Tuesday, June 9, 2015

Royal Floria @Putrajaya 2015


Salam semua…..
Kita bersua lagi…… salam kerinduan yg dah lama remy tak ucapkan……
Harap2 semuanya sihat dan hepy2 ye…..
so before  entry kali nie... remy nak mintak sahabat semua mendoakan kesejahteraan saudara kita di negeri bawah bayu terutamanya ranau... semoga musibah gempa bumi yang melanda tidak berulang lagi.... semoga dijauhkan kemusnahan harta benda dan juga nyawa.......amin

So remy menulis lagi…. Aku menulis bukan kerana nama….. cit… mcm lagu ler plak
Aku menulis juga bukan kerana rupa…dah boyak !!!!… tapi remy menulis hanya nak kongsi apa yang ada….. tapi yang elok2 saja…..kan… yg tak elok kita buang jauh2….. karang ada yg terguris…. Ada yg menghiris……. Biar genggam menjadi abu….. akan ku pendam sebuah duka….. choiii…
Dah melalut ke laut…..

So entry kali nie nak crita pasel bunga….. @ flower…….sapa yg pi Pesta flora  aka Royal Floria Putrajaya 2015 ?  klu dah pi mesti meriah kan….. tgh keindahan bunga berwarna warni… berseri2 di waktu pagi dan bercahaya di malam hari….. cantik2 semuanya…. Ada yg ckp floria kali nie tak seronok…! … for remy…. Tahun nie ok apa… banyak yg baru dan menarik…rasanya better than last year….. entahlah…hati org kan… mungkin penilaian setiap individu tu berbeza…… org kata selera masing2….Klu remy… dah tgk benda2 tu semua cantik berseri kita rasa dah meriah sangat lah……
Tapi mungkin mata remy yg kero……..he3…. pergi salah timing   .. why???
 nak crita pasal floria tahun nie sikit..... floria bukak pagi sampai 11 mlm… remy pi tgh malam…. Buat kerja gila kejab…… terlanjur balik tgk movie san andreas kat alamanda… terus pusing2 putrajaya…. Then nampak ramai org kat floria tu…padahal dah jam dah hampir 12 mlm….. Tgk ada ramai org yg kuar masuk…. So apa lagi…. Parking terus depan pintu masuk…..memula ambik pic dari luar jer…. Pastu terus  seludup kan diri…..ikut tepi…. Pak guard senyum jer….. takde tanda2 nk halau kuar …..so kita jimba2 ler kat dlm tu…..he3
Padahal pintu utama dah tutup rapat…
So sempat jugak ler remy berposing sakan dgn my little sista dlm tu….. nasib baik zara tkda..kalau ada mau guling2 dia tgk bunga2 tu…..antik2 katanya…..biarpun tak semua yg bercahaya…. Tapi puas jugak ler snap pic sana sini….. dan yg best takde nak rebut2 dan sesak2 dgn org lain….. free and easy org kata… dah ler masuk tadi free…… tahun nie rege ticket rm 5 hinggit kan…..


Apa yg paling remy suka….. Hobbit house @ cottage tu….. teringin nak masuk…. Nampak sangat comelnya… remy kan feberet hobbit and lord of the rings….so rasa mcm suasana kat Shire plk…..
Wah… berangan jenin sungguh….. tapi really sweet garden tu……ini kiranya one of the best thing yg remy suka pasal floria 2015…


So korang yg mana belum pi… …. tahun depan ada lagi…….pi tangkap gambar puas2…. Nak tergolek dog pun takpe…. Janji vogue the vast akak2 kata……pastu make sure pakai baju bunga2… baru meriah cik jah..! aipppp ,
So sampai jumpa lagi…… nanti kita story pasal movie plk…… San Andreas…..
Dah lama tak review movie……
Sampai jumpa lagi….

P/s : review movie tu pun kalau ada kesempatan ler……klu tak… labah2 buat sarang lah jawabnya….

3 comments:

luqman zakaria said...

nice...cantek centek deco die.

Remy hazza said...

betul tu luqman...

Zaidalifah Hussin said...

bonde pi siang..

Malam menarik juga dengan lampu2

 

Template blog ilham dari alif ismail