Thursday, May 30, 2013

PapaRich - dah mcm tak rich lagi.........

Assalamualaikum.....
Salam bersua lagi....... pepagi remy dah hapdet blog.....sebabnya remy jab lagi nak kena pi duty travel...... he3...mcm manager la pulak...padahal..... kena kerja sambil bercuti bwk adik2 indon remy tu berjimba2...... destinasinya..... ke Melaka Bandar bersejarah....... kiranya jadi Tour Guide lah hari nie...........satu bas penuh nanti......
So jom kita breakfast pagi nie dgn haruman kopi dan juga toast bakar yg enak...... sempat ker?????remy tapau mihun mkn ramai2 atas bas aje nanti....... maklumlah...semua nya 30 org.......... karang tak lapar lah sangat kat Melaka Wonderland tu....... sebab destinasi pertama kiteorg nak pi sana.......

so yummy2 kita pepagi nie......kita pi singgah kat Paparich kat cyberjaya tu...... dah lama remy tak berjimba kat sana....tu yg teringin tu....... menu pilihan tetap ipoh char kuehtiau sup dgn steamed Chicken tu......drinks biasa aje.... ice lemon tea yg selalu remy minum tu........
manakala my laling.... nak diet...tu yg ambil wholemeal toast dgn dessert jer....... konon ler.........padahal.... dessert tu lagi heavy siap bersantan.........tapi rasa oklah.... glutinous ball ala ala chinese dessert.......cuma satu jer kehampaan setelah sekian lama tak singgah sini..... rasa dia dah byk yg out...entah kenapa....maybe dah tukar recipe ataupun dah tukar tukang masak..... dah tak sedap mcm selalu.........masa remy mkn tu...... meja sebelah remy siap complain berapi lagi........pasal mee goreng dia tak sedap....... terkulat muka waiter tu nak jawab.......so kalau tak jaga ricipe camner nak kekalkan customer kan........apatah lagi kalau yg memang dah jadi regular customer...... depa tahu beza setiap kali mkn tau........ takat kurang sikit depa tak kisah...... tapi kalau dah tak lalu nak mkn..... something wrong somewhere kan..........
panjang pulak remy cerita......... kisah paparich yg tak rich lagi nie......he3........sampai jumpa lagi semua.......maaf kalau remy tak sempurna........tapi remy akan berusaha........bw kantol lagilah jawabnya hari nie.... kalau dah sampai tgh mlm baru remy balik dari melaka.........pastu bsk  mlm ada dinner perpisahan...... harap2 sabtu nanti remy dapat  bw dgn jayanya.... insyaAllah......

58 comments:

Amin A. R said...

wahhh sonok la berjimba jimbana kat melaka...hehehehe...enjoy puas2 ye remy..hehe..bab paparich tu, yang kat one utama pon rasanya dah tak begitu best....

Mia Liana said...

sedapnya... pagi2 ke sini terus rasa lapar..

Nao Mei said...

lapar lah pula tengok menu nie..hihi...

:)

blog-tips-kurus said...

dulu ade isu non hahal kan?

hi Remy! :)

Mila Ahmad said...

wah pergi Melaka best tu, tak pernah makan kat Paparich macam mahal jerk.

cik azLyzah⊙.☉ said...

dan pepagi ne cik dah mentatap makanan yang nampak sedap nyeeee...ohhhh my perut..lapoooo gileeeee :D

Bahrain Ramlan said...

makan paparich sekali je pernah, itu pun masa ngah jalan2x ngan fmaly, menu pun tak banyak sangat... dah lupa dah sedap ke tak?..haha

mrs eyza said...

betul la remy...kalau rasa makanan dah kurang dari sebelumnya mmg malas dah la nak pergi kedai tue...

BW eyza pun dah byk berterabut remy hihi...

btw selamat berjimba2 yea sbg tour guide..

||aLeaSaRa|| said...

wah remy nak ikut bestnya gi melaka hahaha.kak lea tak pernah gi papa rich ntahlah tak minat huhu....

Sukma Haron said...

cuti sekolah nie ke Melaka ekkk....

hazwan hairy said...

sedapnya! terliur jap...

Nurul Hidayah said...

enjoy n take care^^

:: Mrs.Eady :: said...

yummehh!!!

Farah Waheda Wahid said...

memang kurang rich kot rasanya sekarang ni...cam dah lain sikit dah sekarang...

Ibu Lala said...

ye ke x rich. x perasan plak. suka jugak dating kat sini kalau wiken.

hana hadi said...

kalau lapar giler mesti habis semua makanan ni

arin cat said...

adus ! pepagi dah santap paprich.
huntung ler tau !

MUHAMMAD IQBAL Abdullah said...

waiter melayu ke pekerja asing tu?? nak jimat kot.... kualiti pn kurang.....

Wirda Amir said...

salam remy..

lalink je diet..?remy x diet ke...?

papa rich dah tinggal sedang2 saja...

Mieza Jhaa K said...

Nak marah betol kalau sebelum ni sedap, tetiba kali ni cam hampeh..kecewa.. tapi sabor je lah..

Zakaria's daughter said...

lols.
welcome to my hometown !
haha

Hanif Idrus said...

Selamat dtg ke Melaka bro..
Melaka ni satu jer masalah.....time cuti ni jammed terasa nak nangis...kikikikk

Domu-kon said...

Last year or early Jan.. misz domu try gak Paparich lepas bca blog abg remy tau... kat OU..makan asam laksa dia..tapi serius tak boleh terima..sekrg dh tak makan dah...

依之汉 said...

Setakat ini saya tak pernah pergi ke restoran Abah Kaya. Post ini membantu saya lebih mengenali apa itu Abah Kaya. Terima kasih. ^^

Hanih Borhan said...

Salam...

Minggu lepas baru pi PappaRich... 1st-time...

Verdict saya lah kan, prefer lagi Old Town dari segi sedap tak sedap tu & harga... Tapi PappaRich offer lagi banyak variety...

Remy hazza said...

amin....
melaka memamg best......sempat jugaklah jln sana sini...... paparich dah kureng sikit rasanya....

Remy hazza said...

kak mia... he3...pagi2 baru sempat hapdet.....

Remy hazza said...

akak nao mei...sorry tau.....

Remy hazza said...

blog tip....
hi there..... betul...dulu ada issues jugak......

Remy hazza said...

mila....
paparich boleh tahan rega nya...tu yg tak pi selalu...... pokai nanti....

Remy hazza said...

cik azlyzah....
sorry..... pepagi remy sempat buat entry sebelum ke melaka....

Remy hazza said...

bahrain...
kena pi lagi lah jawabnya... tapi itulah..... taste dah kureng.....tk mcm dulu2.....

Remy hazza said...

eyza....
tour guide tk bertauliah..... tk sabar nk publish entry tu..... tapi kena q...byk yg lain belum hapdet...bw lagi lah.....

Remy hazza said...

sis alea... jom..... kita buat rombongan cik kiah......paparich nie mcm kopitiam jugak...menu pun hampir sama.....

Remy hazza said...

kak sukma....
remy bwk adik2 indonesia.... satu bas....

Remy hazza said...

hairy.... bila nak blanja abg remy nie...he3

Remy hazza said...

nurul hidayah....
mekasih sis...... kena enjoy melayan mereka......

Remy hazza said...

mrs eddy.....
he3...jom pi yummy2....

Remy hazza said...

farah...itu lah.... rich dah jadi poor......camner tu?

Remy hazza said...

ibu lala....
mungkin pada masa remy pi kut..... sebab selalu ok jer..... pasti puas hati......

Remy hazza said...

hana...
abg remy kalau tak lapar pun habis...syg nak tinggal..rezeki tu.....he3

Remy hazza said...

arin...entry jer pagi...remy selalu pi paparich mlm...... best sebab sejuk....

Remy hazza said...

iqbal....
waiter kalau kat cyberjaya nie byk yg dah warga asing...murah kut...

Remy hazza said...

wirda...remy nak diet jugak...tapi asyik lapar jer...camner tu??? hu3....

Remy hazza said...

mieza.... betul tu..akak tu siap pulangkan balik mee tu..... sebab dia kata rasa mee goreng dgn sos aje.....

Remy hazza said...

zakaria daughter's...
welcome...leh ler jumpa kat situ.....he3

Remy hazza said...

bro hanif....
lagi satu kat sana panas sangat... masa kat melaka wonderland tu... ttapak kaki semua melecet..... panas pijak jalan2 kat situ.....

Remy hazza said...

mis domu....
itulah...rasa dia tak sebaik dulu..... laksa pun dah kureng taste dia..... nak kena pi little penang cafe lah jawabnya....

Remy hazza said...

my word...
abg kaya tu dah takde duit..... he3...makanan dia pun dah tak sesedap dulu......

Remy hazza said...

hanih.....
true...remy rasa old town mungkin better...cuma sadly...portion kat oldtown tak balance compare dgn rege dia.......so far yg remy selalu mkn kat old town.....kekadang ciput jer....

Aku Penghibur said...

seronoknya.. ala tetiba lapar jadinya

Nadia Johari said...

untgla dpt makn kat tempat mcm ni..wahh..hehe

LiNda said...

remy, memang pappa rich da xsdap..sedih tau aritu linda n raja mkan kat pappa rich, balik tu dua2 skit perut...lpas tu x pegi da..serik

Nur Hidayah Isa said...

tak pernah makan kat sini. hee

Remy hazza said...

ap... jom2...kita pi mkn...remy belanja.....

Remy hazza said...

nadia....
insyaAllah...nadia pun akan merasinya satu hari nanti.... dah kerja nanti...... enjoy the time k....

Remy hazza said...

linda....
betul tu.... sekarang mcm dah tak sesedap dulu...... entah kenapa pun tak tahu......

Remy hazza said...

nur hidayah....
nanti boleh ler try......

 

Template blog ilham dari alif ismail