Wednesday, May 1, 2013

Ayam Penyek AP @ 9 Avenue yg di rindu......

Assalmualaikum semua.....
Kita bersua lagi....... dgn yummy2 yg remy cukup rindu...he3...rindu nak mkn ayam penyek....... bila my laling ajak jer...terus remy kata ok jer...... sebab dah lama  tak ke ayam penyek AP.....pilihan tetap dekat Restaurant Ayam penyek AP kat 9Avenue Nilai tu...sebab kat situ so far ayam penyek AP yg paling best remy pernah jumpa.....
paling remy suka mkn kat sini selain ayam penyek dia....... masak lemak pucuk ubi memang menikat hati...pekat dan likat...... puas sangat kalau dapat menghirup panas2...... kira kena sangat lah dgn kepedasan ayam penyek tu dgn masak lemak nie.....
Untuk air pulak... semestinya citarasa indonesia ler..... kan sedap mkn ayam penyek dgn teh botol...baru terasa aslinya hidangan tu...teh botol nie takde lah luar biasa sangat...sama jer mcm teh kat rumah tu...cuma sejuk kan jer.......tapi memang sosro teh botol nie fames kat indonesia kan....
So kenkawan semua....jom mkn kat ayam penyek......layan kepedasan sambal dan juga ayam nya yg cukup lembut tu........ tak lupa juga ambil bakso penyek...... bebola daging goreng...nie kiranya menu wajib kalau remy ke Ayam penyek AP........
selamat menjamu selera semua.....
kita jumpa lagi nanti... ok..jaga diri baik2 tau!!!

46 comments:

Aku Penghibur said...

wow sangat mengeliurkan ... sedapnye !!!

Remy hazza said...

ap....
ala ayam penyek jer...... sesekali.... sedap juga mkn....

Sukma Haron said...

tak pernah makan ayam penyek lagi..

Ez-1 said...

tgok gambar je dah terasa sedapnyer...nyum, nyum.. :)

Diana Azis said...

wah..sungguh menyelerakan...aduhai..tetiba lapar la pulak.. huhu

arin cat said...

sodapnya! xpenah mkn ayam penyet tau!

Ibu Lala said...

Trus jadi lapar tgk ayam penyet ni.

Hanif Idrus said...

Ayam penyek memang best..

Remy hazza said...

Sukma....
Nanti akak try ler....

Remy hazza said...

Ez1....
Jom pi ayam penyek ap....kita menjamu selera.

Remy hazza said...

Diana....
Ala ciannnya....pi mkn cepat tau....

Remy hazza said...

Arin...
Nanti cuba tau.... best!

Remy hazza said...

Ibu lala....
Ya ampun kan remy ye kak....he3

Remy hazza said...

Bro hanif....
Betul bro..... memang best!

Nao Mei said...

Nampaknya sedap sangat...terliur dibuatnya :)

LiNda said...

linda tak pernah try makan ayam penyet lagi..tp rmai yg ckp sedap..hehe.

Remy hazza said...

Nao mei...
Ayam penyek memang sedap....jom pi mkn...

Remy hazza said...

Linda....
Kena try....ajak abg raja tau.....

||aLeaSaRa|| said...

hye remy!owh kak lea br je makan mgu lps dgn ofcemate yummy.owh blm try lagi bakso kt situ....remy ni dh jadi duta makan tau!and sllu kak lea lapar kalau sggh sini ngeee ^^

Remy hazza said...

sis aleasara....
jadi duta makan tak boleh kak...jadi duta perut besar boleh ler...... paling sesuai...asyik makan jer...he3...
bakso dia kureng sikit kut..... tapi ayam penyek dia memang best kan....dgn masak lemak tu....

BUNDA a.k.a KN said...

bunda pun tak pernah makan ayam penyet kat restoren lagi...cuma penyetkan ayam goreng kat rumah jer, hihihi..

Remy hazza said...

bunda....
kalau bunda penyek sendiri...lagi ler sedap...air tangan seorg ibu.....

deno said...

emm.. sedapnya! dah lama tak mkn ayam penyet :)

Anisa Anuar said...

ada ek kat nilai?? ohh nnt nk pi usha la

Kakzakie said...

Nasi ayam penyet kalau sambal dan ayam sedap memang sedaplah. Biasa tak ada sayur macam pucuk ubi ini bestnya kakak suka pucuk ubi masak lemak:)

Kancil 8349 said...

sedapnya...remy memang hebat..kenalkan kami pelbagai jenis makanan...terima kasih

Farah Waheda Wahid said...

akak selalu layan Ayam Penyet AP kat Sunway...he hehe... Remy post ni tiba2 terliur pulak...sebab Ayam Penyet AP memang yummylicious kan? Agree tak?

inche hlovate said...

lama dah tak makn ayam penyet

Cho Zila said...

teh botoltu yang bestnyer... akak tak berapa gemar ngat ayam penyekni.. tapi sekali2 nak gak gi makan....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah memang mengancam nyer...:)

xila dot said...

wow kecuq ayaq liuq....x penah makan lagi...hihihi

Remy hazza said...

deno...
jom2...kita pekena ayam penyet !

Remy hazza said...

anisa...
ada ada... kat depan giant tu......

Remy hazza said...

kak zakie...
kalau kat ayam penyek ap...masak lemak pucuk ubi tu memang best...ada ikan bilis kat dlm nya... pastu kuah dia pekat ,likat dan pedas.....

Remy hazza said...

kancil....
restaurant yg biasa biasa jer......
mana yg sedap remy paparkan... boleh kenkawan turut merasa....

Remy hazza said...

farah....\
betul tu.... ayam penyek ap memang yummylisious...he3...tapi ada tempat2 yg kureng jugak rasanya.... cam kat klcc...ada..tapi kureng sikit.....

Remy hazza said...

inche....
kena pi cari ler nie..... baru puas makan....

Remy hazza said...

cho zila....
he3...sekrang dah ada jual teh botol...rasa mcm teh o ais jer...tapi sebab dia import dari sana...rasa unik ler...he3

Remy hazza said...

mama...
wassalam....mama....
jom mkn ayam penyek....

Remy hazza said...

xila dot....
he3.....kena try ler lepas nie.....

Amanina Mads said...

tak pernah try lg.. hihi

^^eKaTiKaH^^ said...

ayam penyek memang sedap! hihi. fav :D

Wirda Amir said...

Lapo le...

Remy hazza said...

amanina....
nanti boleh pi try......

Remy hazza said...

ekatikah... remy memang fev ayam penyet dari dulu......

Remy hazza said...

wirda...
he3.... jom pi mkn ayam penyet!

 

Template blog ilham dari alif ismail