Saturday, May 4, 2013

Amy Redland - menu soup for the dinner jer.....

Assalamualaikum.....
Kita bersua lagi...... walaupun remy rasa ramai yg dah hilang mood nak yummy2...sebab sibuk nak mengundi kan..... tapi takpe.... mood tu leh sampai bsk atau sampai keputusan penuh diumumkan..... kita cuma nantikan keputusannya..... siapakah yg menjadi pilihan rakyat malaysia seterusnya......
sebelum remy balik mengundi ptg karang...... jom hapdet entry terbaru....masih ada lagi entry yummy yg belum kuar.... so jom kita ke tanah merah...... tapi dekat nilai ler..... restaurant Amy Redland yg cantik deco kat dlm tu...... ceria dan tenang.....Lebih mengutamakan menu Chinese Kelantan......ohsem jugak restaurant nie...
cuma apa yg remy nak cakap masa remy pi dinner haritu...... menu diet jer pilihan remy....... he3...diet ker???? kalau dah sampai semangkuk kan.....tapi takde nasi ler....... sibuk menghirup jer menu mlm tu...... remy pilih yong tau fu tomyam soup ...manakala my laling order glass noodle fish ball soup......
Rasa not bad...memang kena dgn tekak remy...... tomyam tu cukup terasa dan yg penting pedas dan best utk dihirup....... portion pun boleh tahan........ utk drink...kalau kat sini remy suka sangat ice lemon tea dia...... sebab rasa dia unik sikit...tak sama dgn ice lemon tea kat tempat lain.......
so ... sapa yg dekat2 kat kawasan nilai sepang nie... boleh ler try kat amy redland nie....... mkn dlm suasana relaks dan byk pilhan menu yg ada terutama chinese food... tertiba remy teringat prawn butter pulak... yummy !!!! enjoy the meal semua.....sampai kita bertemu lagi........

p/s:- org lain sibuk nak ngundi.... remy tak habis2 dgn entry makan lagi......

7 comments:

Ayie Abas said...

as salamualaikum remy :)

selamat balik ke perak remy... :)

wlu tgh demam pilihanraya skrg..perut 'wajib' di isi jugak kan? hehe :P

QasehnyaRania said...

menarik.kena terjah la..
thanks remy share ye

S.K.A said...

menarik jugak..sedap tomyam 2..lama dh tak mkan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk sedap je..hihi

❤Kamsiah❤ said...

tomyam tu nampak sgt mebeles..

cik azLyzah⊙.☉ said...

tetiba lapo pulakkkkkkkkkk.....cehhhhhhh

Khamsi Abdullah said...

uih...boleh tahan!

 

Template blog ilham dari alif ismail