Tuesday, April 16, 2013

Bila Cinta Bersatu - Tasek menjadi saksi..........

Salam bertemu lagi……
Salam buat semua yg masih setia dan sudi singgah kat blog remy nie……

Mood remy kelaut skrg nie dgn kemelut yg melanda…… rasanya blog dan remy semakin menjauh…….kalau ada pun cuma sisa2 entry yg belum remy paparkan…… so Kali nie remy nak cerita pasal kawenl….masa balik kampong hari tu… sempat jugaklah remy pi mkn kenduri……

Antara nya yg satu nie cukup menarik hati remy…sebab majlis tu meriah dan singgahsana yg menjadi tempat mempelai bersanding cukup menarik hati…. Dgn warna kuning yg cukup istimewa….. pasangan mempelai pun sama cantik dan sama padan…….buat pulak kat dlm dewan……

Dan apa kaitan nya dgn tajuk remy tu……??? Yg tu kena tunggu next entry ler……. He3…takde lah… sebenarnya rumah kenduri nie terletak dalam beberapa kilometre jer dari taman tema yg cukup femes kat utara nie…. Bukit Merah Lake Town Resort……dlm 5 minit jer….. so agaknya… kat situ lah tempat pasangan pi dating kut…… he3…pandai2 jer remy nie…..


Remy pun tak beberapa kenal…saudara juga tapi kiteorg anak2 nie tak ler tahu sangat…….tapi mak ngan abah kenal ler……he3… tapi time2 kenduri lah kita nak kenal saudara kan…… tak pun kena tunggu time raya……. Kan…. Dan sebagai anak sulung…memang mana2 kenduri remy kena follow parent kalau balik kampong…….. bagi kenal saudara…….he3

Majlis kenduri cukup meriah…… makanan pun sedap sebab ada air assam…….pergh!!!  tu yg best tu……Btw… selamat pengantin baru buat pasangan mempelai…semoga berbahagia ke anak cucu…… amin…..


Sampai jumpa lagi semua…… lepas nie kita pi jenjalan kat tasek pulak….

38 comments:

Amin A. R said...

kalau pergi kenduri, saya memang suka lauk daging kurma yg seketul gabak tu, cicah dengan air asam..pergh..marbeles sungguh..haha

cik azLyzah⊙.☉ said...

Tema raja tu..kuning..hehehehe

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...selamat pengantin baru buat pasangan pengantin...;)

Cho Zila said...

alahai seronok kalau kenduri jumpa sedara mara.. boleh sembang2kan boleh gosip2kan...
jom tak sabar nak tengok bukit merah water park..

Sally Yatiey said...

Seronok pergi kenduri kahwin ni ;)

BUNDA a.k.a KN said...

baru minggu lepas bunda gi kenduri...kalu bunda suka kalu ada hidangan lauk kpg sama, bolih buat pilihan..

Remy hazza said...

amin...
betul tu......kurma cicah air assam...pergh!!!! sedap....

Remy hazza said...

cik azlyzah...
cantik la pulak kan.... nampak berseri jer kuning tu.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam.....
mekasih mama.......

Remy hazza said...

cho zila....
itu lah..... gossip sakan....
bukit merah tu...... he3.... remy singgah kejab jer.....
takde jimba2 dlm taman tema tu......

Remy hazza said...

kak sally...
betul2...... meriah dgn orang dan juga makanan..... pastu tgk org bersanding.......

Condoriano said...

Cantik juga tema warna dia, ala-ala diraja gitu.

Remy hazza said...

bunda....
betul bunda..... kalau ada lauk kampung lagi best!!! cam remy dulu...siap ada udang masak petai...kerabu pucuk paku dgn kerang .....memang licin....

Remy hazza said...

condoriano....
betul tu...... nampak sejuk mata memandang......

Nasz said...

teringat majlis persandingan saya dulu. Hehehe.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

hazwan hairy said...

cntik baju dorg...bila lah jodoh nk smpai ni..hehe

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

remy bila lg huhuhu

Remy hazza said...

nasz...
mesti meriahkan...maklum raja sehari........

Remy hazza said...

hairy...
sabar2...nanti mesti sampai jodoh tu.........
abg remy doakan.......

Remy hazza said...

dysha.....
he3...remy dah lama dah.........

Nastyna said...

Bagus Remy rajin jugak teman parents gi kenduri. Yer la time2 ni la nak berkumpul sedara ramai2 and kenal each other, kalau tak berselisih bahu kat pavilion pun tak tau itu sedara hihi.

TiranaAduka said...

salam remy
'aku cuma seekor kumbg' dah tukar ke? Tersalah blog ke ta ni?

Remy hazza said...

nastyna.....
itulah.... mungkin sebab anak sulong...tanggung jawab menegnali saudara tu kena lebih...... senang nak tunjuk kat adik2 nanti......
tapi betul...kekadang org yg selalu kita jumpa pun kita tak tahu saudara..bila kenduri baru jumpa... la......kau ker?

Remy hazza said...

bro tirana....
salam bro...slmt pagi....
he3.... betul la bro....... sekarang dah jadi kumbang..... kenapa dan mengapa...... hanya kumbang yg tahu..... hu3

inche hlovate said...

lapar pulak bila tengok nasi tu huahuahua

Remy hazza said...

Inche. ...
Nie mesti tgk air assam cicah tu kan.....

Amanina said...

selamat pengantin baru buat mereka :)
pelamin tu cantik la..hehe

Remy hazza said...

Amanina. ..
Cantik kan.... simple tapi nice sangat

Wirda Amir said...

sama cantik sama sepadan..moga kekal hingga ke syurga

Si Matatajam said...

Cantik pelamin tu..moga pasangan pengantin berbahagia hingga hujung nyawa

Nur Irdina said...

canteklaaaaaaaaa... teruja tengok.

#semoga diorang berkekalan hingga ke syurga =) .

Remy hazza said...

wirda....
terima kasih...memang sepadan......
kita doakan mereka sampai ke syurga....

Remy hazza said...

kak m....
comel kan......insyaAllah....

Remy hazza said...

nur irdina.....
nice kan.....kita doakan mereka...amin...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....suka dgn kata2 Hazwan hairy kat atas tu...mari kita doakan moga HH cepat2 bertemu jodohnya yer...:)

Remy hazza said...

mama....
wassalam.....he3...
insyaAllah...kita doakan HH semoga cepat jodohnya..... mesti meriah nanti......

Sukma Haron said...

nampak meriah majlis tu....selamat pengantin baru...

Remy hazza said...

sukma.... memang meriah...penuh sedewan......mekasih kak....

 

Template blog ilham dari alif ismail