Sunday, April 21, 2013

Oblivion - Earth is a memory worth fighting for.......

Salam Hujung minggu sahabat semua.....
kita bersua lagi.......
so hujung minggu nie kenkawan buat apa??? kalau belum ada perancangan.... moh kita tgk movie terbaru....baru ker? remy pun tgk minggu lepas cerita nie ...tapi hari nie baru nak review....he3.... oklah... latest movie yg remy tengok adalah Oblivion..... Sci-triller movie yg boleh remy katakan..... oklah....
nak kata seronok sangat..... rasanya berbelit sikit tgk cerita nie..... every moment kena faham..... he3.......
kita kena layan cerita2 mcm nie betul2... kalau tak lost....he3..... sebab fiction kan......... tapi action dan special effect boleh dibanggakan........dan suasana dlm filem nie cukup mengangumkan.......
kisah bagaimana bumi yg telah musnah pada masa hadapan ..... dan bulan yg telah dihancurkan... itu telah menyebabkan struktur bumi telah berubah sama sekali.... tiada lagi bangunan pencakar langit....... semuanya tenggelam dalam abu dan tanah....... yg ada cumalah  jack harper dan pasangan  yg ditugaskan disebuah menara khas dibumi utk memantau dron2 yg memusnahkan kehidupan dibumi....
bagaimanan pun jack harper dihantui oleh mimpi2 dari zaman silam nya..... dan beliau cuba mencari kembali ingatannya yg telah hilang.......tugasan jack dan partnernya adalah membaiki dron2 yg telah rosak akibat serangan penduduk dibumi......yg dianggap musuh oleh pihak yg mengawal jack dan pasangannya..sehingga lah satu hari jack berusaha menyelamatkan sebuah pesawat angkasa yg terhempas dan berjaya menyelamatkan seorg wanita...
jack cuba mencari kebenaran dan akhirnya segala mystery terbongkar.......musuh dibumi adalah saki baki manusia yg terselamat dari kemusnahan dan titan yg merupakan destinasi terakhir jack tidak wujud sama sekali....... jack sebenarnya adalah ribuan klon yg dihasilkan oleh alien yg dipanggil sully.
so jack mula menyelamatkan keaadan dgn bergabung dgn manusia dibumi utk memusnahkan penguasan alien dibumi......lebih2 lagi setelah jack dapat mengingati siapa dirinya yg sebenarnya......dan wanita yg diselamatkannya adalah isterinya sendiri...... so kalau nak tahu bagaimana jack memusnahkan pihak alien ...tu kena pi tgk sendiri tau.....
remy yg cerita kat sini pun rasa berbelit nak cerita....he3...jenuh nak ingat balik........ boleh ditonton tapi ceritanya kena layan ler..........selamat menonton semua.......

P/S :- Pic all from google...tq pokchik!

48 comments:

luqman zakaria said...

belum tgk pon agy...and x rase mcm nk tgk..hehe

Diana Azis said...

Aritu diana pun nak tgok cerita ni..tapi sebab ianya tayangan premium waktu kami sampai, kami tengok cerita langgar...

Condoriano said...

kasi berapa bintang filem ni?

NinaAz said...

Xtgk lg citer ni. Nm pk mcm menarik jeaaa. Nina suka tgk citer y cenggini

Sukma Haron said...

agghhh....lom tengok lagi nie....

Amin A. R said...

Citer yg boleh memeningkan nampak gayanya nih....hihi

inche hlovate said...

teringin nak tengok cite ni..tapi takde kawan la

Nastyna said...

Oh gitu...kisahnya. Takpo la, den tunggu kuar online yo la. Payah nak layan movie yg perlu pengamatan teliti ni hihihi.

LiNda said...

tak tgok pun cite ni, ntah mcm x minat. ngah tak sabar nk tgok ironman ni :)

||aLeaSaRa|| said...

remy...hr tu ada kwn blogger kata x best...akk lak mmg x brpa suka tom cruise ni.tapi tq share review filem ni...owh x sbr nk serbu alamanda tgk IRONMAN 3

waddah jannah said...

belum tengok lagi,, mesti bez..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

poster mcm menarik.. tgok la nti

Farah Waheda Wahid said...

walaupun ada tanda2 sudah berumur, tom cruise tetap a heart throb...wallah...

Domu-kon said...

belum tgok agi..but misz domu teringin nak tgok..ironman 3..hehe

cik azLyzah⊙.☉ said...

belom tengok lg ne..sobssssss~

TiranaAduka said...

salam remy
Pastinya isnin ini hari yg sibuk bg remy hazza.take care bro remy.

Remy hazza said...

lugman.... he3...
tak tgk pun remy rasa ok..... serabut jer...he3

Remy hazza said...

diana...
ok ler...cuma kena faham betul2..... sebab sci-fic kan berbelit sikit...

Remy hazza said...

condoriano....
kalau remy.... 7/10 aje lah......he3.... masih boleh ditonton....

Remy hazza said...

ninaaz....
kalau suka genre begitu...oklah..... ala2 end of the world.... kisah alien takluk bumi....

Remy hazza said...

sukma....
masih baru dipawagam......

Remy hazza said...

amin...takde pening pun.... cuma bila last2...oh i c..... rupanya tom cruise tu pu ada klon dia sampai beribu..... dan alien tu sebenarnya satu jer.....

Remy hazza said...

inche....
camner takde pren nak tgk movie nie...... cuba kata nak blanja...mesti ramai yg angkat tangan.....he3

Remy hazza said...

nastyna....
he3.... jln cerita yg ok...tapi kesudahan yg pelbagai..... tak disangka2....

Remy hazza said...

linda....
he3...yg tu harus ditonton..... best!!!

Remy hazza said...

sis aleasara....
pada remy.... filem nie tak beberapa best sangat...... tak mcm g i joe dan juga olimpus has fallen.....
iron man harus kena serbu minggu nie......

Remy hazza said...

waddah....
oklah...kalau sapa yg suka tgk cerita zaman akan dtg..... bumi pun dah musnah.....

Remy hazza said...

dysha....
pic dlm filem nie memang cantik....... lebih2 lagi suasana bumi selepas kehancuran......

Remy hazza said...

farrah...
tom cruise tetap hero paling emcem......

Remy hazza said...

mis domu...
iron man tu...pilihan semua... tgk trailer dia best sangat.....

Remy hazza said...

cik azlyzah...
takpe...kita tgk iron man nanti......

Remy hazza said...

bro tirana....
salam bro...itulah..... ptg2 nie baru sempat bw.... nie pun belum habis kerja lagi...... sampling belum habis lagi....... bsk dah ler kena pi OC kat terminal...sampai mlm ler remy kat sana.... bw terabai lagi ler....

Etuza Ezawarna said...

nampak best ja, di Keningau ada pawagam dah, tapi tak biasa pula nak pi tengok. agak asing lagi. kat KL ...hebat pewagam kan...ramai pi tengok.

Remy hazza said...

Bro etuza...
Kalau kt sini.... tgk wayang nie cam hobby... sebab weekend itu jer yg best bersantai....lebih2 lagi byk filem keluar tiap2 minggu

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...macam menarik jer jalan cite ni...:)

Remy hazza said...

wassalm mama....
oklah mama... masih best utk ditonton..... tapi kena byk berfikir aebab byk tandatanya.....

Hanif Idrus said...

Bro...semua movie terkini semua follow.
Aku juga yang selalu lambat tengok...heheheheh

zulhilmi tempoyak said...

ok. xjd tengok.. ;p

Cho Zila said...

cerita cam gini memang bukan pilihan akakler remy.. akakni layan kartunjer.. kah.. kah...

Wirda Amir said...

salam remy...

singgah sini tgk wayang...hehehe

Amanina said...

seronokkan movie nie... tom nmpk hebat

Remy hazza said...

bro hanif...
hujung minggu mula ler remy pi jelajah panggung..... takde benda nak buat...tu yg selalu layan muvie....

Remy hazza said...

zulhilmi...
apa ...pi ler tgk...ok jugak nie.....

Remy hazza said...

cho zila...
kalau bwk anak2 mesti depa tak faham kak.......he3

Remy hazza said...

wirda....
he3...tgk wayang ramai2......

Remy hazza said...

amanina.....
pada remy oklah filem nie..... tapi tak ohsem sangat.... pening memikirkannya....

TiranaAduka said...

tak tgok lg ta cete ni.

Remy hazza said...

bro tirana.....
kita tgk iron man aje bro.....mesti best!!!

 

Template blog ilham dari alif ismail