Friday, May 17, 2013

Saba Restaurant pengikat kasih .......


Salam utk semua….. 
Salam bertemu lagi…….kali nie remy nak sambung cerita family remy yg dtg hari tu…… panjang ler pulak….. kan…he3….padahal takde apa apa pun…….. xtvt selepas pertunangan ohsem kazen remy tu……..tapi kali nie kita cerita pasal yummy2 dan xtvt yg kiteorg buat selepas tu……
Alang2 dah berkumpul ramaikan…… lepas majlis….. we all bertolak dari ampang ke nilai 3……tu dia….. it’s shopping time……. Biasalah..kalau ibu2 dah kesana….. mencari tudung ler……. Kalau ada kain2 yg berkenan… terus diborong sekali…….standby utk raya…….
Lama jugak kat Nilai 3 tu… penah jugaklah kaki melangkah……. sampai boleh haus tapak kasut…… he3…..Cuma yg tak bestnya…… suasana panas sikit…. Tu yg menyebabkan remy start sakit kepala…..Biasalah….. kat nilai 3 tu kan kawasan lapang…….berpinar2 rasanya….. kejab2 beli air… dahaga…ais pulak tu…minum memang ler sedap….tapi lepas tu mula ler sakit tekak kan…he3…..bila dah settle xtvt kat situ…….
We all terus ke Cyberjaya pulak……alang2 dah kat luar rumahkan…. Kalau singgah rumah…nanti lagi ler lambat…kena pulak ada yg nak mandi bagai…… so we decide terus pi makan malam….. lepas tu baru balik rumah remy……senang sikit….. so konvoi ler semuanya ke Saba Restaurant pulak…. Nak mkn nasi arab kat situ……
Apa lagi…. Memasing penat … laju ler makan….. pilihan menu cam biasa….. nasi lamb kabsah dan juga nasi arab grilled chicken…..tambahan pulak dgn arab bread dan juga beef monggagal……. Utk drink….. ambil jer ice lemon tea satu jag plus air2 yg lain……. Alhamdulillah… semua habis dan kekenyangan….. baru balik rumah nanti lena tido kan……. 
tapi sebelum tu sempat singgah putrajaya untuk pusing2 nite tour dulu....he3...lepas tu baru balik rumah remy…. Kena bergilir2 nak mandi…..he3.. Maklumlah…rumah remy kechik aje…..
So remy stop kat sini dulu……. Xtvt lepas tu punya cerita …mungkin remy cerita dlm next entry kut…….karang panjang pulak entry nie……..tak terbaca nanti…… apa apa pun…saba restaurant memang the best…… padat dgn customer setiap hari…
So jom mkn nasi arab semua…..
Sampai jumpa lagi……
Wassalam…..

31 comments:

ishy77 said...

Best kalau jln2 dgn family...sbb dah besar2 jrg dpt jmpa semua.. Apepun..nasi arab tu buat sy lapar je...hehe

hana hadi said...

tempat ni mesti grand kan..

Nao Mei said...

rasanya macam cik akak nak tumpang makan...hihi

Mizz Aiza said...

meriahnya.. seronok dapat berjalan dan makan2 dengan family.. :D

diana said...

wah..rombongan cik kiah nih..heheh

Nurul Hidayah said...

seronok sgt klu dapat kumpul satu family..

Amin A. R said...

bila makan ramai2, dan semua yang diorder tu habis, adalah sangat puas hati kan... :)

Bahrain Ramlan said...

jalan2x sakan btol kat Nilai 3 tu...kat restoran saba tu makanan memang sedap...ada restoran arab yang lagi sedap berhampiran dengan Inti kolej.

Remy hazza said...

ishy77....
kalau dapat berkumpul.....mcm2 cerita yg keluar.......kan

Remy hazza said...

hana...
takde lah...restaurant arab biasa aje...tapi memang selalu penuh.....

Remy hazza said...

akak nao mei...
mai aje....mesti ada tempat punya utk akak...he3

Remy hazza said...

miss aiza....
memang meriah...buatnya semua tengah lapar...laju jer makan....

Remy hazza said...

kak diana...
he3... memang pun...3 bijik kereta penuh...rombongan cik kiah dari taiping,...

Remy hazza said...

nurul...
betul tu....
susah sebanarnya kalau nak kumpul ramai2...terlanjur dtg...remy kasi makan istimewa sikit....

Remy hazza said...

amin ....
betul tu...memula remy risau takut tak cukup...tapi alhamdulillah... semua kekenyangan.....

Remy hazza said...

bahrain....
kat mana tu ???? inti kolej ye.... bahrain duduk area situ ker????
setahu remy kat dataran nilai ada satu nasi arab....

JUK DIN said...

wah! bestnya...lps mkn2 leh gi shopping! janji puas hati sbb duit byk. hehehe

arin cat said...

Best nyer jln jln

Remy hazza said...

jukdin....
he3...beli mana yg patut aje......

Remy hazza said...

arin....
memang best kalau ramai2...... tak terasa penatnya.....

Sukma Haron said...

ramainya family Remy....sure best...!

cik azLyzah⊙.☉ said...

panjang je meja makan tu kan...Best nye tengok famly2 berkumpul mcm ne..meriah kannnn

baby comel said...

best tu makan nasi arab

BUNDA a.k.a KN said...

bestkan sekali2 dapat jalan2 dengan keluarga, makan2...

^^eKaTiKaH^^ said...

jauh la kalau nak cube. hee,

Mieza Jhaa K said...

Lama dh xjenjalan dgn family.. akhir tahun pulak kot..

Wirda Amir said...

Memang seronok jln2 cari mkn bersama keluarga...terliur dah ni..

||aLeaSaRa|| said...

kak lea kalau ikut mak makan nasi arb saba ni penuh satu meja mcm remy tulah.mak kerja area tu je..so kak lea senang ler he3....dtg2 terus duduk sbb mak dah order siap2..

hari tu,teman ofcemate gi nilai 3 masa kitorang lunch break hari jumaat.mmg puas ronda n shpg ngeeee ^^

||aLeaSaRa|| said...

shout busuk tu hari tu 'hang' 3 hari.then ok sehari lepas tu buat hal balik,kak lea ssh nak jerit lagi kat remy...so better komen je support n3 kawan ye tak ^^

Amanina Mads said...

bestkan klau dpt kumpul ramai2..
nina pun bru je blik dr putrajaya..

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah seronoknya makan reramai...;)

 

Template blog ilham dari alif ismail