Friday, March 1, 2013

beautiful Creatures - bila cinta takan bersatu....

Hai kenkawan semua....
salam dari remy..... apa yg korang buat demi nak mempertahan cinta korang????
berkorban dan merelakan??? dan bagaimana kalau cinta itu takan bersatu?
melalut pulak remy nie...... jom kita review movie yg terbaru remy tgk....... Beautiful creatures.... memang ohsem...... nak kata best sangat tak jugak.... but really really love this story... antara cinta dan kasih sayang ..pasti ada hati yg akan terluka... dan pastinya akan berkorban demi cinta sejati...
Kalau anda semua penggemar siri percintaan romantik seperti twilight saga , korang kena  tgk cerita nie...... lebih kurang sama jer...kisah percintaan yg cukup indah.... tapi kali nie antara witch @ caster lena dan juga seorg budak lelaki ethan yg sering membayangkan suri hidupnya didalam setiap lukisan dan mimpinya....
perpindahan lena ke gatlin mula menimbulkan resah dikalangan penduduk kerana keluarga lena iaitu ravenwood dikaitkan dgn kuasa hitam sejak dulu lagi...... bagaimanapun itu tidak menakutkan ethan utk mengenali lena sehinggalah bibik2 percintaan muncul antara mereka. lena tinggal bersama unclenya yg dikenali dgn nama macon. di sebuah rumah yg cukup digeruni penduduk sekitar..
Malangnya kehadiran lena di gatlin menimbulkan ketidakpuasan hati rakan sekelas yg menyebabkan lena tak dapat menahan kuasanya bertindak sehingga lah penduduk gatlin mula bersuara....... perpindahan lena juga bertujuan utk melindunginya sehinggalah usianya berusia 16 tahun sebelun menjadi caster yg sejati...... antara hitam dan putih yg mana pilihannya....
Macon berusaha utk menjaga lena dari dihasut oleh cousinnya dan juga ibunya sendiri yg merupakan dark caster utk menyertai mereka menjadi dark caster....... tapi lena berusaha utk melepaskan kuasa hitam tersebut....... tindakannya hanya satu..... melepaskan diri dari sumpahan atau meninggalkan ethan buah hatinya.......
dapatkah lena bersatu dgn ethan pada akhirnya????..... siapa yg terkorban dan siapa yg terperangkap.... dipenghujung cerita ada jawapannya...... yg tu kena pi tgk sendiri........ adakah hitam pilihan lena ???? ataupun putih........ biarpun ada hati yg terluka..... dan ada hati yg akan berkorban jiwa.....
selamat menonton semua..... 
sampai jumpa lagi !!!!

pic.... all from google !!!

39 comments:

Fiza Rahman said...

Mcm best jer citer nih.

Fiza Rahman said...

Mcm best jer citer nih.

Azian Elias said...

alaaaa...cite sedih ke.. tak suka lahh..nanti akak frusted gila..

Wirda Amir said...

salam remy...

suka dgn cite twilight saga tu ...yg inipun kisah cinta ala2 twilight saga ye....pasti ada yg kecewakan...

Cheq Kaq said...

Tu dia..kaki wayang dh maiiii!!hehe

Sally Yatiey said...

Macam best je tapi tak tertengok lagi ;D

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

mcm best.. harus tonton ne

Ain Riz said...

best kaa critee nie ?

anamizu said...

wahhhhh mantopnye template dr alif ni abg remy !! geram plak nengoknye !! eheee

nini said...

tu a...cam best je..ni taleh jadi...=D

Siti K said...

cantik covernyer...ct suka r cter fantasi2 ni..ihihihi...pasti tgk :D

Nadia Johari said...

mesti tgk dengan laling die..hehe

Nastyna said...

filem cinta fantasi..best jugak layan citer camni sometimes.

Ayie Abas said...

salam remy :)

memang ada ala2 citer twilight...

Remy hazza said...

fiza...
oklah......ala ala twilight

Remy hazza said...

kak yan....
he3...ending dia cinta tak kesampaian.....

Remy hazza said...

wirda....
wassalam.....
betultu... ending nya perempuan tu terpaksa lepaskan hero tu.....

Remy hazza said...

cheg kaq....
he3... apa yg ada kat kota warisan tu...... he3...tgk wayang aje la.....

Remy hazza said...

kak sally.... boleh ler...kena layan.....

Remy hazza said...

dysha....
oklah...nak kata best sangat...... tak lah... tapi menarik.....

Remy hazza said...

ain riz...
bagi yg suka tgk twilight..... cerita dia lebih kurang...... tapi dlm nie ada magic...

Remy hazza said...

anamizu...
tq...kalau nak mcm nie...leh order dgn alif ismail..... terbaekkkk!

Remy hazza said...

nini...
apa lagi....layan jer......

Remy hazza said...

siti...
selamat menonton nanti.......

Remy hazza said...

nad...
Harus... the one and only........ !
bsk nak tgk cerita apa tak tahu lagi....he3

Remy hazza said...

nastyna...
betul tu......
terbuai dgn alam fantasi percintaan.....

Remy hazza said...

ayie...
wassalm bro... betul......percintaan dua dunia berbeza.....

Nasz said...

dah lama tak tengok movie. baru-baru ini beli dvd taken 2 dengan skyfall. itupun belum tengok lagi. huhuhu.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Remy hazza said...

nasz....
dah lama tu........ sibuk jga baby... takpe kena tunggu baby besar sikit..... bru leh pi panggung !

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mcm menarik jer ni...

Remy hazza said...

mama...
wassalam... boleh tahan mama....

Kila Lala said...

hehe caster lena la cik remy...
casper tu yang comel2 warna putih tu :p

Remy hazza said...

kila... he3...salah eja pulak...caster ....casper tu hantu comel......

ishy77 said...

bila cinta xkn bersatu...silalah redho...xde jodoh la tu..haha..suka hati je buat jln citer sendiri..

misz_eyza said...

sekali baca nampak macam menyeramkan jea cerita nie...tapi bila baca sampai ke part remy cerita tu macam menarik pulak jalan cerita dia.

Remy hazza said...

ishy77...
remy lagi ler... buat ayat sendiri dlm review nie.......he3

Remy hazza said...

eyza,..takde seram pun..... cerita cinta yg terhalang.....

ayut said...

lena + ethan...dh ala2x nme melayu lena tu...huhuhu..gmbr dia mcm cntik jer....

miz ruha said...

terasa nak tengok movie ni... tapi tak tahu bila...

 

Template blog ilham dari alif ismail