Wednesday, March 13, 2013

Wordless Wednesday #56 - Time Has Come....

P/s :- Ada sapa yg faham maksud tersirat??????

43 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

tak paham sgt irg omputi ne

Budak Kampung said...

time is come???tapi pe kena mengena dgn to burn the mid night oily????

Remy hazza said...

disha....
he3...
pasti ada makna tersirat......
remy pun tak faham....

Remy hazza said...

budak kampung....
itulah...ada sapa yg boleh buat tafsiran...... mesti ada....

AyueJean AJ said...


Maksud dia sumthing macam dah tiba masa untuk kita buat sesuatu bagi mencapai sesuatu.....
AJ penah terbaca, tapi tak ingat kat mana....

nabila biela said...

xberape jela..huu..msti mndalam mksudnya

Diana Azis said...

Maksudnya mungkin its time to chage..gunakan segala keupayaan untuk berubah..mungkin..huhu..boleh juga jadi maksud lain..

Kila Lala said...

maksudnya dah tiba masanya untuk kita tidur lewat untuk melakukan sesuatu perkara/ pekerjaan.

burn the midnight oil -(idiom) to go to bed very late and wake up very early to do a lot of work - google :D

Farah Waheda Wahid said...

time has come for what? yang tak fahamnya untuk apa? he he he....

Eraz Fadli said...

tgh cuba fahamkan...

Nor Aznida said...

err...jap..bukak kamus.... hehehee :P

Eza Boom Boom :) said...

mendalam ni maksud dia...

Nao Mei said...

Nak juga komen nie...memang tak boeh diam cik akak bila tengok entri menarik cam nie..hihi...


kalau ikut gambar....

masa telah menentukan jalan yang kita pilih...sejauh mana kita harus mengharunginya...bila dia membaca dibawah mentol yang samar...cik akak rasalah...biar sesamar mana lampu tu...dia tetap dengan usahanya untuk habiskan buku tu...begitulah juga dengan kehidupannya....dia sentiasa mencari-cari erti makna kehidupan :)....sentiasa pandang ke hadapan walaupun kehidupan ini penuh dengan liku-liku kehidupan...apa yang penting baginya...Hanya Allah sentiasa bersamanya....tu je ya adik remy sayang :)

Sukma Haron said...

biasanya time nak periksa baru ler tergesa-gesa nak baca buku...\time senggang perkara yang penting diabaikan....

Hazmin said...

tak faham pulak maksud tersirat die. Hehe

Sally Yatiey said...

Tak berapa faham maksudnya.. :)

:: Mrs.Eady :: said...

tak dan nak proses otak hari ni sebab super duper busy...sori!

Etuza Ezawarna said...

hahaha saya baca komen2 kawan2 blog..dapatlah sedikit infonya...membaca tu khyusuk ..hehehe

Crew Fathi said...

Masa itu penting.. ^_^

Mieza Jhaa K said...

Masa utk studyhard..kihkihkih

Remy hazza said...

aj...remy pun rasa mcm tu.......

Remy hazza said...

nabiela... itulah....pasti ada maksud yg kita tak sedar.....

Remy hazza said...

diana... base on individual thinking kan....

Remy hazza said...

kila...
thanks for makna.... mungkin benar apa yg tersirat tu.....

Remy hazza said...

Farah.... utk apa saja... he3

Remy hazza said...

eraz...
he3...dah faham habaq mai kat remy tau......

Remy hazza said...

nor aznida...
he3..dah jumpa ke belum????

Remy hazza said...

eza....
mendalam sampai sukar utk ditafsirkan....

Remy hazza said...

nao mei..... yes!!!!!
akhirnya satu jawapan lengkap yg cukup menggambarkannya... mungkin ada kebenaran...... mekasih kak!!!

Remy hazza said...

sukma...
he3...study last minute ler tu......

Remy hazza said...

hazmin... he3... remy pun samar2...tapi ada kenkwan yg komen nampak apa yg tersirat.......

Remy hazza said...

kak sally.....
remy pun memula sukar jugak ... tapi bila direnung...akan ada tafsiran kita sendiri.....

Remy hazza said...

mrs eady...
he3... sama ler dgn otak remy...mlm2 baru nak bw kenkawan.....

Remy hazza said...

bro etuza.....
he3,... same dgn remy.... pemahaman dan tafsiran setiap individu berbeza kan

Remy hazza said...

crew fathi.....
itu semestinya....masa memang berharga....

Remy hazza said...

mieza...
mungkin juga...... tak sapa tahukan....

LiNda said...

Tak paham...linda x berapa nak puitis...haha

Remy hazza said...

linda...
takpa..... kita tgk komen kenkawan.....he3

Nastyna said...

Apa pun maksud tersirat dia, make sure tak itam lubang idong.Hehehe

Dianaa said...

err, tak faham. maksud?

ayut said...

sependapat gan Nao Mei...times to burn oil midnight.sepayah mne pon kena usaha wlupun menggunakan kudrat yg terakhir..rasanya la...hihi

miz ruha said...

tak faham maksud tersiratnya...
tapi rasa setuju dengan komen akak Nao Mei...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...betul tu hanya yg memahami boleh dpt tafsirkannya...:)

 

Template blog ilham dari alif ismail