Tuesday, July 9, 2013

Bar-B-Que @ Port Dickson......hoyeeeehhhhh!!!!!

Salam utk semua…
Kita bersua lagi……salam hari selasa…… dan salam kemuliaan kerana kita semua akan bermula berpuasa besok…. Ramadhan datang lagi…… alhamdulillah…kita masih diberikan nafas utk meneruskan ramadhan tahun ini….Syukur sesangat….
Tapi sebelum kita berpuasa….. kita tgk dulu jimba2 sebelum puasa……he3..ini adalah xtvt hari minggu remy yg lalu…….bermandi manda sambil yummy2 tak hingat dunia kat Port Dickson . tu sebabnya remy tak sempat nak hapdet…. Pagi2 dah sibuk kat dapur memasak spaghetti goreng dan juga coleslaw.Manakala ayam dah selamat dimarinated mlm sebelumnya…..
Remy pi bersama laling….. bff dan juga adik2 UMS ( university Malaysia Sabah ) ..terlanjur rest day yg sama….. so why not kita pi berkelah sebelum puasa…..maklumlah…lepas raya nanti….. adik2 ums tu dah nak habis latihan…… so mungkin dah tak sempat nanti……
Best lah sesi jimba2 kiteorg….. mkn berkelah nie seronok…sambil menghirup udara laut selat Melaka tu………dapat pulak ayam BBQ yg yummy2….. mau pakat2 dok berebut peha ayam…… maklumlah…peha ada empat….. tapi kiteorg semua 7 org……he3
Dah puas mkn dan settle bbq….mandi laut lah agenda nya……berkubang sakan…. Macam tak pernah jumpa laut…….paling best bila main tanam2…..dapat tgk kraken mengganas lepas tu…guess sapa yg jadi kraken……….he3…. last sekali sebelum balik kiteorg naik Banana Boat….. yang nie wajib kalau setiap kali turun ke Port Dickson……
At Last….. selamat menjalani ibadah puasa buat semua sahabat dan kenkawan semua …. Bersama kita tingkatkan amalan kita dibulan yg penuh barakah ini… semoga semuanya diberkati Allah ….Amin….. Ampunkan segala salah dan silap remy…sesungguhnya remy Cuma insan biasa yg tak terlepas dari alpa dunia……
Moh kita start terawih malam nie….. InsyaAllah…

44 comments:

adrianna syaz said...

Remy..sya mau ayam seketui..nmpk sngguh lazat..dah lama tak berbbq reramai cenggini..bestnya...:D

alif ismail said...

Bestnye...tak ajak pon.....huhu

Remy hazza said...

Adrianna. ...boleh.... haritu pun tak habis 2 ekor ayam tu.....he3

Remy hazza said...

Alif. ... ala ciannya dia.... lupalak nk ajak.... kan alif tgh holiday. ...

Mila Ahmad said...

Matahari terbenam cantik sangat

Remy hazza said...

Mila....
Betul tu... time tu cukup mengasyikan

Farah Waheda Wahid said...

ni kalau nak bbq ni kena lepas puasa la jawabnya...tapi kalau buka puasa buat bbq pun cara jugak ni... he he he...

Remy hazza said...

farah.....
ok jugak tu kak....berbuka dgn bbq...emmmmmm ...menarik tu....

cik azLyzah⊙.☉ said...

ewahh..ewahhh..berjimba sakan ye remy..seronok nyeeeeeeeeee..
part paling cik suke tu bile main tanam2...best je tanam sampai lubang hidong pon masuk pasir..hahahaha

Remy hazza said...

cik azlyzah.....
yg tu memang best.....boleh luahkan idea kreatif atas badan.... mcm2 boleh buat.....he3

Ayie Abas said...

assalamualaikum..remy :)

berpiknik tepi pantai sebelum ramadhan...hehe :)

Remy hazza said...

ayie....
wassalam......
he3...piknik sebelum ramadhan..... jom terawih malam nie ayie....

Dzureen Darwis said...

Nak BBQ juga lah hehe

Remy hazza said...

dzureen..
boleh2....jgn sampai besok siang...dah tak boleh...... he3

Mieza Jhaa K said...

Waaa bestnya berpicnic kt PD.....kenapa la sy tak sampai2 PD lg ye...

Tetamu Istimewa said...

Dah lama tak BBQ. Dah nak puasa pula. Selamat berpuasa.

Amin A. R said...

alolololoooooo....syioknya pi pantai....... :)

Remy hazza said...

Mieza. ... lepas raya nanti blh pi kak...he3

Remy hazza said...

Tetamu istimewa. ...
Selamat berpuasa....

Remy hazza said...

Amin....
Mesti la syiokkkkk..... he3. .. slmt berpuasa amin...

Nao Mei said...

Seronoknya kalau dapat join sekali...hihi

Remy hazza said...

Akak.... mai turun sekali nanti.... kita naik banana boat ramai2....

Aku Penghibur said...

syoknye :)

Hanif Idrus said...

Salam Ramadhan untuk awak

arin cat said...

Ouch . Dah lama xke pd . Best jah bbq remy !

Remy hazza said...

Ap...memang best kalau pi ramai2. ....

Remy hazza said...

Bro hanif. ..
Salam ramadhan utk bro sekeluarga juga......selamat berpuasa

Remy hazza said...

Arin....piknik tanpa bbq ...tak lengkap rasanya.....

Mizz Aiza said...

seronoknya dapat berjimba.. selamat menjalankan ibadah puasa remy.. :D

Remy hazza said...

mizz aiza...
utk sahabat juga...... salam ramadhan.....

BUNDA a.k.a KN said...

sebelum puasa sempat lagi berpicnik berb.b.q...seronoknyaaa..

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....berkelah yer n selamat berpuasa...:)

KY Atie said...

wahh...bestnya, tak ajak akk pun, nak join jugak heeee...

salam Ramadhan dan selamat manunaikan ibadah puasa

Amyma Omar said...

salam ramadhan...
jom join ga,ada hadiah dan duit raya tau.. huhu

http://nooramyma.blogspot.com/2013/07/siapa-maw-duit-raya-rm50.html

Remy hazza said...

bunda...
sempat lagi....he3...adik2 tu yg ajak..remu on aje...

Remy hazza said...

mama...
wassalam....mama..
selamat berpuasa.......

Remy hazza said...

ky atie...
salam ramadhan kak.... dan selamat berpuasa.....

Remy hazza said...

amyma....
insyaAllah..ada masa nanti remy join.... salam ramadhan......

Sukma Haron said...

baru 2 minggu lepas ke PD tengok anak sambil berjimba di Pantai Purnama....

Remy hazza said...

Kak sukma
... kan... akak mesti selalu ke sana tgk hero kan....

deno said...

deno pernah pergi PD sekali je :)

Remy hazza said...

Deno...
Pantai pd tak lah secantik pantai Timur. ...

baby comel said...

sempat eh berkelah sblm puasa. best tu :)

Remy hazza said...

baby comel...
ahad terakhir sebelum berpuasa......

 

Template blog ilham dari alif ismail