm ni...:)

Remy hazza said...

ayie....
tu lah...... lepak mkn pizza atas dataran...... seronok sangat

Remy hazza said...

mama
wassalam.....
lepak ramai.... 5 birthday sekali gus......he3...save budget....

misz_eyza said...

sapa punya idea tu mandikan birthday boy dgn telur hihi... nasib baik dia sporting jer...hihi

Remy hazza said...

eyza...
he3....
pakai ramai2.........masa tu gelap..... mesti dia tak perasan sapa yg pecahkan telur dulu.....he3

Azhafizah Md Nor said...

happy belated bday untuk semua yg sambut bday tu..waahh seronok berjimba bersama rakan rakan kan..sweet moments ^__^

miz ruha said...

alolo... kesian kena lumur telur...
sedapnya kek dan piza tu....

Hnahdy said...

macam dataran tu korang yang punya ja.. booking ek..:) xda orang lalu lalang?

diana said...

hahaha..
akak pernah tengok staf maybank kena lumur tepung..
masa tu dah habis opis hour dah..tapi masih rmai orang kat bahagian atm tu..semua gelak tengok si mangsa...ni kena telur lagi la dasyat./dengan bau nya..pehhh!!!

shidaR said...

wahhh sronoknya lepaking :)
HB tuan befday hehee :D

aini shahroni said...

terasa lapar tengok pizza domino tue..
hahaha..
kena prank dengan kwn sendiri memang awesome laa..
^____^

from ::Arkitek Hati::

Remy hazza said...

azhafizah....
itu lah... sweet moment share together...... lepas nie mungkin dah takde.....

Remy hazza said...

miz ruha....
memula memang kiteorg tak sampai hati...tapi memikirkan inilah erti persahabatan.... he3.... yg penting dia tak boleh marah abg dia nie.....
mungkin esok lusa dia dah takde.... kut2 dpt kerja lain.....

Remy hazza said...

hnahdy....
org lain lepak kat hujung2 jer... tgk kiteorg yg gila2 kat tgh tu........he3

Remy hazza said...

kak diana....
telur tiga biji.....dgn belon air sekali...... kalau ikutkan hati ada yg nak simbah kuah laksa.....he3
tapi rasa cam kejam sangat......
bkn kat syafiq tu..tapi kat tuan KCJ tu......sebab syafiq naik dgn dia.....he3

Remy hazza said...

shida,,,,
mekasih...sekali sekala..... lepas nie mungkin dah ada yg tukar kerja..... sorang2 hilang......

Remy hazza said...

aini sharoni....
he3...
kawan2 yg kejam...camtu lah..... tapi syafiq nie dah kena telur pun tetap buat muka comel.....
lepas nie kalau dah jadi inspector polis...kiteorg dah tak berani buat dah...... nyeri!!!

LiNda said...

seronoknye celebrate rmai2 dlu, teringat kenangn kenekan kawan2 mase study dlu. Bancuh air cincau byk2 n simbah ats kepala dia..seronok sgt :)

ayut said...

tu dia skali kena..huhuhu..klu ayut lari siap2x dh :D happy belated bt semua....

Remy hazza said...

linda..
bab mengena kenkawan memang best!!!! tapi yg paling remy tak leh lupa.... waktu practikal kat langkawi...kwn remy kena campak dlm swimming pool.... kesian dia....

Remy hazza said...

ayut,,,
3 biji telur...... plus air dlm belon tu....... basah jugak ler baju dia tu......melekit2 dgn telur.....
mekasih wish birthday utk kiteorg.....

ishy77 said...

bestnya kena prank..huhuhu

TiranaAduka said...

yg penting happykan?

hazwan hairy said...

sedapnya..meriah smbut birthday ...bila lah dpt cmni..hehe

Remy hazza said...

ishy77
he3...sesekali...lepas nie jadi inspector polis...remy dah tak berani nak buat kat dia......he3

Remy hazza said...

linda....
nie kiranya ok lagi...ade kenkawan masa tu siap nak kasi air luah laksa atas dia..... tapi kitaorg tak sampai hati......

Remy hazza said...

bro tirana...
he3... happy sangat masa nie...remy yg dah senja nie pun depa sambut sekali....he3....

Remy hazza said...

hairy....
boleh jer.... nanti birthday hairy... buat party ajak geng blogger semua dtg tau...... remy org pertama yg kasi telur tu...he3.....tapi dah habaq... kena tukar benda lain ler.......

 

Template blog ilham dari alif ismail