Monday, July 8, 2013

Old Town White Coffee @ Cyberjaya

Assalamualaikum semua….
Salam kita bertemu lagi…… maaf kalau semalam remy tak kuar entry….. maklumlah pagi2 dah sibuk ke dapur…… utk apa…. Tunggu next entry tau……. Xtvt jimba2 remy semalam……penat dan best!
Oklah….. sempena nak menyambut ramadhan nie…. Rasanya tak sesuai nanti remy dok hapdet pasal makanan kan…… buat org terliur jer….. karang tergugat pulak nafsu……he3..remy tgh berkira2 apa yg akan remy hapdet nanti sepanjang bulan ramadhan……ataupun…kita cuti blogging sebulan jelah…..boleh…he3
Entry kali nie tetap mkn2…. Kita ke Old town White Coffee Cafe pulak…..remy jenjarang mkn kat white coffee nie…sebab tak beberapa suka….. natural flavour kat sini kekadang tak sama dgn restaurant lain……. Tapi memandangkan my laling sibuk nak pi…remy go on jugaklah….. so destinasi remy ke white coffee kat Cyberjaya tu….
First time remy kesini….. nice view and deco…duduk pulak sebelah fish pond yg cukup tenang melihat ikan2 berenang dlm tu……. Kerlipan neon menambah kecantikan suasana….. so mkn pun tenang dan releks….concept kat sini… order thru counter dan terus bayar….. pastu ambil tag dan tunggu kat meja……senang sikit kan…. So tak yah nak tunggu waiter dtg ambil order……
Pilihan remy mlm tu adalah set dinner …. Selalunya set dinner murah sikit…… so set remy assam laksa , ice lemon tea dan juga cendol.manakala my laling juga set yg sama kecuali cendol tu ambil something mocha icecream dessert. Everything ok Cuma rasa laksa dia kureng sikit…..tak mcm assam laksa pun…… tertiba jer ada sejemput sardine tin kat atas laksa tu…. Hu3… tak sesuai…..
Buat pertama kali nya remy tak Berjaya menghabiskan semangkuk laksa….. hu3…..mungkin sebab rasa dia pelik sikit kut……tapi yg lain2 menu mungkin ok kut…mcm cendol tu…sedap pulak rasanya….…so kenkawan semua…. Moh ke Old town White Coffee…boleh ler try atau pilihan restaurant utk berbuka di bulan ramadhan nanti………

Sampai jumpa lagi semua…….
wassalam...


58 comments:

AiSyA LiEzA said...

mmg pelik bila ada sardine.. wkakkakakxD mybe nak buat lain sikit kut :o

Tetamu Istimewa said...

Sardin atas laksa? huhuhu tak-tah tersilap letak. Nak letak dalam makanan lain tiba-tiba masuk dalam laksa Remy...

adrianna syaz said...

Laksa sardin kut..ke dia konon nak buat hiasan atas laksa tu remy..hehe:D

Shaqir Ir Manz said...

wow... oldtown kt cyber besar la...

~sardin tuh sje je nk wat kelainan tuh...wakaka

Fiza Rahman said...

Dekat dgn office saya ni remy.

Farah Waheda Wahid said...

remy, lama gila akak tak lepak old town..ekekeke...entry ni mengimbau kenangan pulak... *_^

Mieza Jhaa K said...

Makan sedap2 sokmo Remy ni..makin berisi la nanti..

Wirda Amir said...

insya Allah...tak tergugtlah remy...hehehe

di mana2pun ada old townkan...

luqman zakaria said...

yummeh..yummeh..heheh

Amin A. R said...

nampak chantek suasana dalam old town tu.....saya tak pernah jejak kaki kat old town..hihi...

diana said...

akak pun kalau laksa bubuh sardin mesti tak lalu nak makan..laksa penang kat sini banyak yang buat gitu..sebab tu akak tak makan laksa penang..

Zaidalifah Hussin said...

BONDE MAKAN2 KAT PADI MINGGU LEPAS...

KALAU X BOLEH JUMPA NGAM REMY SELALU CAM TU...

BELUM ADA CAN NAK JUMPA FACE TO FACE...

KALAU TAK BOLEHLAH COFFE2 KER HA HA HA...

ZazaMyMoon said...

nice view w/pn kat KL ada old town, tp deco kat cyberjaya mmg cantik ;)

KY Atie said...

alaa...teringin juga akk nak makan kat tempat mcm ni, kalau masa kerja dulu, adalah sesekali dapat pergi jamuan hotel, sekarang hari2 kat rumah heee

Dzureen Darwis said...

Dah lama tak lepak kopitiam hehe *tetibe*

cik azLyzah⊙.☉ said...

Jangan lah sampai nak bercuti pulak...boleh jugak remy post juadah berbuke puase nanti...ye takk...

Nao Mei said...

hihi...kalau dapat ke sana...huhu...memang cik akak nak makan semuanya

Sukma Haron said...

akak tak berapa suka laksa kalau tak kena caranya tak makan....

Remy hazza said...

aisya...
memang pelik...rasa hanyir pun ada....he3

Remy hazza said...

tertamu istimewa....
memang itu garnishnya...cuma rasa sardine kaw2.....

Remy hazza said...

addrianna... rasanya memang laksa sardine...cuma masam dan sardine tak sebati...lebih2 lagi ada sejemput sardine tin tu.....

Remy hazza said...

shaqir...
cantik old town kat cyber nie... tenang jer...cuma bila laksa dibuat camtu...rasa dia spoil sikit....

Remy hazza said...

fiza....
lupa nak ajak fiza join sekali ...he3

Shawn Razaleigh said...

mai cyberjaya xhabaq!

Remy hazza said...

kak farah.... he3...remy pun dah lama...last pi dulu masa berbuka puasa kat alamanda..... takde pilihan...old jugak yg jadi santapan.....

Remy hazza said...

mieza....
akak.... he3..... bulan posa kena diet seimbang...kasi loose mana yg patut.....

Remy hazza said...

wirda...
betul tu kak... old town byk francais nya...cuma rasa setiap tempat kekadang ada yg tak consistent....

Remy hazza said...

luqman....
remy yummy2 sokmo......he3

Remy hazza said...

amin...
nanti kita pi...... boleh aja.....tapi suasana kat cyberjaya paling happening...cantik setiap malam....

Remy hazza said...

kak diana...
sama lah kak... ada sardine kureng sikit...tapi kalau pakai ikan sardin...itu yg paling sedap.....

Remy hazza said...

bonde....
takde rezeki ler tu.... tak pun leh drive thru star buck together gether...he3

Remy hazza said...

zaza.... cyberjaya kebanyakan restaurantnya memang happening dari segi deco.... mungkin tarikan utk opis members...maklumlah...kat situ byk opis besar2.....

Remy hazza said...

ky...
insyaAllah kak,.....satu hari nanti pasti pergi juga..... tak mahal sangat rege kat old town nie.....masih ditahap sederhana....

Remy hazza said...

dzureen...
kalau camtu...moh kita ke kopitiam..... mcm laksa yg sedap..... paling best kat litle peneng cafe..... terbaik....

Remy hazza said...

cik azlyzah.....
kalau entry yummy...buat kenkawan lari nanti... takut nak bukak.... terbuka nafsu......he3..padahal...remy pun sama....jugak....kurus puasa nanti....

Remy hazza said...

akak nao mei....
hu3...kena standby duit byk2 ler akak...... byk sangat nak makan......he3

Remy hazza said...

kak sukma....
betul tu kak... laksa kalau tak ummmph tak best !!!!! sanggup buat sendiri.....

Remy hazza said...

shawn....
cyberjaya ngan rumah remy 10 minit jer...... dokat ler.....he3

ishy77 said...

port lepak ku..hehe. rilek n tenang. super duper love the supper set terutamanya nasi lemak bungkus :). set dgn air baru rm4.. kalo amek air al carte saje dah rm4.90... hihihi
*duta oldtown cyber xberbayar*

Remy hazza said...

ishy77...
he3... kalau dah duta tu..... patutnya dpt mkn free.....tapi not bad...remy suka suasana kat situ.....

alif ismail said...

Salam ziarah...

anda telah ditagged disini

http://bloggeralif.blogspot.com/2013/07/selamat-menyambut-ramadhan-1434h.html

afzalsukasuki said...

aku tak pernah nak sampai lagi.belum rasa nak makan kot :)

Ayie Abas said...

assalamualaikum..remy :)

hehe...kalau ayie tentu x dpt beza mana yg sedap atau tak..tahu mkn jer...haha

sib baik remy yg merasa...tahu perbezaan menu yg menyelerakan dgn yg 'kureng'...

Kancil 8349 said...

sedapnya remy...esok dah puasa...selamat berpuasa daripada Kancil di Sabah

Aku Penghibur said...

bestnya makan makan , tak cukup bajet nak pegi tempat mahal mahal

Remy hazza said...

alif ismail....
thanks..... nanti abg remy pi terjah.....

Remy hazza said...

tok afzal....
he3....
nanti leh bwk org rumah berbuka kat sini tok.....

Remy hazza said...

ayie....
wassalm ayie..... he3,,...tapi kena ingat ayie..selera memasing kekadang berbeza...mungkin pada remy tak sedap.... tapi kalau ayie mkn sedap pulak..... tapi kalau yg nie...remy rasa..ayie pun tak suka.....he3

Remy hazza said...

kancil...
selaMAT BERPUASA JUGA UTK KANCIL sekeluarga.....

Remy hazza said...

ap....
rege kat white coffee rasanya boleh tahan kut..tak lah mahal sangat...tahap sederhana.... kalau nak save..kena ambil yg set.... dpt budget sikit....

Mizz Aiza said...

nampak sedap.. tak pernah lagi pergi..

Remy hazza said...

mizz aiza....
lepas nie boleh ler try..... mana tahu kut2 tersangkut selera kat situ.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....cantik la landskapnya...:)

Remy hazza said...

Mama. ..
Wassalam. .. memang meriah kalau restaurant sekitar cyberjaya. ... tenang jer

deno said...

sedapnyaaa...... dah lama deno tak ke sana

Remy hazza said...

Deno...
Pilihan utk berbuka ok jugak....

baby comel said...

laksa dekat old town mmg pelik eh rasa dia. sini pun sama..

Remy hazza said...

baby comel...
itulah sebabnya remy jarang kesana..... sesekali boleh ler....

 

Template blog ilham dari alif ismail