Thursday, March 7, 2013

Nasi Briyani Gam Johor - confirm jilat jari......

Assalamualaikum.....
kita bertemu lagi...hu3...remy tak bw langsung hari nie.... entry nie pun baru jer sempat remy buat.......
mintak maaf tau kenkawan....... remy busy yg teramat...bsk dateline proposal........ nak tak nak..kena buat kat rumah utk siapkan......dan sambung besok.......
ok lah...toksah dok layan sangat remy punya busy tu..... kita pi soru dulu...kat mana tu???? kat restaurant atas nie lah..... restaurant Nan briyani Gam Johor...... remy baru jer try sebab kengkawan kata best!!!!so kalau dah best kena ler pi try kan.....
Apa yg remy boleh ckp..... memang super marvelous....patutler ramai yg berkunjung kat situ..... rasa dia memang asli dan terasa rempah ratusnya......dan yg paling best dia punya ayam adalah ayam kampung.... tapi portion dia besar sangat...puas la mkn.... seketul ayam tu pun tak terhabis.....
Selalunya setiap hidangan datang dgn pakej...maknanya kalau ambik set nasi....... mesti ada satu pilihan lauk , dalcha sayur serta pajeri nenas....... pilihan lauk termasuklah ayam beriyani , kambing dan daging briyani...serta ayam masak merah....... so tepuk dada tanya selera...mana yg berkenan...boleh dikatakan semuanya sedap2....... dan nak melengkapkan hidangan kenalah minum air bandung soda Johor tu...baru ohsem.......
tak lupa juga pisang emas sebagai pencuci mulut....... kira pakej ler tu...so kalau kenkawan nak try ...boleh ler ke Nan Beriyani gam Johor kat Pekan salak...... bersebelahan klinik kesihatan salak......sepang selangor.........deretan kedai area situ jer....
dijamin pasti puas hati.....he3

P/s.... bila lah remy nak ontrack BW balik...... help!!!!2

57 comments:

NinaAz said...

Bestnyaaaa nasi beriyani gam. Nina xpernah mkn. Nasi kerabu jea selalu. Hihi

Etuza Ezawarna said...
This comment has been removed by the author.
Etuza Ezawarna said...

pastilah puas hati kalau banyak dan besar2 Remmy. Seorang boleh kah habis tu.....ajak2lah kitorang kat sabah makan sana..sedaplah...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

dap..dap..dapnya.. memg feveret nasi birani.. masa ngandung selalu gak pekena nasi ne

Nao Mei said...

jauh ler remmy..cik akak kat sarawak lagi..hihi..nanti mai sana leh ler singgah sana :)

Mar Haini Abdul Rahim said...

huu jeles2 ! jelesss .. kalo boleh colek sket dr alam maya kn bes. haha. take ur time remy :)

||Sis aLeaSaRa|| said...

erkkk remy ni duk area mana ye.akk kt kota warisan...ramai blogger gak duk area salak tinggi.mmg sllu lalu dpn area ni tp x pnh sggh sbb sllu lunch area kosmopleks he3...

nnt nk try lah....

Kila Lala said...

Huiyooo tak pernah sampai lagi.... Nanti pasti ajak membe ke sana. Pasti!

Remy hazza said...

nina az...kalau kena yg pakar masak...memang sedap.....

Remy hazza said...

bro etuza...
memang sedap...... rasa nak pi lagi jer...nanti remy ajak brp pi sana.....

Remy hazza said...

dysha....
memang sedap...tak dinafikan...sebab makchik2 yg masak.....

Remy hazza said...

nao mei....he3......
boleh difrozenkan....he3

Remy hazza said...

cik mar... this week memang remy takde masa langsung.....jeling2 aje blog nie.....hu3...sempat bals komen sapa yg dtg singgah jer....

Remy hazza said...

sis aleasara.....
he3,,,... sekampung lah kita...kota warisan... cheqkaq pun sama.....h... he3... gerai nie kat klinik kesihatan salak...... tak silap remy...dulu kedai butik tana bara.....

Remy hazza said...

kila...boleh try...pasti puas hati......

Mieza Jhaa K said...

ooo patut la xdatang ke blog ke akak..jom datang sini cepat.. tgk ni

http://cinta25hb.blogspot.com/2013/03/fd-creatives-giveaway-by-miminadam.html

Mas Zull said...

Assalamualaikum remy.....sedapnya tengok jer dah tahu sedap tu....:)

Sally Yatiey said...

Sedapnya makanan di entry ni ^_^ hehe

baguznet said...

jauh bonau nak poie

MiMiNadam said...

nyummmyy ! sedapnyaaaa

Faridzuan said...

Amboi, sedap gila! Orang kat sini dah terkecur air liur!

♥ Nana BamBam ♥ said...

Subahanllah, sedap nyee..bertambah tambah la kalori kalau saya makan nieee..huhu

Ain Riz said...

muhun pacikk remy pos kan utkk ain kat sini . hehe

Eera Shera said...

Salam, bro. lama dah tak ke sini. cantik la blog skrg. header tu comel gila hehehe..

sy suka nasi beriyani..setakat ni yg paling sy suka dkt satu restoran mamak kt srmbn. yg ni mungkin boleh try nanti

miz ruha said...

sedapnya....

||Sis aLeaSaRa|| said...

@remy : wah x sgka ada gak blogger kt kota warisan he3...kat mana di mana biarlah rahsia ye tak ngehhh :)

#dulu x mnt lgsg ada blog suka jd silent reader je.skrg sehari x on blog rs mcm makan nasi tanpa lauk chewahhhh ^^

Remy hazza said...

kak mieza... thanks so much!!!! nak terjah dgn ganas nie,...he3

arin cat said...

aaaaaa sodapnya! terliur pulak

TiranaAduka said...

salam remy
Lawatan ta di awal pg jumaat.

afzalsukasuki said...

oo kat sepang ke?aku punya la cari mana tempat ni.

bandung soda johor?bandung soda aku tau..tapi bila ada tag johor tu yang buat aku nak cuba :D

Diana Azis said...

Oh tidak..gi bw semua pasal makanan..laparnya dan menggoda selera..yummy.. :)

Remy hazza said...

mama wassalam.....
memang sedap mama.... masakan makchik2

Remy hazza said...

kak sally.....
he3... menggoda kan....

Remy hazza said...

baguznet...
bro... he3..mana tahu kut2 tersinggah kat sini.....

Remy hazza said...

miminadan...
he3... jom mkn beriyani gam.....

Remy hazza said...

faridzuan... remy mintak maaf tau...tak tersengaja tunjuk pic nie...he3

Remy hazza said...

nana bambam....
comfirm bertambah kalori.....

Remy hazza said...

ain...
boleh aja.... kasi address cepat...he3

Remy hazza said...

eera...
itulah...dah lama tak bersua..... nanti try kat sini tau..... pasti suka nanti....

Remy hazza said...

miz ruha... he3...
memang sedap...

Remy hazza said...

sis aleasara....
he3... so far dah ada 3... remy , cheqkaq dgn cik sis alea.....he3....
geng kota warisan... kalu geng nilai... ada kak zana juga yg remy kenal.....

Remy hazza said...

arin...he3.... remy yg dah mkn pun kekadang terluir jugak....

Remy hazza said...

bro tirana..
salam pagi jumaat bro....

Remy hazza said...

tok afzal..
kalau dah pekena nasi beriyani...mesti bandung soda pelengkapnya.....

Remy hazza said...

diana aziz....
he3... pagi2 memang lapar kan.....

QasehnyaRania said...

comfirm sedap ni.selalu beli bungkus je dekat pasar malam jalan TAR..

sedapp.. sronok tgk dorang anak beranak meniaga.. sepiuk besar nasi, habis :)

Cheq Kaq said...

a'aa..sekarang jugak nk pegi try ni..keh keh keh....

Nastyna said...

Kena gam terus.. I dah banyak kali cuba buat tak jadi2, nak kena cuba lagi ni.
Pelan2 bw, kami faham uncle remy busy. dahulukan mana yang penting, tak lari pun kami ni.

Siti K said...

amboiiii...siap pakej trus...mmg nampak sedap je tuuuuuu..

Remy hazza said...

qaseh....
kalau cukup ramuannya...memang sedap!!!!

Remy hazza said...

cheqkaq...
try jer...pasti lepas nie pi lagi......

Remy hazza said...

mak jj....
mekasih byk2... remy nie kalau dah tertinggal..susah nak on track balik...he3
entry pun byk yg dah pending....

Remy hazza said...

ctk...
memang sedap...sapa yg dah pergi semua ckp best!!!

Nadia Johari said...

pergh sedp..msti knyg hbis

Remy hazza said...

nadia...
memang licin......he3

Hanif Idrus said...

Kegemaran aku....
Kat Melaka memang popular nasi beriani tanam...
Pernah dengar..emmmmmm

ayut said...

slmt dtg sni blik lpas lunch...tak tliur tgk yer...hihihi >_<

 

Template blog ilham dari alif ismail