Thursday, December 6, 2012

Hadiah dari hati......

Salam utk semua......
salam bersua lagi....... semoga rahmat Allah sentiasa mengiringi kita......... kerana itulah hadiah dari yang maha kuasa..... macam entry kali nie... hadiah dari hati.......
Terlebih dahulu remy nak ucapkan Syukur keatas ilahi kerana memberikan keluarga , sahabat , kenkawan dan juga org2 yg baik2 disekeliling remy.........termasuk juga dgn sahabat semua..... pren together gether remy di alam maya.......semuanya remy hargai walaupun cuma seketika... tanpa suara tapi hanya kata kata yg mendekatkan kita........itu lah hadiah kehidupan yg terindah........

Hadiah dari hati...... remy tak pernah menduga ada insan2 yg selalu memberikan rezeki pada remy... mungkin bukan dalam bentuk wang ringgit....tapi dalam bentuk yg pelbagai......remy terharu sangat........padahal cukuplah dgn doa dan ingatan...... itu saja pun amat memadai buat remy..... tapi rezeki yg diberi remy tak pernah tolak....remy terima seikhlasnya......hargai semua yg diberi......
Biasalah kalau dah hujung tahun.......byk sahabat , bos dan kenalan bercuti......seronokkan....... tapi remy nie kerja aje lah... cuti dah takde... budget lagi ler....he3...... cuma setiap kali ada kenalan yg ke luar negara atau pi bercuti.... ada saja buah tangan utk remy...... mekasih semua...... syukur sesangat... remy mana ada budget nak pi travel2 cam nie .....
pertama remy nak ucapkan kat boss remy..... dah byk sangat hadiah yg remy terima..... dari dulu sehingga kini... sepanjang hampir dua tahun remy berkhidmat...... tahun nie jer remy dapat tiga hadiah istimewa......sempena percutian bos remy...... dulu masa pi bali.... dapat special songkok yg pinky tu dan juga tshirt.... lepas tu awal november hari tu pi jogha kasi pulak t-shirt comel dari  merapi..... lepas tu  yg terbaru nie balik dari australia..... bos kasi boomerang.... remy suka sangat... mekasih boss....
yg kedua... Chef Faizal.. master bucher remy nie kena pi outstation ke Myanmar selama 2 bulan... balik awal november haritu....... die berikan satu bekas kayu hasil pertukangan disana.... comel sangat.... lepas tu minggu lepas balik dari family vacation kat london and paris , chef belikan remy Eiffel tower miniature.....tq chef...... too sweet..dah lama remy teringin menara tu.......dah ler tahun lepas kasi kaola bear 2 ekor waktu pi australia...dan juga keychain from south africa ...
yg ketiga... buat Kak liza.....
hari tu ada pi Istanbul....... belikan mangkuk seramik yg cantik buat remy dan juga freeze magnet........ mekasih kak.......ingat tak dulu... kak liza ada kasi t-shirt dan freeze magnet ohsem dari new zealand...tq kak...
Yg keempat... buat Boss lama remy... En Shah... belikan juga cenderamata dari istanbul minggu lepas...... En Shah kasi Turkish Woven Bookmark yg comel...... tertera sulaman  blue mosque kat penanda buku tu.......
Yg kelima pula dari abg angkat remy sekeluarga...... Abg rizal baru jer pulang bercuti ke Bandung minggu lepas..... byk sangat cenderamata dari abg rizal sekeluarga utk remy..... tak terbalas rasanya....... sehelai T-shirt , kain sepasang utk my laling , dua keping Freeze magnet , keychain 2 , alat hiasan comel serta sebuah beg lipat yg serba guna...... mekasih abg rizal ngan akak ya.....
Yg keenam hadiah dari Kak Diva... secretary big boss remy.... kak fidah kasi cap nike from saigon..... comel...... kak fidah nie kalau pi mana2 tetap ingat kat remy........ dah mcm2 dia kasi.......pastu tahu jer yg remy suka kaler hitam........mekasih kak....
Yg ketujuh buat salah seorg bos remy yg ke beijing bulan lepas..... dapat juga KeyChain comel.....makin penuh ler meja remy nanti...... bila pandang keychain yg tergantung tu...... sweet sangat..... teringat setiap satu nya dari siapa......
maaf kalau ada yg kurang senang dgn entry nie...... remy bukan nak menunjuk2 tapi cuma nak ucapkan terima kasih kepada mereka semua......kerana hadiah dari hati mereka membuatkan kehidupan remy lebih bermakna.........remy tahu...... dlm diam .... ada antara mereka yg menjadi pembaca blog remy.........mekasih semua.....

P/s... nak ucapkan mekasih juga buat adip dan juga zatie...... kasi hadiah belated birthday buat remy.... terharu...... sweet....abg sayang korang ketat2......sebab korang dah mcm adik abg sendiri......dan buat pembaca semua...korang juga anugerah dan hadiah terbaik utk blog remyhazza...sentiasa bersama......menempuh liku2 sebuah perjalanan seorg kulikutif !!!!

68 comments:

LiNda said...

banyaknye dpt...seronok kan kalo org ingt kite, Alhamdulillah rezeki remy kan :)

OUTBOUND MALANG said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Memaafkan adalah cara balas dendam yang paling mulia.

zana-norzana said...

wahhhh banyaknya dapat...... ini musim org-org LSG gi berjalan/bercuti kan????

boni kacak said...

wah.. banyaknya dapat souvenir... terbaik... seronok kan dapat kawan yang selalu ingat pada kita..

Cikgu Ma said...

bestnya remy...paling best dapat eifel tower tu

baguznet said...

Alhamdulillah... seronoknya dapat macam-macam hadiah. Teman dpt hadiah GA bro pun terasa besar rahmat-Nya.

Boomerang bro dapat tu, dah test baling ke belum? :D

sis92 said...

Wah ini sangat seronok. Paling menarik yg eiffel tower tu!

Ayie Abas said...

banyaknya hadiah remy dapat...sama spt tahun lepas kan...

hazwan hairy said...

pergh untunglah dpt ole2 dri oversea....

shasha yacob said...

hamboii, beruntung nya brader nih. siap boss kasi lagi, .

shasha yacob said...

eh kejap, done klik nuff :D

ayut said...

kalau bos bg mmg ohsem!!best kot dpt hadiah nii..remy lelaki pon suke lg klu pompuan..hihihi

ayut said...

remy nk mtk arah ke pertama kompleks...hihihi

misz_eyza said...

best la remy ada org ingt jugak kat remy wpun tgh bercuti hihi... eyza pun baru lepas dapat kain pasang dari vietnam...member opis bagi sempena birthday eyza semalam hihi...

Nasz said...

wah...bestnya. banyaknya hadiah. baguslah, bukan senang nak cari orang yang sentiasa ingat kat kita.

saya pun nak ucapkan terima kasih kepada remy sebab selalu terjah blog saya, walaupun saya ni cuma blogger biasa saja.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Domu-kon said...

alhamdulilah.. banyaknya abg remy..

biasalah..bila kita berbuat baik dengan org..maka dibals baik la hendaknya.. :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bertuah remy....... tahniah drpd leeza erk.

Remy hazza said...

LINDA...
Alhamdulillah..... syukur sesangat......

Remy hazza said...

outbound malang....
betul... lebih mulia memaafkan..... dari kita terus berdendam....

Remy hazza said...

kak zana....
hujung tahun camtu lah kak..... eh akak tak pi bercuti ker?
tgk cik abg keje jer.....he3

diana said...

eleh..nak menunjuk2 la tu..



ekekkk

Remy hazza said...

bro boni....
mekasih.... remy hargai setiap satunya.......syukur sesangat...

Remy hazza said...

cikgu ma....
betul tu... menara tu dah lama jadi idaman...... nak yg dari sana jugak... akhirnya tercapai juga.... lasat year dpt menara pisa.....

Remy hazza said...

baguznet....
antara rahmat yg remy dapat..... syukur tak terhingga.....akan remy kenang selamanya...itu sebabnya remy catatkan disini..... moga dapat dikenang nanti...

Remy hazza said...

sis92
dah muncul kembali...kemana menghilang......menara tu yg paling remy syg.....comel...

Remy hazza said...

ayie....
he3...
ayie ingat lagi kan..... kalau tahun lepas menara pisa tu yg remy syg...kali nie menara eiffel pula...... syukur... rezeki dari sahabat dan bos2 remy....

Remy hazza said...

hairy....
alhamdulillah..... rezeki tu... kita nak pi tak mampu......

Remy hazza said...

shasa.....
alhamdulillah... nanti dpt bos jadi pekerja yg rajin tau... nanti bos syg kat kita..... eh !!! bos syg remy ker ???? selalu jer kena tegur.....he3

Remy hazza said...

shasha....
mekasih... nanti remy pi sana kelik2 jugak.....

Remy hazza said...

ayut...
kalau pompuan lagi ler...... benda2 comel nie mesti suka simpan.... dah penuh almari remy......

Remy hazza said...

ayut ..
.senang aja... pertama complex tu sebelah sogo...... nak lagi senang naik star LRT atau Komuter..... mesti sampai sebab dua2 stesen berdekatan.

Remy hazza said...

eyza....
maaf sebab remy tak sempat wish...... Happy belated birthday...... sorry ye... Fb pun remy tak sempat nak bukak..... sebab busy sangat..... entry nie jer yg sempat remy taip mlm tadi.....
selamat hari lahir , semoga hidup sejahtera.........murah rezeki dan sentiasa dibawah lindungan Allah...Amin

Remy hazza said...

|Nasz....
Nasz lagi otai dari remy pasal dunia blogger nie...... byk yg remy belajar dari sahabat..... insyaAllah... remy akan terus sokong nasz......

Remy hazza said...

domukon...
alhamdulillah... rezeki Allah...... Syukur sesangat......

Remy hazza said...

kak diana....
haah.... he3....
tak la kak... remy nak hargai kepada semua... kepada akak juga tau..... dapat hadiah dari Allah..... dah lama tak tgk mikail tu......

Remy hazza said...

leeza....
mekasih.......nanti leeza pun bila dah kerja nanti....mesra alam dgn semua tau......

Hanif Idrus said...

Rezeki hujung tahun..!!!
Baguslah suasana kerja macam ni yek...happy dan team work!!!

Yag aku jeles semua holiday oversea....hahahahah

Hanif Idrus said...

Saya dah nampak Googel + awak..
Saya dah lama follow awak!!

jaakechik said...

BYKNYA DAPAT OLE-OLE BAGUSLAA ADA ORG SYG DAN INGAT HIHI....

Aishah Jahirah said...

untungnya....xpegi sana pun dapat ole2 dr sana...wuu terharu baca entry ni...:)

miz ruha said...

alhamdulillah... ramai yang ingat kat remy...
sanggup belikan ole2 untuk remy...
beruntung remy... ^_^

Hnahdy said...

ehem.. ingat dia kat remy

C'Jai said...

cantik2 hadiahnye remy...jelez akak ni...lontar la satu ke sini..hehe..(✿◠‿◠)

3no gr33ny said...

selain pakaian dan keychain..hamba juga suka akan penanda buku dek hamba akan menggunakannya

Wirda Amir said...

assalamualaikum...
cantik semuanya cenderahati tu..sy percaya saudara Remy tiada niat utk menunjuk sebaliknya sy pasti saudara adalah seorang yg pandai menghargai kebaikan org lain....

sayapun ada byk cendera hati dari berbagai negara,memang seronok menyimpannya...alhamdullilah

Si Matatajam said...

Bertuahnya Remy dapat ole2 dari obersi..murah rezeki..Alhamdulillah

Remy hazza said...

bro hanif....
rezeki dari Allah melaui teman2..... remy pen jeles....sebab depa pi pakai ticket free.... staff lama... remy staff baru takde benefit tu......rugi kan.... tapi alhamdulillah...depa ingat kat remy....

Remy hazza said...

bro hanif...
mekasih Google+ ngan remy....

Remy hazza said...

jaakechik...
Alhamdulillah..... kena buat baik dgn semua org...... tapi bukan membodek tau......he3

Remy hazza said...

aishah....
remy yg terima lagi terharu...... syukur sesangat

Remy hazza said...

miz ruha...
alhamdulillah.....rezeki tak putus....kechik atau besar...kita hargai setiap perhubungan

Remy hazza said...

hnahdy....
setiap kebaikan dibalas kebaikan.... remy percaya pada ungkapan tu......
insyaAllah....

Remy hazza said...

cjai...
akak nak yg mana satu???? he3......
org kasi tak boleh kasi kat org kak....he3

Remy hazza said...

3no gr33ny....
penanda buku istanbul tu sweet...cantik..... sebab dia kain yg ditenun......

Remy hazza said...

wirda....
thanks kerana memahami......betul.... remy bukan nak menunjuk...masih ramai lagi yg dapat pelbagai ole2 dari luar negara atau dlm negara.....malah lebih mahal...... remy cuma nak hargai setiap kebaikan yg diterima.... kechil atau besar... itu adalah rezeki dari hati mereka..... kenang dan hargai... nescaya....nikmat Allah tu dapat dikecap bersama....

Remy hazza said...

simata tajam...
alhamdulillah... rezeki tak putus2.....betapa remy sedar..perjalanan kita semua kekadang sungguh indah utk dikenang....

Kancil 8349 said...

banyaknya hadiah...bestnya

Embun Melati said...

dasyat Remy ramai peminat!hehehe

Alhamdulillah rezeki itu kadang-kadang datang tanpa disangka..:)

Jemput singgah baca entri baru EM..

http://zihnunfatin.blogspot.com/2012/12/ceritera-kadang-kadang-rezeki-datang.html

Remy hazza said...

kancil....
mekasi..... rezeki dari sahabt dan boss

Remy hazza said...

embun...
alhamdulillah... betul rezeki kekadang tak diduga...

syukur sesangat..

Remy hazza said...
This comment has been removed by the author.
Mas Zull said...

assalamualaikum remy...banyak nyer dpt hadiah bestkan ada kwan yg baik dgn kita...;)

Remy hazza said...

mama....
wassalam....
syukur sesangat..... rezeki hujung tahun.....

QasehnyaRania said...

byknya dapat..cantik2 pula tu :D

shidaR said...

wahhh byknya :) tahniah remy :)

Remy hazza said...

Qaseh...
rezeki dari kenkawan....

Remy hazza said...

shida...
mekasih...rezeki hujung tahun.....

Zaidalifah Hussin said...

alhamdulillah ada ingatan dari kawan-kawan dan moga murah rezeki mereka...

pecah kaca, pecah gelas hi hi hi

 

Template blog ilham dari alif ismail