Friday, March 8, 2013

Jack and the Giant Slayer.....- best best best!!!!

Salam bertemu lagi sahabat semua....... 
kita bersua lagi..salam jumaat...... remy tahu...ada kenkawan yg terasa sebab remy tak singgah ke blog sahabat lagi..... sorry tau... remy akan usaha utk kembali ke landasan..... nak buat entry pun remy dah tersangkut nie...... he3...oklah...the latest movie yg remy nonton last weekend.... Jack and the Giant slayer....... Ahad punya cerita baru nak kuar...hu3.....dah lambat kan.....
oklah..... apa yg remy boleh ckp....remy love this movie...terasa kembali kealam kanak2..... adaptasi dari cerita jack and the beanstalk...maka lahirlah filem terbaru Disney nie..... Jack and the giant slayer..... tapi dlm versi yg amat sesuat ditonton seisi keluarga.....
cerita bermula disebuah kingdom dimana jack yg kehilangan ibu dijaga oleh ayahnya dan juga princess isabelle yg dibesarkan didalam istana yg cuba meneroka dunia baru selain dari istana....
jack yg kematian ayahnya dijaga oleh unclenya yg mana satu hari telah menyuruhnya menjual pedati kuda.....
disitulah jack bertemu princess isabelle buat kali pertama......malangnya pada masa yg sama..... rahsia biji kacang ajaib yg tersimpan rapi didalm istana telah dicuri oleh seorang paderi utk menyelamatkan dari lord boderick yg cuba  utk mengambil alih kuasa raja...... lord boderick juga merupakan bakal suami kepada princess isabelle..... bagaimana pun biji kacang itu telah diserahkan kepada jack  oleh paderi tersebut .
pulang jack menimbulkan kemarahan pakchiknya sehinggalah sebiji kacang ajaib jatuh ke tanah tanpa disedari..... sehinggalah kemunculan princess isabelle yg cuba lari dari kehidupan istana singgah kerumah jack setelah hujan turun dgn lebatnya...... pertemua itu membibitkan rasa cinta keduanya sehinggalah tiba2 biji benih ajaib bercambah dan tumbuh dengan besarnya sehingga ke puncak awan......
isabelle telah terperangkap sehinggalah ke puncak dimana bertemu dgn dunia makluk gergasi yg bergitu lama berdendam dgn manusia akibat dari kisah lagenda dahulu. jack yg rasa bersalah...turut sama menyertai lord boderick dan juga paglima elmont utk menyelamatkan isabelle tanpa mereka menyedari niat sebenar boderick......
pelbagai aksi dan kerenah yg terpaksa mereka hadapi demi utk menyelamatkan isabelle di dunia gergasi.....memang menarik dan apa yg boderick lakukan utk menyelamatkan isabelle sehingga semua gergasi tunduk padanya.... itu kena pi tgk kat pawagam..... dagh panjang remy cerita nie.......he3
apa yg remy boleh ckp..... korang pasti enjoy sepanjang perjalanan filem nie...... memang layan habis......sehinggalah saat gergasi turun menyerang negara demi utk membalas dendam........ cgi memang mantap dan jln cerita tak slow......
nak tahu lebih lanjut...moh kita kepawagam semua.....

P/s..nak lagi ohsem...tgk kat imax theater time square...lagi puas.......

pic...sumber google!!!!


48 comments:

NinaAz said...

moh ke pawagam... teruja nak tengok!

:: Mrs.Eady :: said...

alaa nak tgk!!!

Remy hazza said...

ninaaz...
jom2.... memang best crita nie....

xila dot said...

huhu tgok trailer dia po best apakan pula th ewhole ceghita kan hehe

Remy hazza said...

mrs eady....
cepat2...memang besk kak....

Remy hazza said...

xila dot...
memang best...kanak2 mesti suka..apatah lagi yg dah besar panjang nie.....

afzalsukasuki said...

macamana ko leh tgk awal ni?bukan keluar minggu ni ke?

antara citer ni ngan Rock Ooo mana lagi best?

Remy hazza said...

zal.... minggu lepas dah kuar ler..... nanti gathering tgk cerita ape tok????

Seneorita Baharin said...

wahh mcm best je ceghita neh... :D nk kne p tgok neh... :D

Nieyxzha Hassan said...

Ramai org kata cerita ni best..nanti nak tgk la ^-^♥

Kila Lala said...

uwaaaaa kila tak sempat tengok lagi :'(

Mieza Jhaa K said...

best jgk ni tgk citer aksi macam ni kt pawagam..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

wahh wajib tgok ne.. suka cite mcm ne

Wirda Amir said...

Salam jumaat remy..

Mesti best ni

QasehnyaRania said...

kureng minat citer mat salleh tp kalau ada tom cruise layan la jugak :)

AriF FaZDiLaH said...

best ni...kena pi tengok jugak

Sally Yatiey said...

Tak sempat tengok lagiiiiii T_T

Cheq Kaq said...

hari tu kak intan g tengok..hari ni remy lak..best sgt ke cite ni?penasaran ni!hehe

diana said...

akak terlepas banyak entry remy sebab maisara tk sihat nih..biasala..bila dekat2 hari jadi dia mesti jatuh sakit.,..tu yang update pun sekali je sehari..sorry eik..

Anisa Anuar said...

nnt ada time nk pi tgk...remy, bpe bintang mau bg nieh??

Siti K said...

ala..bestnyerrr..huhuhu

*eh, ct dh bg alamat ct kt email remy...xdpt ke???hohoho

baby comel said...

dlu suka baca buku jack ni. best giler.. suka suka =)

Rahmad Mat said...

mcm nak tengok..

Etuza Ezawarna said...

promosi tayangan hebat ni, menarik..berlawan dengan gergasilah dia...

Remy hazza said...

seneorita....
memang kena pi tgk...best!!!

Remy hazza said...

nieyxzha...
pada remy...memang best!!!!! enjoy sangat adventure tu....

Remy hazza said...

kila..masih baru kat pawagam...weekend nie boleh pi tgk....

Remy hazza said...

mieza jhaa....
memang puas layan cerita mcm nie..... kelakar dan penuh aksi...

Remy hazza said...

dysha...
wajib tgk....best...kanak2 pun suka......

Remy hazza said...

wirda..
salam jumaat...he3...dah sabtu pun.... boleh tahan cerita nie...menghiburkan....

Remy hazza said...

qasehnya rania...nie mesti tadi tgk tv...tom cruise berlakon mlm tadi.....

Remy hazza said...

arif fadilah...
kena2..mesti tgk...layan jer.....

Remy hazza said...

kak sally...takpe...masih ada dipawagam...tak pun download jer nanti...he3

Remy hazza said...

cheq kaq...remy dah tgk ahad lepas...baru harinie sempat nak review....busy jer.....

Remy hazza said...

kak diana...sama lah dgn remy...byk blog entry kenkawan yg remy terlepas... bw pun ikut yg dtg komen jer.... bloglist tak sempat...ramai sangat.....

Remy hazza said...

anisa... kalau remy..... remy kasi 4 1/2 star... sebab remy suka.....

Remy hazza said...

ctk...sekarang dah ada semua address.... jgn risau... pasti ada hadiah tu.......he3

Remy hazza said...

baby comel.....
he3...tapi nie lain dari yg lain... tapi pasal biji kacang tu...itu tetap ada..magic bean....

Remy hazza said...

rahmad...dialukan... pasti layan nanti......

Remy hazza said...

etuza...
betul2...gersasi serang manusia...... nak balas dendam......

Nastyna said...

menarik.. I dulu lagi suka pun citer Jack and the bean. hihi

Remy hazza said...

nastyna....
kali nie version dewasa..... memang ohsem....

Nadia Johari said...

sok nk kuar tgk wayg..leh la tgk citer ni

Remy hazza said...

nadia.....he3...selamat menonton...remy tgk oz pulak.....!

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...macam best jer cite ni...:)

Hanif Idrus said...

Memang aku nak tgk pun....
Tak tgk2....kikiiki

ayut said...

weekend bru ni nk g dh..tp last2x g karok jer..huhu

Dianaa said...

macam best je cerita ni :D

 

Template blog ilham dari alif ismail