Monday, July 22, 2013

Iftar @ Warisan Ayam Penyek 9avenue

Salam semua......
Salam isnin yg ceria....... hari ramadhan ke 13 belas kita lalui...... alhamdulillah...... dah hampir dua minggu kita berpuasa... sekejab jer rasanya kan.....pejam celik pejam celik....... sedar2 dah nak raya nanti....... so apa pilihan nak berbuka ptg nanti kenkawan? so jom ikut remy..... kita pi satu tempat baru kat nilai nie.....
Restaurant nie adalah Warisan ayam penyek..... restaurant yang baru beroperasi dilot gerai yg sama utk ayam penyek AP...... maksudnya ayam penyek Ap kat nilai dah takde...tak tahu ler kalau dah pindah kat tempat lain...... setelah hampir sebulan dimakeover..... new ayam penyek in town beroperasi.....so apa yg menarik kat situ???? 
firstly...doco hiasan veru minimal...tak cozy dan warna cerah cukup tenang kat dlam tu......space pun besar antara meja ke meja... so takdelah berlanggar kerusi jer.......mengganggu sungguhkan kalau tgh2 mkn...org langgar kerusi dan meja kita..........pilihan menu masih dan hampir sama macam ayam penyek Ap...cuma takde bakso penyek......he3...yg tu jer remy perasan...but ada penambahan menu western kat warisan ayam penyek nie tau......
rege  boleh tahan.... tak murah dan tak mahal sangat... kalau makan dua org tu dlm rm30 kira oklah......so pilihan remy utk berbuka adalah ayam penyek , daging penyek yg cukup best dan juga masak lemak pucuk ubi ngan ikan bilis tu..... nie menu wajib.... the best combination.......remy kalau pi mesti nak mkn ayam penyek dgn masak lemak tu... sedap....
malah sambal cili warisan ayam penyek nie pun sedap jugak... better than ap yg cukup pedas tu.....so dia light sikit tapi tetap sedap...... manakala minuman utk berbuka...pilihannya tetap ice lemon tea...... yg tu yg buat remy rasa terliur ...he3
so kenkawan semua..... kalau ada nak berbuka kat luar ptg nanti..... boleh ler try kat warisan ayam penyek...... kut2 berselera nanti.......he3remy insyaAllah akan kesini lagi...... sebab ayam penyek memang dihati........ 
sampai jumpa lagi sahabat semua......
selamat berpuasa dan berbuka nanti...... ingat tagline ramadhan tahun nie tau !!!!
" Jgn membazar sambil membazir ....."

38 comments:

Nurul Hidayah said...

"Jgn membazar sambil membazir" Terasa i tauuu.. haha.. tp Nurul beli air je yg lebih..bole simpan pun kannnn.. time keje ni tak singgah bazar so bole la gune air tu je hehe.. tingin lak pekena ayam penyet, kt sini, blkg econsv ade 1 restoran ayam penyet.. tempatnye tak la se-grand Remy gi ni, tp serius sedap tau.. semua bangse leh jumpe kt restoran tu

Bahrain Ramlan said...

duta makanan nie, hahaha,

Remy hazza said...

nurul hidayah....
yam penyek kalau kena dgn sambal dan keempukannya...memang sedap.....

Remy hazza said...

Bahrain...
mana ada.... jenjalan cari makan jer.....

Nao Mei said...

hihi....penuh menu satu pinggan...hihi...
tengok je rasa terliur....
Syukur bulan puasa....
tak lah terfikir nak makan lagi..hahaha

Remy hazza said...

Akak nao mei. ...
He3. ... inspirasi utk berbuka nanti...

diana said...

wah..siapa ada tagline ye..heeh

Sukma Haron said...

tak pernah rasa lagi ayam penyek...sedap ker...?

belogkiter said...

terseksa tengok entry ni masa tengah puasa... my peberet tau

Tetamu Istimewa said...

Kalau ke sana nanti, bolehlah cuba cari. Tengok tempat dia pun ok ni. Mesti makanan dia sedap.

Dzureen Darwis said...

Ayam penyet pulakkkk aduhhhhh seb baik dah 6.45pm :p

Mizz Aiza said...

semuanya nampak sedap.. selamat berbuka puasa remy.. :D

Aku Penghibur said...

wahh mmg duta makanan :) semua dapat sedap

Remy hazza said...

Kak diana...
Tagline ingatan utk semua....

Remy hazza said...

Kak sukma....
Ayam penyek memang best kalau sambal dia sedap... terasa kepedasan....

Remy hazza said...

Belogkiter...
Ya ampun. ... tapi ayam penyek memang best sesangat kan...

Remy hazza said...

Tetamu istimewa. ...
Insyaallah. ... memuaskan hati.... lagi pun byk pilhan disekitar 9avenue tu

Remy hazza said...

Dzureen.... he3. .. maafkan remy.... jom mkn ayam penyek. ...

Remy hazza said...

Mizz aiza. ...
Hari nie berbuka chicago jer... mana yg sempat... jiwa tgh galau....

Remy hazza said...

Ap....
Duta la sangat achik.... he3. .. remy kongsi tempat menarik jer.

boni kacak said...

pergh.. nampak menarik tu bro.. lagi2 dah lama tak pekena nasi ayam penyek..

Amin A. R said...

kali terakhir makan ayam penyek kat giant kelana jaya, dan tak sedap..huhuhuhuhuhu.... :D

Zaidalifah Hussin said...

SEBELUM PUASA SEMPAT MAKAN-MAKAN KAT SINI...

X DER LA TERLIUR TGK SHOW YUMMY DARI REMY HI HI HI

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahhhhhhh...ayam penyekkk....telan liur cik..hohoho

hana hadi said...

air juga yang menyelerakan

BUNDA a.k.a KN said...

selalu dengar ayam penyek...tapi bunda belum pernah rasa...

Mieza Jhaa K said...

Wauu..slurrpp2.. gullpp!!!

Hanif Idrus said...

Ayam penyek ...emmm tetiba terasa nak makanlak..hehehhe

Aishah Jahirah said...

wah...abg remy ni selalu je wat org terliur...hahaa...rajin review tempat makan2...suka2..:)

Wirda Amir said...

Salam remy..

Elamat berhujung minggu

Ayie Abas said...

assalamualaikum...remy :)

ayam penyek di hati yg x tahan tu..hehe

deno said...

amboi sedapnya.. jeles tau...^^

p/s: remy salah seorang pengomen tegar bulan julai yg akan dapat kad raya dan sticker daripada deno.. jangan lupa bg nama dan alamat di ruang komen entri pengomen tegar ya.. :)

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mama x pernah rasa pun nak makan ayam penyek ni sbb nyer mama x mkn ayam...:)

inche hlovate said...

bru makn ayam penyet hari selasa tori..paling suka sambal dia yg meletop tu..sedap

^^eKaTiKaH^^ said...

gileee, terliur tengok ni. hehe.. ayam penyek memang the best kot :D

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak mamam nasi ayam penyet jugakkk.,ahHHKs

ayut said...

mmg btul2x lama ayut tak singgah tmpt remy...adehhh...ada lagi menu mkan2x kan..nyummy...

ayut said...

mmg btul2x lama ayut tak singgah tmpt remy...adehhh...ada lagi menu mkan2x kan..nyummy...

 

Template blog ilham dari alif ismail