Thursday, March 21, 2013

Barn house@cottage walk cyberjaya

hai everybody......
nice to see uolls again..... so let's talk about Barn House.......
sound interesting kan.....kita sambung entry semalam......
well.... first impression waktu remy terpandang restaurant nie...... memang high expectation... nice from outside....  cool place and very happening dining area.... tapi masa tu remy tak pi lagi...sebab remy pi mkn pizza hut kat sebelahnya... so memang verangan yg satu hari nanti memang remy nak try kat situ......
well...bila kenkawan suggest mana place nak buat birthday party utk iwe hari tu... terus remy terbayangkan barn house nie....... yes!!! bila salah seorg lagi pren terperasan jugak pasal restaurant nie...... terus we all vote and majoriti aggree dgn  pilihan kali nie......nak try new spot restaurant.....
melangkah ke dalam restaurant saja cukup menceriakan...warna2 terang dgn deco yg cukus minimalis tapi cantik sangat... sentuhan kayu kayan terserlah...nama pun barn house kan......memang nampak ceria dan cukup menarik perhatian...... sign bord kat tembok depan restaurant pun cukup menarik......
so what on the menu list???? semuanya western meal...so far sebab baru bukak...pilihan menu taklah variety lagi....... tapi that owner promises yg this week menu akan bertambah...so dah ada rice dan pelbagai pilihan lagi.......so this time is western day...... byk pilihan pasta dan juga western yg kiteorg ambil.... remy prefer pasta dish...so remy ambil mushroom creamy dan kenkawan ambil yg lain....... apa yg remy nak tekankan kat sini..... semua meal presentation cukup menarik....... nampak fresh dan juga mengbangkitkan selera.....
utk drink..... byk pilihan.... remy ambil honey and sour lover...... gabungan apple juice, lime dan juga honey coconut sea..... nice tapi yg paling sedap tentunya ambra juice with kalamansi...pergh!!! pure rasa ambra fruit yg diblend perfect....sedap sangat....... yg lain2 pun not bad..... range rege pun taklah mahal sangat... juices dlm rm4.80 above dan juga meal pasta dish dalam rm 11++ above... kiranya sorang dlm budget rm 20 hinggit...... oklah kalau sekali sekala.....kan....
so sapa2 yg berdekatan dgn cyberjaya , putrajaya dan sepang....... boleh try kat Barn House@cottage walk nie...... pasti selera terbuka disana.....enjoy the meal semua...and one more thing...utk lunchoen..ada special promotion kepada semua pekerja dan juga student.... just flash your id for discount!!!
utk dinner takde la pulak...... he3
btw...owner this place sporting habis.... siap layan dgn baik dan tolong we all snap the pic lagi...... lebih2 lagi kawan remy ckp remy blogger food jln2 ckp makan yg femes...hampeh betul.....!!! menci tau!!!!

p/s... gigih sampling CX hari nie.......layan....

36 comments:

Farah Waheda Wahid said...

boleh cuba ni... ^_^

Kila Lala said...

wohoooo....boleh masuk list~!

Diana Azis said...

Wah..macam best je..nanti kalau ke sana boleh la dicuba :)

Amin A. R said...

boleh tahan...rege pon nampak "mampu milik" :)

:: Mrs.Eady :: said...

wahhhhhhh best nyer!!

diana said...

dalam nya cantik la remy..

Mrs Velentine said...

sedapnya...lapar pula ni.

Mrs Velentine said...

sedapnya...lapar pula ni.

AyueJean AJ said...

AJ tak penah ke sana.....
Tapi selain makanan, deco dia pun okay kan..

Hazmin said...

menyelerakan betul makanan.. tgk suasana pun nampak menarik je

Zira Aziz said...

..nmpk mcm ok..n menu pn nmpk sedap..blh lawan SR ni.. :P

ayut said...

barn house nmpk mcm deco kat umah..kayu2x.tp mknan western.hihihi..unik...tp ayut suke western...nk g western...huhuhu :D

luqman zakaria said...

quite nice kot..price pon still mcm affordable..cun lah..tp jauh sgt lah remy!sobs..

LiNda said...

huhu...mcm jauh jugak nk gi cyberjaya, tp jtuh hati tgok kedai dia..cntik sgt

Remy hazza said...

farah...
boleh2.... memang menarik tempat nie......

Remy hazza said...

kila...boleh jugak...kena cuba try...mana tahu...melekat selera kat situ.....

Remy hazza said...

diana....
boleh aja.... tempat baru.....remy suka suasana kat situ....

Remy hazza said...

amin...
rege kira oklah.......makanan pun boleh tahan.....

Remy hazza said...

mrs eady....
boleh try kalau mahukan selera western.....

Remy hazza said...

kak diana.... itulah...kayu kayan dan ceria deco hiasan.....

Remy hazza said...

Mv....
kalau lapar...hu3...remy tak dpt nak tolong.....

Remy hazza said...

aj...sebab deco tulah remy tarpaut nak try..... bila tgk meal....insyaAllah.... boleh pergi lagi......

Remy hazza said...

hazmin...
susana dia memang ceria..... nampak lapang dan mood mkn rasa lain...sebab cerah suasana.....

Remy hazza said...

zira.... pada remy...memang ok.....tapi kalau lain tak tahulah...kekadang selera org kita tak tahu.....

Remy hazza said...

ayut...
barn house tu kan rumah ladang.... mestiler kayu2 deconya..... he3

Remy hazza said...

lugman....
itulah...jauh dari tempat lain...kalau dari rumah remy dlm 15 minit jer......he3

Remy hazza said...

linda...
memang cantik kedai dia......deco yg lain dari yg lain...ceria.....

Alycia said...

salam kenal dr Alycia..
dtg dr blog Mialiana...

wah, bestnya.. boleh terjah ;)

Remy hazza said...

alycia....
salam kenal jugak.....
mekasih singgah...nak terjah kesana juga.....

hazwan hairy said...

area cyberjya xpernah lg smpai..hehe..klo da msa nnti nk g jln2 sna la...

Cheq Kaq said...

best nye suasana dia..relax n santai je kan

TiranaAduka said...

hiasan dalamanya menarik la

Remy hazza said...

hairy....
byk pilihan makanan kat sana... tempat pun very2 romantik...sunyi dan selesa....

Remy hazza said...

cheq kaq... tunggu apa lagi..ajak ler en suami tu...dekat jer kan....

Remy hazza said...

bro tirana....
memang bro...remy tertarik sangat deco kat situ

Mas Zull said...

Assalamualaikum remy...menarik juga tempatnya ...kalau dekt nak juga cuba mkan di sana....

 

Template blog ilham dari alif ismail