Monday, May 13, 2013

Selamat bertunang Amir Syafiq & Emma .....

Assalamualaikum semua......
kita bersua lagi...... dipagi isnin yg indah........ permulaan yg baik kalau kita bijak mengaturkannya....... begitu juga dgn sebuah perhubungan....... kalau dari awal dimulakan dgn indah... insyaAllah hari2 yg mendatang pun akan indah juga..... apa yg penting ...kita bijak utk menjaganya...
bercakap pasal hari2 yg indah....... nie yg remy nak cerita nie......hari terindah buat kazen remy amir syafiq dgn pasangannya melangsungkan majlis pertunangan yg cukup sweet....meriah dgn persiapan dan juga sambutan dari pihak tuan rumah.....
majlis berlangsung di ampang ..... itu yg family remy dtg demi pertunangan anak sulong pakchik remy nie..... semua melepak kat rumah kazen remy yg lagi sorang kat Rose villa.......meriah berkumpul kat situ..... nasib baik rumah tunangan si syafiq nie berdekatan..... so takdelah sangat nak mengharung jem kat KL tu kan.....dlm 5 minit jer.....
apa yg boleh remy katakan... majlis tu indah sangat......dgn pelamin comel serta sambutan yg diberikan oleh tuan rumah amat istimewa..... dah macam majlis kawen pun ada... siap mkn dlm dome service lagi........ 
makanan pun sedap2.... sebab pakai catering kan.... dgn menu masak lemak daging salai.....sambal udang...ayam goreng...gado2.....serta ulam ulaman berserta sambal..... tak cukup dgn tu...siap ada tea corner lagi dgn pilihan pelbagai manisan dan pencuci mulut....oh syurga makanan kejab....he3
so.... thanks for the ohsem hospitality...... and buat amir syafiq serta emma...... selamat bertunang dari remy.......dugaan bertunang nie ada pasang surutnya...... just be patient.......insyaAllah...kita doakan yg baik2 saja..... semoga selamat sampai ke jinjang pelamin..... tak sabar remy nak tunggu tahun depan.......manalah tahu...kut2 zul ariffin pelakon macho tu jadi pengapit........kata BFF......he3
Lepas majlis.... semua balik berehat sebelum berjimba2 kat nilai 3 dan kemudian dinner ramai2..... kat mana tu ???? tunggu next entry tau......... sampai jumpa lagi........
wassalam....




65 comments:

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

hazwan hairy said...

pergh hntaran dorang meriah dgn bunga2 cntik kot..

Sukma Haron said...

majlis pertunangan yang meriah ala-ala majlis kahwin....

Mieza Jhaa K said...

Wauu majlis pertunangan yang sungguh meriah.. semoga kekal ke jinjang pelamin ke anak cucu..

Phat said...

meriah nya..mcm wedding dah

Aku Penghibur said...

wahhhh meriahnye !! SELAMAT BERTUNANG Jgk :)

Amin A. R said...

seronok kan bila sedara mara bertunang/ kawen pastu kumpul ramai2....meriah sangat2...
**masak lemak daging salai?urhhh sedapnye!

Kakzakie said...

Gubahnnya pun cantik-cantiklah Remy..
Remy punya turn bila?:)

Sally Yatiey said...

meriahnyaaa :)

Farah Waheda Wahid said...

gubahan yang awesome! ^_^

KY said...

meriah gitu kan? ucapan selamat buat bakal pengantin agar pertunaan ini berkekalan hingga ke pelamin..aamiin

apa2 pun mulakan hari dengan senyuman

Mila Ahmad said...

tunang dah macam kahwin....

cik azLyzah⊙.☉ said...

sangat meriah...mcm majlis kawen ooooooo...tp encik tunang nye mane??tak de kat gamboooo

Nao Mei said...

Ada masa lebih...tunggu apa lagi...jom kita mencari cinta


jom join

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/05/simple-giveaway-bintang-mencari-cinta.html

Nasz said...

tahniah.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Remy hazza said...

Saifudin...
Benar tu.. satu kehidupan yg tak seharusnya kita persiakan....pilih dgn bijak dan yakin dgn haluan.
..

Remy hazza said...

Hairy. ....betultu.... meriah cantiknya....Ada budget lebih boleh lah....

Remy hazza said...

Kak sukma. ...
Betul kak... rasa dah mcm wedding dah....

Remy hazza said...

Mieza...
Itu yg kita harapkan..... kalau bertunang dah meriah....wedding nanti tak tahu lah....

Remy hazza said...

Bro phat.....
Itulah.... ingat biasa jer... bila sampai tgk siap khemah bagai... layanan pun ala2 vip...

Remy hazza said...

Ap....
Mekasih....memang meriah majlis tu...

Remy hazza said...

Amin...
Kalau dapat berkumpul ramai2 memang best....
Menu majlis tu memang best... rasa nk mkn jer semua tu...

Remy hazza said...

Kak zakie. ..
Gubahan fresh flowers. .. tapi budget besar lah....
Remy punya turn dh berlalu...

Remy hazza said...

Kak sally. ..
MEKASIH kak.... boleh tahan meriah majlis tu...

Remy hazza said...

Farah... sebab cantik....tu yg remy share tu....

Remy hazza said...

Ky...
Meriah sangat. .. kalau kita biasanya simple2 jer...
Insyaallah. ..kita doakan bersama sama...
Yg penting kita senyum selalu

Remy hazza said...

Mila....
Itulah.... pihak remy pun tak sangka.....meriah

Remy hazza said...

cik azlyzah...
kazen remy tu taknak dtg...... malu katanya sebab ramai sangat.....hu3..
padahal memula sibuk jugak nak dtg.....

Remy hazza said...

akak nao mei....
jom2...kita cari cinta yg hilang.....

Remy hazza said...

nasz...
terimakasih.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...selamat bertunang buat kazen...remy bila pula? cantik hantaran nyer...:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

fuh hantaran

LiNda said...

cantik dia punye mini pelamin, nmpak gojes. hantaran pun cantik..:)

Remy hazza said...

mama...
wassalam....mekasih....remy dah lama berlalu.......he3

Remy hazza said...

leeza....
he3...meriah dgn fresh flower

Remy hazza said...

linda....
comelkan mini pelamin tu.... sure budget besar jugak tu...plus hantaran yg guna fresh flower....tapi nampak ohsem...

Teena Tna said...

Meriahnya !!! Dah mcm kenduri kahwin

deno said...

selamat hari ibu untuk semua ibu di dunia :)

boni kacak said...

cantik betul pelamin dia bro.. :)

Remy hazza said...

teena tna....
itulah...meriah dgn tetamu dan majlisnya....

Remy hazza said...

deno....
selamat hari ibu utk deno juga..... mother to be satu hari nanti....

Remy hazza said...

bro boni....
not bad kan bro.... meriah....

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Mizz Aiza said...

wah.. meriahnya.. macam majlis perkahwinan pula.. semua cantik.. :D

My Life's Journey said...

abang remyyyy ..mat petanggggggg!! chak!

lamanya umi tak ke sini ..umi baru je start krj 2 minggu lepoas ..banyak krj jadi tak sempat nak singgah ..

rindunya nk tgok masakan bang remy tau .. nyam3 ..

bestnya majlis ..meriah betul ..terimbau kembali umi saat2 bertunang dulu laa

Cho Zila said...

wah.. wah meriah majlis pertunangankan.. sekarangnyer majlis bertunang memang dasat.... tahniah untuk Amir Syafiq dan Emma..

Bahrain Ramlan said...

bertunangnya macam nak kahwin pula tgk..apa2xpun semoga selamat diijabkabulkan nanti...

||aLeaSaRa|| said...

wah mmg meriah..cantik gubahan tu(org pompuan mmg tu yg nampak dulu he3)

3no gr33ny said...

meriahnya...
jom ke halaman hamba..hamba ada tag sahat disitu

3no gr33ny said...

meriahnya...
jom ke halaman hamba..hamba ada tag sahat disitu

diana said...

macam majlis kawen je..;P

Wirda Amir said...

salam remy...

lama tak dtg sini...rindu dgn entry remy...masa tak begitu mengizinkan...

Hanif Idrus said...

Wah!!! bertunang pun dah dahsyat..cantik2 hantarannya...
Tahniah buat kawan Remy ...

Remy hazza said...

wisata...
have a nice day too.....

Remy hazza said...

miz aiza...
itulah...meriah mcm kenduri kawen.....

Remy hazza said...

umie.....
akhirnya umie muncul kembali selepas sekian lama....... umie tingglkan lik blog...sebab yg lama tu dah pi blog org lain.........

Remy hazza said...

cho zila...
itulah kak.... bertunang pun budget dah besar......

Remy hazza said...

bahrain...
insyaAllah...kita doakan bersama sama....

Remy hazza said...

sisi aleasara.....
org perempuan kan jiwanya halus...benda2 yg cantik nie pasti diutamakan dulu.....

Remy hazza said...

3 no gr33 ny....
mekasih sahabat..... nanti remy kesana....

Remy hazza said...

kak diana....
itulah.... meriah sungguh.....

Remy hazza said...

wirda....
wassalam wirda..... remy pun... masa terhad sangat sekarang nie.... asyik busy jer.....

Remy hazza said...

bro hanif....
majlis kazen remy nie bro.....meriah sangat.....

baby comel said...

tahniah utk kazen remy tu. hantaran diorg ubah cantik sgt. suka!

Amanina Mads said...

tahniah buat kazen remy.. meriah sgt

 

Template blog ilham dari alif ismail