Tuesday, June 23, 2015

Nando's Sedap sangat ker ? - jom iftar kat sana...

Salam Ramadhan semua.....
Selamat berpuasa.... so everybody ok ker???ke dok monyok jer menahan lapar dan dahaga...... he3...
chill ok......zara kata kita kena cool2 aje.
so kali nie remy nak story pasal iftar , remy memang kurang kalau nk berbuka iftar kat luar...... sesekali adalah.sebabnya lebih prefer berbuka iftar kat rumah.. jimat dan selamat..... ha3... maksudnya.... jimat sebab tak perlu bayar kos buffet ramadhan yg kekadang nauzubillah regenya, padahal makan tak lah byk sangat pun.....tapi sekali sekala oklah..... orang kata untuk ambil mood mkn berbuka kat luar...tgk suasana..... sebab apa... kalau dah berbuka kat luar.... sure terawih ter miss jawabnya.... sebab dah penat mkn.... hu3...
Pilihan memang banyak kalau iftar kat luar....pilih ada tempat.tanya aja selera.....standby jer duit ...pasti semua ada....tapi kena ingat tau... standby duit utk GST sekali..... takut bila time byr ada pulak charge yg satu tu.....buatnya budget ngam2..tak ker haru......mau berebut cuci pinggan kat blkg tu.....kan! . so last weekend remy sekeluarga jimba2 kat alamanda.... hajat dihati nak melawat kazen yg excident kat HBKL , tapi tgk time mcm tak sempat nak patah balik sebab dh beli ticket tengok minions movie .....he3.. so kiteorg jln2 kat alamanda jer la....Zara very excited because that was she first movie in cinema mood.... muka pelik jer memula....tapi last2 nampak zara boleh get along dlm cinema... so lps nie ayah boleh bawak selalu ler syg ye....
habis movie , terus window shopping sambil sambil tunggu waktu berbuka.... pilihan remy setiap tahun tau.... tetap nak berbuka kat Nando's ! that why tajuk nando's tu kuar kat atas. for me , nando's chicken memang terbaekkkkk ! remy suka mkn kat sini..... rasanya kalau kenkawan yg setia dgn blog remy... dah byk kali remy buat entry pasal yummy2 at nando's. dari nando's restaurant yang lama sehinggalah ke Nando's yg baru kat alamanda nie..... rasa dia maintain jer..... lagi satu sesuai dgn mood bulan posa.... kat nando's boleh lantak air ice lemon tea byk2... sebab bottomless...... sorang satu jug pun takpe...... kan badan kita kurang air.... he3
Rahsia Nando's remy rasa terletak pada sos Peri Peri nya..... manakala grilled chicken yg cukup berperisa dan garing diluar tapi masih moist didalam nya cukup kena dgn sos hot peri peri dan juga barisan sos yg lain... terasa keunikan disitu... tambahan plk... tomato sauce nando's adalah yg paling sedap rasanya kalau nak compare dgn tomato sauce yg lain.... wow.... puji Nando's berlelebihan plk remy nie.....
Nando's sedap sangat ker ?
semestinya.... itu kalau selera remy ler.... lagi satu.... Nando's terasa sedap sebab eff 23 june  nando's dok berlegar legar kat CPUV remy...... alhamdulillah... sekian lama tak aktive , cpuv tetap ada.....biarpun sesekali muncul.....terasa juga ke ohsemmannya....
so kenkawan semua.... Selamat berbuka nanti...jgn rambang mata sangat bila tgk bazar ramadhan nanti...... simpan pilihan tu bsk2 plk.....
 Slmt berbuka.....

5 comments:

Cho Zila said...

alamak puasa2ni rasa lagi sedapler .... ehm memang akakpun suka nando's... sedapnyer tak terperi..

Zaidalifah Hussin said...

Assalamualaikum Hai,Bonde blogwalking kat sini.

Exchange Feed Group ada menganjurkan http://kumahuitu.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html

GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 ,
Jemput join tau. Boleh buat duit raya Zara. Terima Kasih.


Comelnye Zara....

LiNda said...

lama linda tak mnyinggah sini...nandos mmg sedap. Fevret linda tu, pling suka makan mediteranean rice dgn ayam tu..mmg sdap. Huhu..terliur pulak dibulan puasa ni :P

Empayar Utama said...

Sakam Remy, maaf lama tak jengah. Saya pun lama tak bukak blog sendiri. Kesan penambahan kerja (GST) belum dapat sesuaikan diri lagi dengan kesibukan. Insya Allah lepas raya mungkin beban kerja kurang sikit bila dah terbiasa.

afzalsukasuki said...

amacam rasa dia bro?aku tak ingat pernah makan ke idak sbb huhu.rasa ngan harga dia seiring tak?

 

Template blog ilham dari alif ismail