Thursday, May 2, 2013

Ironman 3 - Ohsem la jugak !!!!!

Salam semua......

Kita bersua lagi...... so kali nie seperti yg remy janjikan remy nak review pasal movie yg hangat di pawagam yg amat dinanti nantikan oleh pengemar watak adiwira ironman nie........sapa lagi kalau bukan tony spark yg macho tu.......tapi apa yg remy nak ceritakan buat permulaan...... don't expect to much..... sebab sequel kali nie mungkin agak kureng sikit... eh marah org nanti.......btw... ia tetap hebat dgn aksi dan pertarungan dgn special effect yg cukup mengagumkan....

kisah bermula flashback ke tahun 1999 dimana ia membawa ke dendam masa sekarang apabila tony pernah menolak utk berkerja sama dgn AMT iaitu aldrich killian dan itu telah menyebabkan dia bersama wanita yg pernah tony kenali pada masa itu iaitu maya berkomplot dengan mencipta pengganas bernama mandarin yg sebenarnya cuma pelakon teater yg diupah.

Pelbagai siri keganasan dilakukan mandarin yg cukup digeruni tanpa dibygi oleh killian sehinggalah satu hari  killian bertemu pepper. manakala tony pula taksub dgn ciptaan nya sehingga menjejaskan hubungannya bersama pepper. dalam ironman kali nie tony mulai berkonflik dgn diri sendiri.........sedikit kelainan dari filem2 terdahulu......

killian mula merancang utk menewaskan ironman dan mula membuat kacau bilau dgn menculik presiden US yg dijadikan tawanannya....... bermula lah rentetan serangan demi serangan killian dan rahsianya mula dibongkarkan oleh ironman.......sehingga lah pepper sendiri turut dijadikan killian sebagai bahan ujikaji...... misi ironman kali nie utk menyelamatkan pepper dan juga presiden.
bagaimana kesudahan cerita ironman nie...... tu kenkawan kena tengok sendiri.........baru puas kan.......remy pun kekadang susah nak ingat balik jln ceritanya.......dan ada juga kejutan dipenghujung cerita...... sapa yg terbunuh...dan siapa yg membunuh........

pelbagai reaksi dari kenkawan yg menonton filem nie...... ada yg kata best dan ada yg kata kureng.......pada remy......ia tetap ohsem....... sememangnya ironman antara sequel yg dinanti nanti.........so kalau korang nak tahu camner ironman kali nie...... tunggu apa lagi...moh ke pawagam sekarang..... layan sampai habis ironman nie dan  nilaikan sendiri..........remy takde nak kasi bintang atau apa...... apa yg remy tulis adalah berdasarkan amatan tontonan remy sendiri.....lain org lain seleranya......

pic all from google .... thanks you !

49 comments:

Mizz Aiza said...

belum tonton lagi cerita ni..

Nao Mei said...

hahaha...cik akak tak minatbgi panggung eh..sayang duit..kalau gi panggung pun..cik akak sampai sana buat tahi mata je..hahaha..kan rugi tu..haha...nak juga nonton nie...beli kat astro je lah..hahaha

Amin A. R said...

saya dah tengok semalam..heheheheh...kena tengok cerita ni sampai ke habis betul2..sebab ramai terlepas scene akhir..... :D

Anisa Anuar said...

tony stark hensem!!!! nak tengok esok...yihaaaa

Nasz said...

tak dapat nak pergi tengok sebab sekarang ini dah ada anak kecil. takpelah, tunggu dvd keluarlah dan tengok puas-puas. Hehehe.

Jemput ke blog saya.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

deno said...

tak dapat tengok.. sini mana ada cinema... haha~

Amanina Mads said...

tak tgk lg..huhu
rasanya tgk dvd jela kot

MawardiYunus said...

hahahah terbaek la remy

arin cat said...

harus tonton nieee

arin cat said...

harus tonton nieee

syafiqakarim said...

lama k tak tgk wayang -.-

Kancil 8349 said...

belum menonton lagi...kerana panggung wayang sentiasa penuh...kena bersabarlah kalau macam tu

Wak Gelas™ said...

wak pon dh tengok jugakk.,Xlah ohsem sangatt..,ahHKs

^^eKaTiKaH^^ said...

tak sabar ngak tengok. heee

Nurul Hidayah said...

nk download dari tenet, rerasa dah ade belum? hehe..

Kakzakie said...

Kalau melihat wayang mat salleh tu macam betul walau tipu juga hihi...

inche hlovate said...

takde geng la nak tengok

Empayar Utama said...

Lom sempat Remy...

:: Mrs.Eady :: said...

Ironmen bestttt!!

Wirda Amir said...

Salam jumaat sang kumbang...hehehe

Ez Bil said...

Jom join sini!!! ^^,

http://ezbil-official.blogspot.com/2013/05/segmen-pencarian-bloglist-bulan-mei.html

Farah Waheda Wahid said...

akak masih belum tengok lagi... hu hu hu...

TiranaAduka said...

salam
I like this movie

Remy hazza said...

miz aiza....
nanti pi tgk tau....... boleh tahan ceritanya ada kelainan....

Remy hazza said...

nao mei....
ok jugak tu...tgk kat astro...remy pilih cinema sebab kepuasan..... dgn screen besar dan bunyi yg memdebarkan.....

Remy hazza said...

amin....
betul tu....... kalainan dan ending yg tak disangka2......

Remy hazza said...

anisa....
selamat menonton......
enjoy the movie....

Remy hazza said...

nasz....
he3...kena tunggu mayeesa besar sikit...baru boleh bwk ke pawagam.....

Remy hazza said...

deno... takpe tunggu dvd kuar...takpun tgk kat astro first nanti....

Remy hazza said...

amanina...
tgk dvd pun ok jugak kan......

Remy hazza said...

mawardi.....
bro tgk dulu dari remy...special preview lagi kan..... bersama ohsem2 blogger...

Remy hazza said...

arin..
harus...... best jugak ironman kali nie.....

Remy hazza said...

syafiqa.....
lama mana tu...... sesekali ambil masa pi tgk tau..... cari filem2 yg best

Remy hazza said...

kancil...
filem yg ditunggu2 ramai.... dlm seminggu dua nie...mesti full house aje.....

Remy hazza said...

wak gelas..... itu lah.... tu yg remy tak cakap ohsem... cuma ohsem la jugak...sebab ada kureng sikit dari yg terdahulu.....he3

Remy hazza said...

ekatikah....
selamat menonton..... enjoy tau!

Remy hazza said...

nurul hidayah....
rasanya belum lagi kut..... tunggu minggu depan...... harap2 ada....

Remy hazza said...

kak zakie... budget besar...... padahal semua tipu jer kan.... kekadang dlm studio aje depa berlakon...tapi nampak cam real....

Remy hazza said...

inche....
ala sian nyer.... nanti kalau ada yg teman pi tgk tau!

Remy hazza said...

bro empayar.....
takpe..rasanya filem nie akan lama kat pawagam.....masih boleh planning utk pi tgk....

Remy hazza said...

mrs eady....
oklah kan... masih enjoy dgn cerita nie.....

Remy hazza said...

wirda....
salam jumaat.......kumbang busy hari nie...... mlm baru sempat nak bls komen.....

Remy hazza said...

Ez bil....
InsyaAllah ....akan remy kesana nanti...... kalau sempat boleh juga join.....

Remy hazza said...

farah....
masih byk masa lagi kak..... kalau filem menarik dan best....tayangan dia lama kat cinema..kekadang sampai sebulan....

Remy hazza said...

bro tirana....
wassalm bro..... remy pun layan cerita nie...tgk aksi dan special effectnya....

Sukma Haron said...

nak download kat youtube jer kalau dah kuar nanti....hehe

Remy hazza said...

kak sukma....
boleh aja.... nanti akak layan cerita nie tau!

QasehnyaRania said...

tak tgk pon.

blik mengundi di mana

cik azLyzah⊙.☉ said...

best2...cik dah tonton...tak rugi tauuuuuu :D

 

Template blog ilham dari alif ismail