Friday, May 3, 2013

Remy jadi saksi Bila mereka bertemu di KLIA .......

Assalamualaikum semua....
kita bersua lagi.......
kali nie remy nak buat entry special sikit.......ye ker..... padahal besa2 saja jer...... kali nie nak cerita pasal kebusyan remy minggu lepas....... kan mcm2 yg berlaku...... so remy nak cerita sikit apa yg remy kerjakan......
oklah...last week remy terlibat dgn dua inaugural flight..... utk pesawat Air France dan juga Turkish Airlines.... kalau sebut inaugural flight nie maknanya majlis meraikan touch down buat pertama kalinya pesawat tersebut kat KLIA....kiranya pendaratan sulong......so ada majlis utk meraikannya..... inie adalah dua airline baru yg mula beroperasi dari Klia mulai minggu lepas...
tak mau cerita lebih2..... cam biasa ...remy tetap bertugas serve Vip meal...so sambil2 tu berpeluanglah menyaksikan majlis yg penuh sejarah nie...... tak semua org dpt merasainya kan......
apatah lagi nak masuk ketempat boarding area dimana majlis dijalankan yg cukup ketat kawalannya.....
oklah antara yg biasa dilakukan adalah upacara rasmi menepung tawar pesawat yg baru pertama kali menjejakkan kaki tu.... caranya dgn pancutan air sebelum pesawat betul2 sampai ke bangunan.....sebelum berhenti...... seterusnya penumpang disambut mesra oleh pihak tourism malaysia dgn irama bunyian dan juga tarian malaysia dan juga pihak airlines terbabit...

ohsem sangat majlis tu...penuh dgn press dan juga wakil dari pelbagai airlines..... so dapat lah remy bersama2 meraikannya..ada rezeki lebih ...dapatlah cenderamata yg disediakan pihak airlines kepada tetamu yg hadir..... mcm utk turkish.... setiap yg hadir mendapat miniature pesawat dan keychain turkish Airlines yg cukup ohsem....

enjoy the pic semua...... nak cerita lebih2 takut pula remy..... karang jadi kesalahan pulak.....pic nie pun kawan remy yg snapkan.... takde nak pakai camera bagai.......
sampai jumpa lagi......
bsk mlm nak blk kampung mengundi...... kalau jem..alamat sampai kampung tgh mlm ler.......hu3...
harap2 tak ler jem highway tu.......

26 comments:

Eza Boom Boom said...

selamat mengundi abang remy ;)

Hanif Idrus said...

Dapat keychain. .best tu bro.
Selamat mengundi..

Amin A. R said...

saya jeles bila baca remy dapat miature pesawat dengan keychain turkish airline tu..hihih

hana hadi said...

waaah acara penepung tawar pun ada. hehe

Remy hazza said...

eza...
selamat mengundi juga......
kita buat pilihan dgn bijak.....

Remy hazza said...

bro hanif....
cantik sangat keychain tu...custom made utk turkish airlines.....

Remy hazza said...

amin.....
jgn jeles tau...rezeki...... tapi sayes... kedua benda tu comel sangat !!!! semua tetamu vip dan juga press pun dapat...

Diana Azis said...

wah..siap upacara renjis lagi..apapun, selamat mengundi Remy :)

Remy hazza said...

hana....
ada..... acara simbolik..... pancutan air dan kapal lalu bawahnya.....

Remy hazza said...

diana....
ada2...upacara tu dah memang tradisi kat klia.....
selamat mengundi juga tau!!!

Bahrain Ramlan said...

owh..macam tu majlis keraikannya..haha..macam klako je...bro selamat mengundii..hati2x memandu ingat orang tersayang.

Aku Penghibur said...

wahhh meriahnya,.. selamat mengundi ..remy pilot ke ?? mesti seronok

Anisa Anuar said...

fuyoooo....hebatnya...dah mcm kat citer yes captain pun ada

Sukma Haron said...

selamat mengundi....balik kampung naik flight ker? hehe...jalan jammed...

Remy hazza said...

bahrain...
selalu camtu alh caranya..... meraikan pesawat baru yg baru tiba.....jom balik mengundi..hati2 juga bro.... nak layan jem mlm nie....

Remy hazza said...

ap...
majlis tu memang meriah...tapi remy kj biasa2 jer.... kalau pilot ..remy ambik gambar dlm pesawat tu...he3

Remy hazza said...

anisa....
he3.... mana ada.....yes captain tu ceriata apa ye.....

Remy hazza said...

sukma...
remy drive aje kak... klia taiping...... takde airport kat teiping tu..... hu3...berjimba2 kat highway ler mlm karang.....

Kakzakie said...

Yelah emy kalau nak tepung tawar pakai tangan macam mana. Kena sembur batu betul hihi...

Seronok juga penumpang yg pertama kali naik dapat sambutan.

Selamat mengundi dik...

Remy hazza said...

kak zakie.....
selamat mengundi kak.....
he3.... kita sembur air..mcm hujan.. hujan tu kan rahmat.......

Mizz Aiza said...

wah.. siap ada upacara tepung tawar lagi, memang penuh beradat.. aiza ucapkan selamat mengundi, semoga selamat pergi dan balik.. :D

Remy hazza said...

mizz aiza...
tradisi dari dulu... sambutan utk airlines baru......

utk aiza jugak...selamat mengundi...slmt dlm perjalanan juga......

QasehnyaRania said...

bestnya dapat tgk.
selamat mengundi ye remy.
pangkah yg betul2 tau..hihi



comfirm jem tu

Remy hazza said...

qaseh rania.....
itulah...peluang cuma sekali...tak semua dapat merasainya....
selamat mengundi Qaseh......pilih yg terbaik utk masa depan kita

cik azLyzah⊙.☉ said...

Baru tahu ade tradisi mcm tu...best nya dapat keje macam remy...

Nadia Johari said...

syok betul..

 

Template blog ilham dari alif ismail