Friday, July 19, 2013

Bubur lambuk Ala Malaysia Airlines - iftar ala kampung

Assalamualaikum….
Salam buat semua…… kita bersua lagi di ramadhan yg ke 10..sepuluh Ramadhan yg pertama utk mencari keberkatan dari Allah…InsyaAllah… dah dua hari remy tak sempat nk BW….maaf sesangat….. sebabnya …bulan Ramadhan tahun nie agak mencabar sikit…byk pulak tugasan yg masuk sampai masa terluang takde langsung kat opis….
Sebenarnya dua hari lepas telah bermula satu event secara harian utk remy…remy aje ker….. taklah…tapi bersama kenkawan yg lain…Cuma dieorg taklah full complete task…. Cuma remy jer yg kena settlekan sampai habiss ebab kena jadi Coordinator….. dengar macam best…tapi kalau tak jadi pun lagi baik…. Sebab bulan2 ramadhan nie mana ada daya sangatkan…… he3
So sempena ramadhan tahun nie….. tempat remybekerja kena menyediakan Bubur lambuk sebanyak 1K ++ setiap hari…. So byk tu….. setengah hari jugaklah nak masukkan dalam container dan packing didalam kotak…… hamper 50+ kotak setiap hari sehinggalah kehari terakhir puasa nanti…..tapi kerja remy bukan mcm tu aje…. Remy kena deliver ke main terminal building utk diagihkan kepada seluruh warga KLiaYgbertugas…..
Ho3…. Byk berat ma…… tapi nasib baik ada dua org student akan ikut remy setiap hari….. kuranglah sikit beban tu…… sambil2 tu bolehler kiteorg berjimba2 kat terminal tu…..tgk show kebudayaan yg remy nak cerita dlm entry nie…….tu  dia....atas tu mukadimah jer……..cerita entry nie baru nak bermula…… oklah….sempena pengagihan bubur lambuk tu…. Remy terlibat juga utk majlis media launching yg diadakan kat anjung tinjau main terminal building kat Klia tu…. Majlis berbuka bersama Boss besar Mas dan juga media….
Happening majlisnya….. sebab majlis tu cantik dgn hiasan pentas yg cukup membangkitkan nostalgia suasana kampong dulu2…..sebenarnya majlis tu dibuat di tempat khas sempena sambutan raya oleh pihak Malaysia Airport..ada pentas dan juga deco suasana raya yg cantik….. tak cukup tu juga ada gerai jualan raya dan juga persembahan pada sebelah petang….. so sebelum majlis bermula…. Remy pun layan show2 kat situ…suka tgk adik2 main anglung tu…..
Majlis bermula dlm pukul 5 ptg…. Sedikit ucapan dan juga simbolik pelancaran bubur lambuk dan pengagihan dilakukan oleh media bersama bos2 besar MAS sehingga tiba waktu berbuka pada ptg tu….. menu istimewa menanti semua…… hidangan ala arabic menjadi pilihan…nasi kabsah bersama saloona, grilled chicken dan juga lamb masboucsh. Sambil2 tu remy dan team pun curi2 bukak puasa….. kat blkg table vvip tu jugak…….
So enjoy the pic semua….special thanks utk adik2 remy dari UMS dan juga Uitm yg turut sama membantu serving pada ptg tu……tapi yg best kite org sempat buat Photoshoot raya sekali….. hambek kau…serving semua pakai baju melayu….. ikut tema……so tunggu entry pasal photoshootraya tau…….Sampai betemu lagi…… selamat berpuasa dan berbuka nanti……wassalam…

39 comments:

Ρυαи Gојεѕ said...

wa gempak entry :)
ok, tak sabar nak tengok gambar2 korang :)

Aku Penghibur said...

wahh bestnya meriah :)

BUNDA a.k.a KN said...

wah! bestnyer ada persembahan kesenian juga...

diana said...

mujur curi2 buka posa je..ingat kan curi2 auk dalam pinggan orang ..ekeek

Nao Mei said...

meriahnya...hihi

cik azLyzah⊙.☉ said...

cik ingatkan remy pon terlibat dalam persembahan tu...kohkohkoh..

wahhhwahhhwahhh...amik aura raye nampakkkkkkkk...

AiSyA LiEzA said...

wah2..belum raya pun dah best..heheh =)

Sukma Haron said...

wah...kelas ko...dah lama tak rasa bubur lambuk.....

Tetamu Istimewa said...

Tengok entri ni, teringat zaman universiti ketika dipaksa menyertai bengkel zapin. Oh, apabila kena buat persembahan penutup, kena pula zapin pekajang...huhuhu sakit paha ni dibuatnya. Maklumlah, tak pandai nak menari.

Remy hazza said...

Puan gojes.....
Tunggu entry phoshoot raya....meriah....

Remy hazza said...

Ap.....
Memang meriah majlis tu ap... penuh warna warni....

Remy hazza said...

Bunda....
Setiap ptg ada saja show utk penumpang pesawat yg sentiasa lalu lalang kt airport tu

Remy hazza said...

Kak Diana. ...
He3. ... yg tukang serve kena berbuka jugakkan..... he3. ..sambil2 mkn tetap juga mata menjeling.....

Remy hazza said...

Akak nao mei. ...
Memang best kak.....Walaupun ke penatan melanda....

Remy hazza said...

Cik azlyzah. ...he3. .. remy pi serving utk vvip....tu yg dpt tvk show tu sebelum majlis...sebab event tu di pentas yg sama.....

Remy hazza said...

Aisya. .... he3. ..
Mood raya sentiasa remy nie... minggu depan ada 3 event...lagi ler penat....

Remy hazza said...

Kak Sukma...
Bubur lambuk mas paling best remy pernah jumpa. ..rich in flavour...

Remy hazza said...

Tetamu istimewa. ...
Remy pun pernah belajar tarian....memang susah nk hafal step.... lebih2 lagi zapin.... memang lincah...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...sedapnya bile dengar perkataan bubur lambuk tu terasa nak makan pula...:)

||aLeaSaRa|| said...

wahhh rugi kak lea tak kerja mahb lagi.mesti dapat rasa bubur lambuk tu he3...wah happening ye..all the best remy..busy benor dia ramadan ni ye.jaga kesihatan tau ^^

boni kacak said...

hahahha.. sempat lagi berjimba-jimba tu ye??hehehe

KY Atie said...

wahhh..bestnya, akk pun suka bubur lambut ni, nanti post sikit ye kat sini heee

3no gr33ny said...

penat terubatlah ni yer

Remy hazza said...

mama...
wassalam... nanti ptg boleh ler dapatkan bubur lambuk..... memang best!

Remy hazza said...

sis alea....
itulah kak... kalau tak hari hari akak makan... start 17 july samapai lasy puasa..... hari2 ada.....

Remy hazza said...

bro boni....
sempat2..... nak raya katakan......he3

Remy hazza said...

ky atie...
kak..bubur lambuk ala malaysia airlines nie memang sedap....... lain dari yg lain....

Remy hazza said...

3no gr33ny....
tak juga sahabat...... minggu depan berderet oc yg remy kena attend.....nasib baik student ramai....

deno said...

emm... bubur lambuk! sdp2... tapi dneo suka yg pedas

Remy hazza said...

deno....
lagi pedas lagi best kan....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

wow... meriah erk. best lah event2 begini.

Mieza Jhaa K said...

Bulan2 puasa ni..penatnya kerja Remy..

Wirda Amir said...

wahhh...bestnya remy..walaupun penat tapi hepikan diri remy..setiap kebaikan itu setiap zarahpun akan dibalas apalagi menyediakan makanan utk mereka yg berpuasa..sgt besar ganjarannya...

Remy hazza said...

leeza...
remy tumpang jer event tu.... sambil2 serve...kita bergambar sikit.....

Remy hazza said...

mieza....
itu lah kak.... kena serve vip bukak posa jer tahun nie..... minggu depan 3 hari berturutan..... memang penat..... tapi yg best dpt mkn sedap2.....

Remy hazza said...

wirda...
betul tu kak......bila penat kita fikirkan tentang ganjarannya...... insyaAllah...pasti lega rasa kepenatan tu.....lagi pun masih ramai yg berkeras keras diluar sana.... kan

Mizz Aiza said...

makan bubur lambuk sambil menonton acara kebudayaan dan keseniaan..

Remy hazza said...

Mizz aiza. ..
Show setiap hari.... sangat menarik

ayut said...

MAS buat bubur lambuk yer....meriah...siap ada tarian bagai...mcm raye la plak..hihihi

 

Template blog ilham dari alif ismail