Friday, January 25, 2013

wantan mee itik..... satu kemestian.....


Selamat pagi semua......
 Salam bertemu sekali lagi dari remy utk semua...... pagi2 nie.... remy sibuk  kat opis..... melayan kerja2 yg tertunggak......dan juga preparation big event tahap mega next week...... majlis pelancaran company baru remy...kemungkinan besar Tun Paklah dan ada menteri yg dtg...begitu juga pihak press dan juga kenamaan.... 

oklah...yg tu kita cerita lain kali... lambat lagi...tapi remy dah sibuk kumpul manpower dan juga equipment utk majlis tu nanti...... oklah...kali nie remy nak cerita pasal yummy2....walaupun remy sibuk sampai BW pun terabai...tapi yummy2 tetap berjalan ...he3.....
so kali nie remy pi lepas geram kat my feberet wantan mee itik kat restaurant duck and chicken kat nilai tu.....

remy suka kat sini sebab wantan mee itik dan juga yong tau fu dia sedap sangat..... puas hati.... sauce mee serta sauce yong tau fu memang memikat selera..... lagi pun rege pun murah dan sedap...
tu yg remy bedal dua2 tu...tapi sebenarnya tak juga.... yong tau fu tu remy kongsi dgn my laling...... tapi nasi ayam pun my laling makan jugak....he3.....

kalau air pulak , remy selalu ambil teh bunga.... sebab terasa... kena sangat dgn wantan mee itik tu...... pedas chili dan air bunga bersatu....... he3...so kalau korang teringin nak mkn wantan mee itk atau nasi ayam yg kaw2 chinese taste....boleh pi sini.....restaurant nie terletak kat jln lama nilai sepang...... depan jln tol lama seremban - kl tu......

selamat menjamu selera semua..... kita jumpa lagi lepas nie...... masih entry yummy2......

wassalam....

70 comments:

Saya Disini said...

sedpnye..

ayut said...

xpnh lg mkn itik..ap rasa agk ye kan..sdap ea remy?

Ayie Abas said...

salam remy :)

nampak lembut betul daging nya...x payah kunyah byk kali dah...:D

hazwan hairy said...

kalau wantan sgt suka klo itik tu xlalu nk mkn..hehe

Aien Alien said...

itik? kita pernah makan rendang itik je abang remy. hehe..kesian betul.


Siti Rohaida Yusof said...

seumur hidup xpernah makan itik..
takut...
haha follow sni

mie said...

fuh!!
sedap dan menyelerakan....
pernah mjuga rasa itik ni..
heheheheh

Kakzakie said...

Itik memang sedap. Kalau org tak bela itik memang tak reti makan agaknya.. Rugi sebab daging itik lagi sedap dari ayam..

Nadya Bubble said...

Nampak menyelerakan ! Tapi belum pernah makan itik.


Rugi habaq hang kalau tak join ! Hadiah ratus-ratus ringgit tau...

http://nadyabubble.blogspot.com/2013/01/ada-apa-dengan-blog-mksyahircom.html

Nazri Razra said...

SEDAP BEB. SEDAP!!!

Mar Haini Abdul Rahim said...

alahaiii.. remy tolong order sepinggan satu mee wantan, nsi ayam, yongtaufu ek ! :D

3no gr33ny said...

dah lama tak makan mee wantan...teringinnya hamba

diana said...

tak suka kicap..:)

^^eKaTiKaH^^ said...

walaweh, sedapnye... T___T terliur jadinye

Arra Ahmad said...

nampak sedap:)

Wirda Amir said...

Assalamualaikum Remy...

sedapnya... itikpun itik la asalkan dah dipotong dan tak nampak rupa bentuk itik tu...makan aje kot...keluar balik dr mulut atau tak,itu kemudian kira...hehe

Remy hazza said...

saya disini....
he3...memang sedap wantan mee nie....

Nastyna said...

yong tau fu itu... nampak sedap sungguh.

Remy hazza said...

ayut...
boleh tahan....rasa dia lebih kenyal bebanding ayam......

Remy hazza said...

ayie...
wassalam....
betul tu.... dimasak sempurna..kukus grill panggang...he3...mcm iklan ler....

Remy hazza said...

hairy...
belum cuba belum tau....dah kena ...nak lagi....he3

Remy hazza said...

aien...
kalau dah pernah mkn rendang itik....mee wantan itik mesti takde masaalah.....

Remy hazza said...

siti rohaida....
kalau camtu...kena try ler...... lepas nie...
thanks follow remy.....
nanti remy kesana....

Remy hazza said...

mie...
itik unik rasanya...kena pulak sauce yg ok...memang ohsem.....

Remy hazza said...

kak zakie...
yes!!!! itik memang sedap...org taknak mkn sebab tak biasa..... tapi bila dah kena....pergh!!! rendang itik memang sedap...isi lebih keras.....

Remy hazza said...

nadya...
satu hari kena try.....mesti boleh masuk.....

Remy hazza said...

abe...
mesti ler..... kena pulak yongtaufu tu....memang best sangat ler....

Remy hazza said...

cik mar....
dah order semua nya...nak hantar bila nie??? he3

Remy hazza said...

3nogr33ny...
dah lama ya... nanti kita pi lagi ye......

Remy hazza said...

kak diana....
makan aje yong tau fu...... takde kicap.....he3

Remy hazza said...

ekatikah....
sabar2....lepas nie entry yummy2 lagi...lagi byk......he3

Remy hazza said...

arra...
memang boleh tahan rasanya......remy selalu pi mkn kat sini....

Remy hazza said...

wirda ....
he3...wassalam...betul2,...mkn jer dulu....kalau keluar balik...next time takyah makan....he3

Remy hazza said...

nastyna....
betul...yong tau fu memang sedap...rasa chinese...tak yg mcm pasar malam tu...ada kelainan....

Hanif Idrus said...

Bila baca....baru aku perasan aku tak pernah mkn itik.huhuhuhu..

inche hlovate said...

terliur tengok mknn..dah la tgh lapar ni huhu

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Why why why nampak sangat sedap.

GaRy™ said...

perghh... tetiber rasa lapar... huhuhu...

LiNda said...

huhu...nmpk sedap.tp linda xmkn itik...:(

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

enah cuba nak makan itik tp tekak rs geli geleman jeee bile jamah itik. Teringt mulot itik tu yg dok kweeekk kweekk kweekk...

Remy hazza said...

bro hanif....
he3...
baru perasan ye bro!!! lepas nie kena try ler.....

Remy hazza said...

inche...
he3...ala mee aje tu........

Remy hazza said...

leeza....
don't know why......? hu3....sedap kan....

Remy hazza said...

gary....
he3....tertiba jer kan......

Remy hazza said...

linda...
kena try ler sekali....biasa jer rasa itik tu......

Remy hazza said...

afa....
jom pose gambar ala muncung itik tu....he3...duckface.....

cik kiwi's said...

arghhhhhhhhhhhhhhhhh. lapaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq

My Life's Journey said...

uishhh bang, klau umi tk berpntng ni mst berpingan gk tambah.. lazatnyaaaa... terliur kejap hihi

Remy hazza said...

cik kiwi.....
sian nyerrrrrrr dia.....

Remy hazza said...

umie....
ala nie lagi kasihan...tgh berpantang...... pantang elok2 ye umie.....

misz_eyza said...

erkk wantan mee itik? apa rasa yea itik tue hehe...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sedapnyerrr nengok wantan mee n yong tau fu tu

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...yong tau fu memang buat hati x karuan jer...:)

Kasih Salina said...

salam kenal, sedapnya wantan mee tu dan yg paling best makan itik,mak aiii..jauhnya dari utara nak ke nilai kalo teringin nak makan ni..teh bunga tu mesti best juga..

saya follow sini juga ye..follower ke-893.

http://www.kasihsalina.com/2013/01/3-gambar-naira-mikayla-anak-nabil-dan.html

Shida Radzuan said...

sedapnya remy ^_^

Domu-kon said...

misz domu tak makan itik..tapi kan..sebut sal wantan nie.. ada mi wantan best kat KLCC.. food court tgkat 4.. tapi tu ikut mulut misz domu la..tapi my seniors pun ckp sedap..hehehe

Azian Elias said...

itik?? aduii..akak ni jarang amat makan itik Remy.. but i will try again nantii..for sure..

Remy hazza said...

eyza....
itik ler best!!!! he3

Remy hazza said...

kak waniey...
he3.... dua2 sedap...terutama yong tau fu tu...perfect rasanya.....

Remy hazza said...

mama...
salam mama.... he3...rasa dia memang sedap..... blend well pedas masin manis....

Remy hazza said...

kasih salina....
jauh tu .... takpe...nanti kita cari kat sana....\thanks follow remy...insyaAllah akan remy kesana....

Remy hazza said...

shida....
boleh tahan rasanya...yg penting murah.....

Remy hazza said...

domukon...
kalau camtu...remy kena pi try jugak lah.... nanti dah kesana... harus mencuba....

Remy hazza said...

kak yan...sesekali try ok jugak...tgk gaya masakannya...macam kak yan yg food lovers nie...sure byk benda yg kak yan boleh makan..... remy suka explore makanan....he3

Wak Gelas™ said...

wak tengok pon nmpk sodapp tuu..,uhhuUU

Kancil 8349 said...

sedapnya ayam tu

Remy hazza said...

wak gelas...
boleh tahan rasanya.... rege pun murah.....

Remy hazza said...

kancil...
not bad...garing dan dimasak sempurna....

Kila Lala said...

tibe2 pagi2 bukak eentry makanan....wahhhh lapanye tgk, tp jauh la nak pegi T_T

Remy hazza said...

kila lala,,,,
he3,...kat sini mkn tak iku masa...sentiasa ada......

 

Template blog ilham dari alif ismail