Sunday, July 21, 2013

Untie Ani's garden cafe dinner sambut bapak Garuda

Assalamualikum semua.....
Salam hujung minggu....... kita bersua lagi dihari Ramadhan yg ke 12... syukur sesangat........ kita masih lagi diberikan kesempatan...........so apa xtvt kenkawan hari nie....., maklumlah hujung minggu...rasanya ramai yg dah start shopping baju raya kut...... remy belum lagi..... kebanyakan last  minute tapi kalau yg tempah2 tu... remy dah order dah... standby duit jer.......insyaAllah...kalau ada rezeki remy nanti... dapat lagi baju free tahun nie.......tmungkin  dapat dua pasang baju melayu nanti......
so kali nie remy kuarkan entry yummy2 tau...... sebenarnya entry nie sepatutnya kuar dah lama..... sebab berlaku sebelum puasa...tapi itulah......remy busy sesangat...so tak sempat nak edit...padahal remy pun dah lupa... tapi bila kenkawan tanya mana entry dgn bapak garuda...baru remy teringat...he3.... terus cari dan hapdet dulu......
dinner makan2 nie berlangsung kat Restaurant Untie Ani's garden cafe. ala restaurant yg remy selalu pi tu..... cuma kali nie remy pi ramai2.... dan menu remy taklah mcm selalu...kan remy suka laksa johor kat sini....tapi kali nie remy pi mkn menu kampung  yg cukup ohsem demi nak tunjukkan kat bapak dari Garuda Airlines yg nak merasai masakan pure malaysia.......
Bapak Garuda nie datang sempena Garuda sampling tempoh hari........ so bila dia suarakan nak masakan yg istimewa dan dekat dekat kawasan opis.. terus we all suggest kat sini..... so bila dah dekat tu..... boss ajak ler semua yg ada pi join sekali dinner mlm tu.... tu yg ramai..... free lah katakan.....he3...antara menu yg diambil..... semestinya assam pedas kepala ikan yg cukup pekat tu...... sedap ...tu feberat bapak garuda.... dua dua magkuk dia korek bijik mata...... he3..... antara menu lain adalah ayam goreng kampung , masak lemak cili padi daging salai , sambal petai kupang , kerabu pucuk paku dan juga ulam ulaman......
Tak lupa juga dessert di penghujungnya.....tapai ice cream..... tapi pic kat atas nie bukanlah gambaran sebenar tau..... sebab yg normal satu scoop ice cream aje...... tapi yg nie special dari waiter tu.... just for remy.... he3... sebab remy nie kan regular kat situ... dah hampir 10 tahun kenal........ tu yg dia kasi special sikit.......terkulat kenkawan lain jeles.......he3
lama jugak kiteorg lepak..... byk kisah dan pengalaman dari bapak Garuda ( remy dah lupa nama dia , tu yg panggil bapak garuda...he3) ...maklumlah serata dunia dia pergi setiap bulan utk Garuda Airlines..... macam2 karenah dlm dunia nie.....kisah wallet dia di copek kat paris sungguh menyanyat hati.....apatah lagi kisah halal haram yg kekadang dunia luar tak memahami....... kelakar pun ada..... sedih pun ada..... apa apa pun bapak garuda nie memang best!sampai jumpa lagi semua......

p/s :- ptg nie tgk pasific rim kut........ he3

35 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mencabar keimanan bila tengok semuanya ni...;)

Remy hazza said...

mama....
wassalam mama......he3.... time lapar2 gini remy kuar assam pedas kepala ikan pulak ye mama.....

Bahrain Ramlan said...

makanan semua tgk menggiurkan..
best makan kat luar nie lagi2x time buka puasa..

Sukma Haron said...

tang ice-cream tu yang akak suka bangat...macam kenal jer yg dalam gambar tu ..ada kat masterchef kan...

Mizz Aiza said...

paling tercabar bila aiza tengok aiskrim tu.. hehe..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

remmy ,... nnt bila ada masa terluang, tinggalkan alamat dan nama utk pos poskad raya......
-leeza

alif ismail said...

salam bro remy...saje datang kaco bro kat sini smbil nak ucap slamat berbuka puasa...hehehe...

Aku Penghibur said...

wahhhhhhhh ada ice cream tu kalah ,, nak :)

Dzureen Darwis said...

syoknya buka reramaiii

Wirda Amir said...

salam remy...

terliurlah walaupun baru je lepas makan..hehe

||aLeaSaRa|| said...

wah kak lea kena bagi perut betul2 baik,barulah boleh pergi sini.lama kot tak makan kat sini..best sedap ^^

BUNDA a.k.a KN said...

assalamualaikum,

bunda singgah pagi...selamat berpuasa hari ke 13..

Mieza Jhaa K said...

Patut la pelik...ingtkan nama mmg Garuda..

Kancil 8349 said...

cantik kawasannya remy

Remy hazza said...

Bahrain....best memang best...tapi kalau selalu...pokai ler jawabnya...lebih2 lagi yg suka pi mkn kat hotel tu....

Nurul Hidayah said...

pose2 tgk pics ni.. adess... bole kurus pahala dibuatnye.. haha

Remy hazza said...

kat sukma....
ye kak...semua tu terlibat dgn master chef...

Remy hazza said...

nizz aiza....
kesabaran diuji...... he3....

Remy hazza said...

leeza....
orait sis.... akan remy segerakan... tq in advance tau.....

Remy hazza said...

alif ismail...
selamat berpuasa juga utk bro hari nie......selamat berbuka ptg nanti....

Remy hazza said...

ap...
he3..kalau Nampak ice cream jer semua kalah kan.... he3...remy pun......

Remy hazza said...

dzureen....
memang best kalau mkn ramai2.....

Remy hazza said...

wirda...
wassalam kak....Nampak ice cream memang best

Remy hazza said...

wirda...
wassalam kak....Nampak ice cream memang best

Remy hazza said...

sis aleasara,,....
remy pun dah lama tak ke sana...
sesekali dapat pi memang best....

Remy hazza said...

bunda....
selamat berpuasa utk bunda juga......

Remy hazza said...

mieza..
he3...akak...remy lupa nama dia ler.....tu yg panggil bapak garuda....

Remy hazza said...

kancil...
suasana kat sini memnag best...tenang dan mendamaikan..... tersorok jer.....

Remy hazza said...

nurul hidayah....
remy mintak maaf tau...... tak sengaja.....

Remy hazza said...

nurul hidayah....
remy mintak maaf tau...... tak sengaja.....

Tetamu Istimewa said...

Saya belum lagi beli baju raya. Insya-Allah minggu depan rasanya hendak membeli-belah.

Remy hazza said...

Tetamu istimewa. ...
Sama ngan remy... raya tak raya tahun nie....tak tahu lagi....

cik azLyzah⊙.☉ said...

ice creammm...awwwwwwwwwwwwww

deno said...

tak tahan tengok aiskrim tuuuuu

ayut said...

auntie ani....mcm pernah dgr la nama tmpt mkn ni....

 

Template blog ilham dari alif ismail