Tuesday, July 14, 2015

Deco Raya @Opis 2015 - ini tahun.... colourful juga tema......

salam semua.....
hi dah tinggal berapa hari jer lagi kita nak meninggalkan ramadhan......
remy rasa sedih..... cepat sangat ianya berlalu..... terasa diri dihambat waktu......
semoga ada kesempatan lagi ditahun2 yang akan mendatang..... InsyaAllah... amin amin.... utk kenkawan semua juga....semoga masih lagi bernafas untuk ramadhan yang akan datang.....
so kisah raya kita tak habis lagi..... sana sini berdentum bunyi mercun...tanda raya dah semakin hampir tiba...... sana sini sibuk buat persiapan...... tapi ingat..... biar sederhana.... jgn lah konsep biar papa asal bergaya dipraktikkan.... kalu dulu takpe...
tapi dalam zaman sekarang.....ramai yang ikat perut.... betulla kata #sayaZAHRA  ... belajar tinggi pun kita kekadang mengemis dinegara sendiri...... zaman sekarang segalanya perlu ada... dan itu semestinya tiada yang percuma..... semakin maju kita... semakin tertekan kehidupan.... agaknya itulah yg perlu dibayar dgn kemodenan .. tapi #sayasayangkanMALAYSIA ...... malaysia tetap dihati......
 so kali nie remy nak tunjukkan deco raya @ Opis2015..Istimewa deco opis tahun ni biarpun dibuat last minute hasilnya terserlah….. colourful sesangat . ha3…..Tema warna meriah dengan tulisan Hari raya yg warna warni….Ada yg kata konsep morocon…. Konsep kenduri kawin…. CNY pun ada… lantaklah… yang penting ia penyambut di depan pintu opis setiap kali orang masuk….. pada kiteorg… konsepnya haru biru…. Mix and match aje apa2 stock yg ada…. Kalau tambah pun Cuma bunga dan konsep yang baru….
Yang lain2 tu semua barang2 lama…. Mana ygang boleh pakai kiteorg guna…. Janji Nampak cantik….yang penting opis kiteorg tetap yg terbaik dari opis2 lain…..ha3…. tertiba riak kejab…. Nampak sangat remy nie takde kerja nak buat… boleh deco opis bagai…..nasib baik bos sporting… gasak kau la nak hias camner…..

So , ini lah konsep tahun nie… tahun depan kita fikir designcamner plk nanti, biar meriah dan yang penting semangat nak raya terpahat dihati…..sebabnya Alhamdulillah… opis remy semuanya dapat balik raya sebab kite org bukan bahagian operasi atau produksi…yang tu terpaksalah bergilir2 untuk memohon cuti raya…
So selamat berhari raya semua … semoga lebaran tahun nie memberi seribu erti buat semua….tunggu ecard raya remy nanti ye…. Entry penutup sebelum raya…. InsyaAllah….
Sampai jumpa lagi…

2 comments:

Ibu Lala said...

Wah meriahnya. Rajinnya menghias

Remy hazza said...

he3...
ibu lala....tqvm
dah biasa setiap tahun mcm nie.....
every dept pakat2 dok menghiaskan opis.....

 

Template blog ilham dari alif ismail