Tuesday, January 8, 2013

Segmen : Saya Blogger Dari Negeri .....

Salam ketemu semua.... 
hai dah ptg2 baru kuar entry..... awat la remy nie busy sangat this week...... sayes...kerja dtg berlumba2  sampai tak tahu mana nak buat ...he3...semua penting dan nak urgent jer.....
so remy mintak maaf sangat kalau tak sempat nak bw...... ampun kan remy.... insyaAllah , akan remy kejar nanti........ mana yg terlewat tu.... harap2 faham keadaan remy.........

hari nie busy ngan photoshoot utk project mega.... nak tahu apa ..nanti remy hapdetkan..... masih byk lagi yg belum selesai....... bsk nak kena set up utk luncheon kat dewan perdana opis remy utk event hari khamis..... almost 80 pax..... hu3... jenuh nak set up nanti...... mana nak cari equipment dan nak set VVip table tu...... apa apa pun..... thanks lah sebab dengar remy membebel kejab,......he3...

entry kali nie just to join satu segmen nie..... 

segmen nie anjuran bro fiz . mesti korang kenal punya..... blog bro fiz sungguh ohsem dgn doodle2 yg comel comel......remy pun dah follow 100% blog bro fiz nie..... suka dgn info2 dan juga bro fiz yg kreatif tu....
remy blogger mana???? susah nak ckp.... remy asal taiping tapi sekarang dah duduk selangor... dah hampir 18 tahun kat selangor nie.......so nak kita camner tu ????? he3... tapi bila tengok balik asal usul... of course ler remy org perak... walaupun IC teman dah tetap diselangor..... perak still tempat tumpah darah teman...... dah sah2 kampung teman kat taiping tu....... miss u taiping !!!

tahu apa yg best !!!! taiping tu aman... tenteram.... taman tasik kehijauan.....night safari...mee udang banjir...... ah!!!! air terjun...semua ada..... hidup sempurna kat sana....... tak caya pi lah !!!! memang best!!!! lagi satu...... jgn lupa durian taiping yg terbaik !!!!! paling best kat mesia nie.....rumah remy pun tak jauh dari bandar...dlm 10 minit jer.....
so kalau korang tak pernah melawat taiping...korang kena pi...sebab...... org taiping best!!!! itu sebabnya wujud kata kata...
From taiping with Love !!!!!

at last...thanks to mama sebab tag remy utk join segmen nie..... memang terbaik..... dan yg penting remy tak nyesal jadi anak taiping........

taiping tetap dihati ku !!!!!
so jom join segmen nie ramai2....... dan boleh ler berkenalan sesama kita..... klick aje nama bro fiz nie.....!!! 
ok...sampai jumpa lagi.....
Taiping lake Garden 2 - Taiping, Perak
pic semua remy google jer.... tak sempat nak godek album lama.....
mekasih google !

68 comments:

hazwan hairy said...

owh asal taiping upanya...byk jga blogger perak..hehe

LiNda said...

linda blogger dari perak ..hehe. Kite geng!

Mar Haini Abdul Rahim said...

memangg cantekk lahh gambo yg remy google.. :D

Budak Kampung said...

yong dri perok
naik baseka ke sana sini
meh terjah tmpt yong

http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Ayie Abas said...

salam remy :)

teman pon dari perok yeop! hehe...

cantik betul pic taiping yg ada air tu...ayie save terus..

Remy hazza said...

hairy....
from taiping with love...... he3

Remy hazza said...

linda...
harus..... geng together gether.....

Remy hazza said...

cik mar...
taiping memang indah..... bandar warisan..... baru dan lama bertemu.....

Remy hazza said...

bdk kampung...
yong org peyrock ye....... nanti yeop pi singgah sna.... kenal org2 kampung.....he3

Remy hazza said...

ayie..
wassalam...
sudah semestinya..... ayie , linda , shida yg remy kenal.. kita sekampung......he3
remy google pic tu... cantik kan taman tasik taiping tu....

misz_eyza said...

dulu masa kak eyza duk taiping, rajin jugak la ke sana... esp ke taman tasik taiping... amik angin petang2 kat sana.

Remy hazza said...

eyza...
remy zaman remaja.... itulah tempat bermain...... biar ditelam masa... taman tasik taiping penuh kenangan....

boni kacak said...

selamat bersegmen bro :)

My Life's Journey said...

gambar yang digoogle memang cantik ..pandai bang remy cari laa ..

Cheq Kaq said...

zoo taiping..i'm coming..hehehe..

Aien Alien said...

selamat bersegmen abg remy...taiping memang cantikkan. suka tengok keindahan taman tasiknya tu.

diana said...

untung siapa dok tepen ni..cuaca redup je..heheh

misz_eyza said...

ehem ehem... kenangan berdating kah remy hihi?

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tak sampai taiping lagi.

thiramohamadnoor™ said...

selalu g taiping..
g mndi air terjun dulu...
best !

thiramohamadnoor™ said...

selalu g taiping..
g mndi air terjun dulu...
best !

thiramohamadnoor™ said...

selalu g taiping..
g mndi air terjun dulu...
best !

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini.

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

依之汉 said...

Perak oh perak. Ni awal tahun 2013 akan keluar cerita rakyat Perak pulak. Tak sabar saya untuk membacanya nanti.

Mimie Najib said...

salam kunjugan dari segmen yang sama.. saya blogger dari perak.. :)

kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

*follow sini :)

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...dr negeri mana pun x apa janji kita jadi kawan di alam maya ni...:)

♔ Cahaya Permata ♔ said...

Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

TiranaAduka said...

nice sharing.brulah ta tau.serba sedikit ttg remy haza

shidaR said...

remmy taiping dekat mna ya? kita sama la plak..heheee :D

deno said...

remy org perak rupanya... baru deno tahu... deno dtg dari segmen yg sama :)

http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Embun Melati said...

Tak pernah lagi sampai Taiping tapi Ipoh,Teluk Intan, Parit Buntar tu pernah la..hehe

Wirda Amir said...

salam Remy...

amboi amboi...from Taiping with love ye...hehe

gutluck ye...

baby comel said...

Hai org kampung :) kita sekampung perak man hehe.. Baby tiap 2 minggu g taiping tu. Taman tasik tu sgt mendamaikan.. Best

Remy hazza said...

bro boni...
terima kasih.... bro...

Remy hazza said...

umie...
pic taman tasik taiping memang cantik... suasana menghijau dgn bukit bukau dan tasik yg cukup mendamaikan....

Remy hazza said...

cheq kaq...
welcome to zoo taiping...jgn lupa pi night safri sekali.... jenjalan dlm gelap ...best!!!!

Remy hazza said...

aien...
betul...
taiping seribu kenangan buat abg remy..... terasa kedamaian ada disitu.... lebih2 lagi tmn tasik taiping... tempat remy lepak dgn kenkawan....

Remy hazza said...

kak diana...
he3... memang...pastu selalu hujan... kawasan paling lembab dlm malaysia....

Remy hazza said...

eyza...
he3... mcm kenangan ada kat situ.... dari kechil sampai dewasa.... segala memori tercipta... rumah remy dgn taman tasik tak sampai 10 minit pun....

Remy hazza said...

leeza...
kena jugak singgah satu hari nanti..... lepak kat taman tasik..naik bukit larut dan rasa makanan kat taiping tu....

Remy hazza said...

thira...
abr remy...kalau kat taiping suka mandi kat lata suria...... dari tgh bandar dah nampak air terjun tu.....

Remy hazza said...

mohd lokman...
insyaAllah... akan remy kesana nanti...tunggu kehadiran remy ya......

Remy hazza said...

my word...
ada story baru ye...... nanti kongsikan bersama ya....

Remy hazza said...

mimie...
insyaAllah...tunggu kunjungan remy nanti.... kane pi tgk org kampung nie.....

Remy hazza said...

mama...
wasslam... betul tu mama...tiada batasan dlm alam maya nie... yg penting kita kekal bersahabat......
yg jadi yg terbaik buat semua....

Remy hazza said...

cahaya permata
terima kasih...tunggu kehadiran remy nanti tau....

Remy hazza said...

engku muzahadin....
thank follow remy... tunggu kehadiran remy disana ya......

Remy hazza said...

bro tirana....
he3..... remy tetap anak perak sejati......

Remy hazza said...

shida....
remy kat air kuning...... ala..tempat shida selalu lepak tu......

Remy hazza said...

deno....
ramai join segmen nie kan.....
remy tetap anak perak sejati walaupun dah duduk kat selangor dah lama...

Remy hazza said...

embun melati.....
camner tertinggal taiping nie... taiping antara ipoh ngan parit buntar.....he3

Remy hazza said...

wirda....
wassalam.....
from taiping with love to can femes... kartun gila2...remy dulu layan habis majalah dan karya from taiping with love nie....

Remy hazza said...

baby comel....
sekampung kita rupanya ye.....he3
baru teman tau...... moh lepak kat taman tasik ler....tapi teman 3 bulan sekali baru balik teipen tu....

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Remy hazza said...

cik aichrah....
mekasih singgah... insyaAllah akan remy kesana..... tunggu....

QasehnyaRania said...

dari segmen yang sama.

jemput singgah blog ciksu

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

dari kedah :D

Remy hazza said...

qaseh rania....
thanks dtg sini...remy akan kesana juga......ciksu....

♥Farhana♥ said...

dari segmen yang sama dan dari negeri yang sama ! done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html . salam perkenalan :)

yeen miscelivious said...

hi.. yeen dari segmen yg sama
jom terjah ke nogori plk hik2
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Que said...

dtg dari segmen sama..selamat berkenalan..^__^

http://cikque90.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

TiranaAduka said...

lawatan malam

Ecah Shaimi said...

salam kenal..done follow!

ecah blogger klate

jemput kunjung balas ke blog ecah pulokk. =D

http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

NidaZin said...

nida datang dari nogori :)

AmalinaLee said...

Dah lama follow blog ni :)

Salam tuan blog :D Blogger Kelantan dtg singgah sini. Saya dari segmen yang sama. Jika ada masa, meh singgah blog saya hihi. Happy blogging! ^^


http://www.amalinalee.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

MANZARINA said...

salam singgah... salam muhibbah.... salam kenal......

Vee Lea said...

Hello :) Jenguk sini dari segment yang sama. Segment dah lama berlalu, tapi seronok jugak blogwalking through segment yang lama. Hehee. Nak tau sy blogger dari mana? Singgah ler ;) Tu pun kalau sudi. Wawawa.. Slm perkenalan :)

http://vaneelea.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

 

Template blog ilham dari alif ismail