Monday, March 18, 2013

Mini Bento @ Low Yat Plaza .... super hot!!!!

Salam buat sahabat semua......
happy monday blues!!!!
jom kita yummy2 lagi kali nie.... kat mana tu???? 
kat shikiya la.....japanese . thai . fusion..lokasinya kat low yat Plaza Kl......wehh..alang2 dah teman kenkawan pi shopping kat sini....... moh singgah mkn sekali ler....... so atas permintaan kenkawan yg nak mkn japanese food..... so masa dah takde....... kat sinilah pilihan yg terdekat...senang...kat dlm bangunan Low Yat plaza tu...bwh sekali.... one of my pren dah try kat situ.....
Not bad rasanya..... tapi tak ler se marveles sushi king yg betul2 japanese meal kan...sebabnya kat syikiya nie....restaurant gabungan antara japnese meal.... thai dan juga fusion...so variety choice...... rege pun boleh lah...... utk sekali sekala....... so ada empat pilihan yg kiteorg ambil....3 mini bento dan juga satu chicken black pepper rice.....
mini bento tu...remy pilih spicy chicken set...... memang hot giler...... manakala my pren ambil salmon set dan juga deepfried set........ set semua sama kecuali bahan protein aje.... dan semestinya dihidangkan sekali bersama miso atau japanese soup....that remy suka....... untuk minuman...selain juices...boleh ler ambil soft drink atau selection of ice tea...... rege dlm rm3.90 tapi boleh refill...itu yg ohsem tu...kalau boleh semua ice tea remy nak refill......he3
so kenkawan semua...kalau ke low yat plaza... boleh ler try mkn2 kat sini........manalah tahu kut nak cuba kelainan.......tapi kalau nak makan nasi... jln jer depan sikit.... tu dia...nasi ayam hainam bukit bintang sedia menunggu......he3
arigato semua !!!!

P/s:- best nyer kalau dapat bekas air mcm yg remy pegang tu....... tak yah refill pun takpe...... tak habis..... he3

20 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

yummmeeeiii..tapi tak reti nak mkn makanan jepun niiii so mcm mane mau try??

ch000tz axoera ヅ said...

haluuuuu haluuuuu!!!! anybody home...????? hahahahahah lama tak mjengok kawan2 kat sini :D

makan sampai pengsan !

Wirda Amir said...

salam remy...

remy ke yg pegang gelas beso tu..?hehehe

Cho Zila said...

kalau nak mencuba kelainan apa salah nyer remy.. akak kalau ngan husband memang tak leh ler sebab citarasa melayu terlampau.. kena reject kalau sarankan singgah makan jepunni..

Farisha Lyssa Farish said...

memang knyg dgn air jela kalau dpt bekas air besar tu...belum mkn nasi lagi dh kenyang..

Seneorita Baharin said...

Wahhh sedapnya.....lama xmkn japanese food..heee..btw besarnya bekas aer tu, mmg kenyang air je la kan..hihi

AyueJean AJ said...

AJ ada merayap ke LowYat ari Sabtu aritu..
Kalau tau boleh singgah makan kat situ..

Amin A. R said...

Selalu makan bento beli kt jusco jer..huhhu.....

Hunny Kitty said...

ku suka makanan jepun......! mcm sedap je nih~

Mar Haini Abdul Rahim said...

suke remy wt review makanan, sebab kalau nak try konfiden sket sbb ade testimoni, hihi. aiyakk besar gle cawan tu ! haha setaun xhabes :P

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...memang sedapnya...:)

Ayie Abas said...

salam remy :)

besonyer bekas air yg remy pegang tu..sorang minum x larat tu...haha

hud aikara said...

woahhh terliurrr!!! (^__^)

TiranaAduka said...

tercari cari gambar bro remi.dimanakah?

TiranaAduka said...

benaqkah?

Si Matatajam said...

Dah lama tak jejak time Square..

3no gr33ny said...

tak pernah pula hamba masuk restoran begini...nk cubalah

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

entha bila dapat pergi low yat ne

deno said...

deno kurang sikit dgn makanan jepun.. hihi^^

ayut said...

mknan jepon yg menarik....tp lg suke korea yg mkn panas2x tu..hihihi

 

Template blog ilham dari alif ismail