Tuesday, July 9, 2013

Bar-B-Que @ Port Dickson......hoyeeeehhhhh!!!!!

Salam utk semua…
Kita bersua lagi……salam hari selasa…… dan salam kemuliaan kerana kita semua akan bermula berpuasa besok…. Ramadhan datang lagi…… alhamdulillah…kita masih diberikan nafas utk meneruskan ramadhan tahun ini….Syukur sesangat….
Tapi sebelum kita berpuasa….. kita tgk dulu jimba2 sebelum puasa……he3..ini adalah xtvt hari minggu remy yg lalu…….bermandi manda sambil yummy2 tak hingat dunia kat Port Dickson . tu sebabnya remy tak sempat nak hapdet…. Pagi2 dah sibuk kat dapur memasak spaghetti goreng dan juga coleslaw.Manakala ayam dah selamat dimarinated mlm sebelumnya…..
Remy pi bersama laling….. bff dan juga adik2 UMS ( university Malaysia Sabah ) ..terlanjur rest day yg sama….. so why not kita pi berkelah sebelum puasa…..maklumlah…lepas raya nanti….. adik2 ums tu dah nak habis latihan…… so mungkin dah tak sempat nanti……
Best lah sesi jimba2 kiteorg….. mkn berkelah nie seronok…sambil menghirup udara laut selat Melaka tu………dapat pulak ayam BBQ yg yummy2….. mau pakat2 dok berebut peha ayam…… maklumlah…peha ada empat….. tapi kiteorg semua 7 org……he3
Dah puas mkn dan settle bbq….mandi laut lah agenda nya……berkubang sakan…. Macam tak pernah jumpa laut…….paling best bila main tanam2…..dapat tgk kraken mengganas lepas tu…guess sapa yg jadi kraken……….he3…. last sekali sebelum balik kiteorg naik Banana Boat….. yang nie wajib kalau setiap kali turun ke Port Dickson……
At Last….. selamat menjalani ibadah puasa buat semua sahabat dan kenkawan semua …. Bersama kita tingkatkan amalan kita dibulan yg penuh barakah ini… semoga semuanya diberkati Allah ….Amin….. Ampunkan segala salah dan silap remy…sesungguhnya remy Cuma insan biasa yg tak terlepas dari alpa dunia……
Moh kita start terawih malam nie….. InsyaAllah…

44 comments:

Adriannasyaz said...

Remy..sya mau ayam seketui..nmpk sngguh lazat..dah lama tak berbbq reramai cenggini..bestnya...:D

Unknown said...

Bestnye...tak ajak pon.....huhu

Unknown said...

Adrianna. ...boleh.... haritu pun tak habis 2 ekor ayam tu.....he3

Unknown said...

Alif. ... ala ciannya dia.... lupalak nk ajak.... kan alif tgh holiday. ...

Mila Ahmad said...

Matahari terbenam cantik sangat

Unknown said...

Mila....
Betul tu... time tu cukup mengasyikan

Farah Waheda Wahid said...

ni kalau nak bbq ni kena lepas puasa la jawabnya...tapi kalau buka puasa buat bbq pun cara jugak ni... he he he...

Unknown said...

farah.....
ok jugak tu kak....berbuka dgn bbq...emmmmmm ...menarik tu....

Cik Puan said...

ewahh..ewahhh..berjimba sakan ye remy..seronok nyeeeeeeeeee..
part paling cik suke tu bile main tanam2...best je tanam sampai lubang hidong pon masuk pasir..hahahaha

Unknown said...

cik azlyzah.....
yg tu memang best.....boleh luahkan idea kreatif atas badan.... mcm2 boleh buat.....he3

Unknown said...

assalamualaikum..remy :)

berpiknik tepi pantai sebelum ramadhan...hehe :)

Unknown said...

ayie....
wassalam......
he3...piknik sebelum ramadhan..... jom terawih malam nie ayie....

Dzureen Darwis said...

Nak BBQ juga lah hehe

Unknown said...

dzureen..
boleh2....jgn sampai besok siang...dah tak boleh...... he3

Unknown said...

Waaa bestnya berpicnic kt PD.....kenapa la sy tak sampai2 PD lg ye...

Tetamu Istimewa said...

Dah lama tak BBQ. Dah nak puasa pula. Selamat berpuasa.

Amin A. R said...

alolololoooooo....syioknya pi pantai....... :)

Unknown said...

Mieza. ... lepas raya nanti blh pi kak...he3

Unknown said...

Tetamu istimewa. ...
Selamat berpuasa....

Unknown said...

Amin....
Mesti la syiokkkkk..... he3. .. slmt berpuasa amin...

naomei said...

Seronoknya kalau dapat join sekali...hihi

Unknown said...

Akak.... mai turun sekali nanti.... kita naik banana boat ramai2....

Akupenghibur.com said...

syoknye :)

Haziq Life said...

Salam Ramadhan untuk awak

Anonymous said...

Ouch . Dah lama xke pd . Best jah bbq remy !

Unknown said...

Ap...memang best kalau pi ramai2. ....

Unknown said...

Bro hanif. ..
Salam ramadhan utk bro sekeluarga juga......selamat berpuasa

Unknown said...

Arin....piknik tanpa bbq ...tak lengkap rasanya.....

Unknown said...

seronoknya dapat berjimba.. selamat menjalankan ibadah puasa remy.. :D

Unknown said...

mizz aiza...
utk sahabat juga...... salam ramadhan.....

Bunda_nora said...

sebelum puasa sempat lagi berpicnik berb.b.q...seronoknyaaa..

maszull said...

assalamualaikum remy....berkelah yer n selamat berpuasa...:)

miss yatie said...

wahh...bestnya, tak ajak akk pun, nak join jugak heeee...

salam Ramadhan dan selamat manunaikan ibadah puasa

Unknown said...

salam ramadhan...
jom join ga,ada hadiah dan duit raya tau.. huhu

http://nooramyma.blogspot.com/2013/07/siapa-maw-duit-raya-rm50.html

Unknown said...

bunda...
sempat lagi....he3...adik2 tu yg ajak..remu on aje...

Unknown said...

mama...
wassalam....mama..
selamat berpuasa.......

Unknown said...

ky atie...
salam ramadhan kak.... dan selamat berpuasa.....

Unknown said...

amyma....
insyaAllah..ada masa nanti remy join.... salam ramadhan......

Sukma said...

baru 2 minggu lepas ke PD tengok anak sambil berjimba di Pantai Purnama....

Unknown said...

Kak sukma
... kan... akak mesti selalu ke sana tgk hero kan....

Dayang Deno said...

deno pernah pergi PD sekali je :)

Unknown said...

Deno...
Pantai pd tak lah secantik pantai Timur. ...

Aimacomel said...

sempat eh berkelah sblm puasa. best tu :)

Unknown said...

baby comel...
ahad terakhir sebelum berpuasa......

 

Template blog ilham dari alif ismail