Friday, July 5, 2013

Chef Zubir Masterchef @ Laman Grill yg ohsem......

Assalamualaikum semua.......
salam jumaat malam........ sebab nak salam siang jumaat remy busy tadi...... sampai nak hapdet blog pun tak sempat.....sibuk dgn majlis perpisahan general manager remy yg hampir 9 tahun berbakti kepada syarikat  yg dulu...sekrg company remy dah nama lain kan..... so dah takde GM...... yg ada cuma CEO , COO dan juga CIO..... byk nyer o...........he3.....teringin nak hapdet majlis tu...tapi apakan daya..... hajat tak sampai....... karang jadi issues pulak......
so apa kaitan masterchef , chef Zubir dan juga laman grill ?????? ok...let's remy story.......sempena majlis penghargaan dan penyerahan sijil para kakitangan yg bertungkus lumus dlm menjayakan Masterchef Selebriti 2 tempohari..... telah diadakan satu majlis khas utk meraikan semua yg terlibat.........so nak happening sikit.....majlis dibuat di restaurant Laman Grill Steak & Bar-B-Que bertempat di syeksen 13 shah Alam......kenapa kat sini.... sebab inilah restaurant Chef Zubir yg femes tu.......
So dapatlah kiteorg menikmati hidangan khas yg dimasak sendiri oleh chef fames kita nie..... Chef Zubir pun cukup sporting dlm majlis tu...a great hospitality.... btw.... Chef Zubir nie salah seorang lecturer remy dulu...... cuma skrg dia tak perasan remy dah,......... he3.....sebab dulu remy cikeding...... sekarang dah cokkodok...... mana dia nak ingat.........kan...... tapi makanan yg disajikan cukup ummmphhhh !!! dan memikat selera.....
utk appetizer jer.......menu yg disajikan adalah caneloni pasta dan juga potato salad with crab meat dan juga prawn tempura........ not bad.... manakala utk main couse.... gabungan grilled beef steak bersama spinach..... chicken grilled dan juga lamb kofta yg spicy serta potato yg memberi pelbagai rasa memang sedap......licin remy makan......... bukan selalu pun...so ini peluang nak mkn yg special......he3....
manakala utk dessert , chocolate moose jadi santapan...... cantik terhias utk dinikmati.........so memang puas dinner kiteorg malam tu.........sambil tu sempat jugak remy belek menu card.... boleh tahan rege makanan yg dijual.......tapi kalau mahukan yg terbaik....... apa nak kira sangat kan..... remy alhamdulillah...... dapat mkn free.....  kalau nak pi mkn kat situ  ...rasanya belum tahap remy lagi kut.........
selesai dinner.....diadakan acara penyampaian sijil.... so sweet sebab sijil tu remy sendiri yg design kan...... siap ada logo masterchef lagi...... mesti laku kalau mintak kerja kat astro.......he3...berangan ajela.....sebelum pulang...... sesi menggedik dgn camera tak boleh tinggal...... so semua join the club nikon remy......bergambar dgn chef Zubir... jgn jeles kalau tgk ada yg mesra...........
so..... sampai jumpa lagi semua.........kalau teringin nak mkn steak dan bar-b-que...jom ke Laman Grill Steak & Bar-B-Que kat shah alam tu..... boleh jumpa Chef Zubir sekali.......merasai keenakan hasil sentuhan Chef selebriti kita......
selamat mencuba......

p/s:- Ter edit pic dlm bentuk Gif..... tu yg blur sikit......nak cepat sangat.....

32 comments:

Wirda Amir said...

SALAM JUMAAT MALAM REMY...HEHEH

MENARIK SGT ENTRY NI WPUN NAK CPT...

AiSyA LiEzA said...

salam malam jumaat... ahhaha.. ekh.. meriah kut..makanan un best2.. aheks~ :) msti makanan tu sdp sampai pinggan remy licin..ehhehehe.. xD

Dzureen Darwis said...

uiiiii bestnya makanan dia. hamek gambar tak hengat. Lapar pula

||aLeaSaRa|| said...

wah bestnya remy,kak lea pun suka tenogk chef zubir tu.harga..erk...macam boleh agak je mahalnya he3...

owh jangan update apa2 tentang co,nanti tak pasal2 he3...

Amin A. R said...

Wahhh manyak untung ler remy dpt makan pree kat laman grill...

adrianna syaz said...

Sedapnya lamb gril tu...wah..berposing sakan remy..hehe :D

Aku Penghibur said...

tetap mantap mmakanan itu, terliur

Ayie Abas said...

assalamualaikum....remy :)

sebelum ni ayie tau CEO jer tapi rupa2nya ada mcm2 lagi...haha

bila baca entry remy ni baru tau sebenarnya ada ramai chef2 yg berbakat di malaysia nih...x hanya yg selalu muncul di kaca tv jer...

Remy hazza said...

wirda....
salam sabtu kak......
entry yummy2 yg cukup istimewa....

Remy hazza said...

aisya....
boleh tahan makanan kat situ.......buat remy yg tak berkemampuan nak makan kat restaurant mahal..ini dah cukup alhamdulilah.....

Remy hazza said...

dzureen....
tu pun tersalah edit...kalau guna jpeg lagi ohsen pic dia...he3

Remy hazza said...

sis alea....
antara rege yg tertinggi remy tgk dlm menu card rm70.90....main course platter dia.... tapi ada lobster...sebab tu mahal kut...he3

pasal company....jgn sesekali ....karang jadi isu lagi....

Remy hazza said...

amin...
alhamdulillah...rezeki dapat makan..... syukur sesangat....

Remy hazza said...

addrianana,,,,
he3.... posing tetap agenda utama..... tak kan lupa....

Remy hazza said...

ap...
mantap ler jugak...kena dgn rege...... kalau tak fre remy tak pi rasanya.....he3

Remy hazza said...

ayie....
wassalam ayie....
byk ayie sebenarnya pangkat2 besar nie... kita mimpi ajelah nak sampai kesana.....he3

sebenarnya ramai chef yg femes...tapi bukan selebriti..tu yg tak dikenali....

Etuza Ezawarna said...

wah hebat arh remmy kini..tahniah ya

Remy hazza said...

bro etuza...
mana ada bro...remy masih seperti dulu.....

Mizz Aiza said...

untungnya remy dapat makan masakan chef terkenal.. nampak sedap..

Mieza Jhaa K said...

Wahh best la dpt makan free...kalU dpt free jgk nak la mkn kt sini..klau tidak...mmg kedekut duit bab makan..haha

cik azLyzah⊙.☉ said...

ooo...dulu2 cekeding...sekarang dah jadi cokodokkkk yea remy...hahahaha
erkkkk,...nampak sedap jeaaa choclate moose tu...

mrs eyza said...

oo ada restoran yea chef zubir...tp western la...tekak eyza masih tak leh terima western lagi...hihi...

Sukma Haron said...

macam test food lak....memang sedap anmapk gaya hidangannya.....

Remy hazza said...

mizz aida... not bad masakan chef Zubir...pakar masakan... sentuhannya mesti ada kelainan....

Remy hazza said...

kak mieza... rasanya sekali ini ajelah...sebab bila tgk menu card....tengok poket...rasanya tak mampu nak pi lagi.....restaurant exclusive...rege memang hebat....

Remy hazza said...

cik azlyzah.... he3....
dulu memang remy slim melim...... tapi sejak kerja.... badan terus naik...mungkin ikut tangga gaji kut....he3

Remy hazza said...

eyza....
he3..tekak melayu cam kita nie..nasi jugak sedap kan...tapi ada western yg tak barat sangat..... masih sedap dimakan tau....

Remy hazza said...

kak sukma....
seni hidangan dan hiasan memang terbaik.... 5 star.... rasa not bad..... sedap dan rich flavour....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy..bestnya dpt pi restoren chef terkenal ni...;)

Remy hazza said...

Mama. ..
Wassalam. ..rezeki remy dapat dinner kat restaurant chef zubir nie.... Syukur sesangat

baby comel said...

wah wah wah.. jeles la kita tengok :) best arr abg remy

Remy hazza said...

baby comel...
rezeki dapat mkn free kat situ...sedap.....

 

Template blog ilham dari alif ismail