Tuesday, March 5, 2013

Malaysia Airlines Academy @ the tour

salam bertemu lagi.... 
gigih juga remy hapdet...... walaupun berukband remy mlm nie cukup mendukacitakan........ entah kenapa... tertiba line tak clear........well..... sangkut lagi BW remy....... but entry kena teruskan juga........
Kat mana kiteorg tu ???? kat dlm pesawat lah....... tapi tanpa kepala dan ekor......itulah suasana sebenar kat MAA @ malaysia Airlines Academy mock aircraft utk kegunaan latihan buat anak2 kapal.... ohsem giler tempat nie...... so peluang yg diberikan kepada kiteorg yg dapat merasai suasana sebenar dlm pesawat dan merasai sendiri kelebihan yg ada dlm pesawat tu terutama utk kelas business dan juga first class.
pengalaman yg tak mungkin berulang buat semua kecuali ada lagi outside catering kat sini..... MAA nie dulu remy pernah jugak dtg utk menghadiri course cuma peluang nak masuk dlm mock aircraft nie susah nak dapat..... terlanjur we all buat oc kat kawasan tu..... terus kita org mintak brother engineering kat sini buat tour utk kiteorg......
tempat nie memang ohsem sebab itu adalah suasana sebenar di dlm pesawat...... disini anak2 kapal di berikan latihan sebelum bertugas diawan biru... all facilities cukup mewah dan terkini........ kat sinilah bro zarul selalu training......so dapatlah kiteorg merasai sendiri keistimewaan kalau duduk kat first class dan juga business class....... kalau economy tu rasanya semua dah biasakan......
paling best tentulah first class sebab seat boleh terus landing jadi katil......dan space setiap satunya cukup luas dan privacy....itu sebab lah rege ticket mencecah puluhan ribu kalau di compare dgn kelas economy....... dan atas sebab itu jugalah meal utk kelas first dan business kalau kita tgk cukup mewah..
Kiranya selain kiteorg serve Vip dinner .... dpt jugaklah kiteorg merasai tour kat dlm tu........ alhamdulillah...... tak terbang dapat duduk pun jadilah kan......tu yg pakat dok berangan masing2 nak jadi crew pesawat........he3... so lupa remy nak kasi tahu...event dinner tu adalah utk malaysia airlines  financial analysis Q4 .....
enjoy the pic semua......... biarpun kepenatan...we all tetap happy sebab byk benda baru dan pengalaman ditimba kat sini..........
sampai jumpa lagi......

48 comments:

Faridzuan said...

Wah! Seronoknya dapat pengalaman ni. Saya suka sangat! Nasib baik saya sekarang tengah tunggu result SPM. :3

Nurul Najihah said...

waaaa seronoknye ; untungnye kamooo :)

||Sis aLeaSaRa|| said...

slm hye hye...akk dulu kje check in counter utk mas,klia.mmg ms training kena gi MAA.terpaksa sewa 2 bln kt ss19.ulg alik nak bas.

mmg happening kt MAA,seronok dpt merasa msk aircraft.dpt gak tgk pilot n steward/dess training.

#knpe ye color font utk kitorang yg tgglkan komen,x nmpk kt page entri tu...cuba tya bro aliff cr nk setting color font bhgn comment ^^

Remy hazza said...

faridzuan...pengalaman yg tak semua org berpeluang.....

Remy hazza said...

nurul...
itulah...siap diberi tour explaination lagi......

selipar putih said...

wah best,xpernnah lagi rasa naik first class..ekonomi la pernah..hehe

Remy hazza said...

sis aleasara....
wassalam kak... MAA tu memang best.... remy dah pergi dulu..course 3 hari kat situ zaman Mas catering.....sekarang dah takde... tapi peluang outside catering tu yg dapat pi lagi.....

pasal comment tu...nanti remy roger dgn alif.....

Remy hazza said...

selipar putih...
jauh bezanya...... teramat selesa kalau di first class tu.....

deno said...
This comment has been removed by the author.
deno said...

seronoknya!!! teringin nak masuk situ jugak!!

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah memang seronoknya... dapat duduk pun kiranya dah best juga tu...:)

Nastyna said...

Haha sakan berposing sumer, untung dapat juga merasa. I flew business cpl times before, makanan jer la berbeza to me sbb kerusi tu, kalau kecik macam I economy pun dah muat nak landing camtu muahahaha.

NinaAz said...

Bestnyaaaa.. hihi. Untunglahhh remy dapat merasaaaa ♥♥

:: Mrs.Eady :: said...

amboiiii syok nyer!!!! :D

mrs eyza said...

eyza dapt dak flight MAS yg economy class pun dah rasa best...apatah lagi laa kalau dpt peluang naik business class...

AyueJean AJ said...

Suka sangat gambar 1st tu....
Bukan senang nak dapat posing2 sakan dalam tu kan... =D

Remy hazza said...

deno...
memamg best dlm tu....... meriah....

Remy hazza said...

mama...
wassalam...
betul tu mama..... peluang hanya dtg sekali... dpt duduk pun dah memang best

Remy hazza said...

nastyna.....
betul tu...kalau petite...economy pun dah selesa.... kalau bdn besar...mula ler gelisah bermimpi dlm tu.... nak pulak dok lama2.....

Remy hazza said...

ninaaz...
alhamdulillah... best dlm tu.....

Remy hazza said...

mrs eady.....
he3... mcm kanak2 pi pameran... memasing happy jer....

Remy hazza said...

eyza.....
kalau dapat naik FC atau BC...memang lagi best!!! layanan super ohsem...

ayut said...

wlupun tnpa kepala dan ekor...ttp best...hihihi...siap landing2x tu...haha

Cho Zila said...

bestnyer merasai nikmat itu yerk remy... kalauler dapat terbang ngan bisnes class memang bahagialer yerk...

Remy hazza said...

ayuejean... he3..... memang susah nak dapat...the whole fc galley.....

Remy hazza said...

ayut...
he3..... kat dlm tu susana sebenar diatas pesawat,...

Remy hazza said...

cho zila....
kaka dapat kak..alangkah bahagianya hidup....... selesa dan dilayan mesra....

Mar Haini Abdul Rahim said...

besnye ! nek peswat tnpa kpala dn ekor. hehe, yela feel tu penting~ mesti kna ada :D
#happening gle korg bgambar ^^

Fiza Rahman said...

Wah...bestnya. Posing sakan memasing yer ☺☺

Cheq Kaq said...

hamboi Remy...cam best je kan duk dalm tu..memang gigih betol udpate wpun broadband slow..tahniah,,hehe

Sally Yatiey said...

Seronoknya! ^_^

Etuza Ezawarna said...

nampak seronok tengok pic2 tu..2, 3 kali klik nak tengok tul2..happy lah terbang ke udara...

Remy hazza said...

cik mar....
memang happening.... perak pun ada....he3

Remy hazza said...

fiza...
peluang hanya dtg sekali...kena guna sebaiknya......he3

Remy hazza said...

cheq kaq... minggu nie remy memang tak terurus BW...remy balas balik sapa yg komen aje..... tak sempat.... ada paperwork urgent yg kena study dan buat siang mlm....

Remy hazza said...

etuza....
he3..terbang lah sangat... nie model pesawat aje bro .... kelas latihan...kiteorg tumpang bergambar....he3

Nadia Johari said...

wah bestnyerr

NAL said...

untung kamoo...
best pengalaman cenggini

Wirda Amir said...

wahhh...cantik2...hensem2 semuanya...

hana hadi said...

kna tukar profesion ni..

baguznet said...

Mock kokpit tak masuk ke bro? :D

inche hlovate said...

wah kalo dapt naik ni..selesa giler

Hazmin said...

Kalau dapat naik betul2 lagi best ni. Confirm perjalanan jauhpun tak terasa.

Mia Liana said...

comelnya gambar..... tak pernah naik MAS lagi. selalu naik Air Asia

TiranaAduka said...

pergh!! Mas hehehe.tempat lepak di subg dulu masa bujang ta.

Siti K said...

bestnyer remyyyyyyyyyy..bertuah badan dapat merasa duk dlm tu..huhu

Remy hazza said...

nadia....\
memang best!!!!

Remy hazza said...

nal./...alhamdulillah...peluang hanya dtg sekali.....

 

Template blog ilham dari alif ismail