Friday, April 12, 2013

The croods - Meet the first Modern Family !!!! syiooookkkkkk!

Assalamualikum semua.....
Salam jumaat yg cukup indah menyinar mentari hari nie.....
kita bersua lagi........ dan kita kena happy selalu sebab apa yg remy nak review kali nie adalah sesuatu yg cukup mengembirakan......... sebab apa.... sebabnya kisah Eep dan juga familynya....... memang kelakar habis cerita the croods nie.........sungguh adventures dan memang menghiburkan.....
Pada remy cerita nie penuh pengajaran.... kasih sayang dan juga sifat keegoan masing2 yg cukup menebal...... memasing dgn kerektor yg berlainan tetapi akhirnya bersatu dimalam hari......... begitu kuatnya kasih sayang antara mereka........ kisah bermula apabila Eep mula mencari kebebasan sebenar dari dunia mereka yg terkurung dan primitif...... tetapi sifat protection bapanya cukup membebankan seluruh ahli keluarga...sehinggalah pada satu hari......
Eep telah bertemu dgn guy seorg pemuda yg dia dapat rasakan berlainan dgn keluarga dan pemikiran keluarganya..... dan sifat ingin tahu itu telah menyebabkan dia mula memberontak..... sehinggalah pada satu hari tempat tinggal mereka musnah dilanda gempa.......mereka mula meneroka dunia luar dgn bantuan guy yg ditawan... byk benda baru dipelajari sehinggalah mereka sampai ke dunia baru yg segalanya indah buat mereka
pelbagai kekecohan berlaku di dunia baru demi utk menyelamatkan diri kesebuah gunung kerana tempat tinggal tersebut tidak lagi selamat buat mereka....... dengan bantuan guy dan juga keegoan bapa Eep yg akhirnya mulai pudar ...... dapatkah mereka semua selamat dan bagaimana caranya... tu kenkawan kena tonton sendiri......... memang best sangat the crood nie........ penuh adengan2 yg cukup buat kita tertawa........
itu belum lagi kisah bapa Eep yg nak sangat nenek dieorg mati...... he3.....kelakar habis........
percayalah...... memang best the coods nie........
selamat menonton semua.......
jumpa lagi.......



54 comments:

NinaAz said...

Macam menarik jea cerita nih. Ngeeee~

Zaza Abdul Latif said...

heee mcm menarik je.
Nak bawak anak2 lah :)

Amin A. R said...

saya tengok aritu, sangat sedih part bapak dorang nak lempar eep ke seberang tu...mujur ada toilet paper dalam beg..haha

Unknown said...

nina az....
memang menarik...... harus tonton....

Unknown said...

zazamy moon....
memang best kak.... percayalah...lawak saja......

Unknown said...

amin....
betul tu...ada mcm2 rasa dlm filem nie...... remy suka sangat!

Cik Puan said...

nampak best je...kene ajak en husb ne..hahhahaha

Ain Norainsyah said...

Macam best je... nak tengok tapi takde orang nak teman... huhu :(
:P

Farah Waheda Wahid said...

the croods...memang besh...tengok pun dah tau besh... he he he...

AyueJean said...

Cerita best ni diorang cakap...

Cho Zila said...

akak pun suka penuh pengajarannyer.. guna otak untuk hidup.. kekuatan sahaja tidak mencukupi... hubungan kasih sayang kiranya memang sangat baguih untuk anak2 juga ibu ayah...

Unknown said...

wah..macam nak kena tonton ni..hehhee

Anonymous said...

Slm jumaat remy..

Mesti la seronok...insyaAllah akn tgk nanti

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

nak sgt tgok n yuna pun nyanyi lagu ne kan

Hana said...

huhu xtengok pun

Fiza Rahman said...

Ramai kata citer ni best. Nak cari DVD lah nnt.

Sukma said...

nie kena ajak anak saya tengok kat panggung...tentu menarik citernya,....

TiranaAduka said...

salam bro remy
Ada peluang ni nk tgok ta.

Condoriano said...

Oh I love Madagascar, they are funny in differents way, I bet this movie is also going to be ludicrously funny.
I'll watch it as soon as they got online stream on the internet x)

pinkcolour82 said...

Cter kartun???
Huaaaaaa,,,,,tak minat la en.remy hazza ^_^

hazwan hairy said...

susah sikit skrg nk tgk wayang..hehe

Unknown said...

Cik azlyzah....
Harus ajak en hubby. ...

Unknown said...

Ain....
Memang best..... remy nk temankan.... jauh ler pulak....he3

Unknown said...

Farah.....
Best kan...... memang menghiburkan...

Unknown said...

Aj....
Memang best.... ketawa jer

Unknown said...

Cho zila....
Remy setuju
... byk pengajaran dlm film nie....

||aLeaSaRa|| said...

pergh best review ni....hr tu gi alamanda tp bdk2 nak tgk bola kampung,nsb baik ok x mengecewakan kenalah support filem tmptn dulu.nk gi lah hjg mgu nitgk the croods mcm best je..

hr tu gi gak tgk oz and the great powerful ceh mcm hampeh....

Unknown said...

Bro boni....
Harus......mesti bro suka nanti

Unknown said...

Wirda....
Salam jumaat.....
Slmt menonton nanti

Unknown said...

Dysha.... shine shine shine your way...... memang best lagu tu...
.

Unknown said...

Hnahdy....
Nanti tgk on line tau.... best

Unknown said...

Fiza....
Memang best.... slmt menonton nanti....

Unknown said...

Sukma.....
Nice sangat.... sesuai utk kanak2..... byk pengajaran.....

Unknown said...

Condoriano....
I love too magadaskar...... but this movie ohsemm in different ways. ... try it... u will feel it..... really funniest family. ...

Unknown said...

Pink colors. ...
Try dulu.... mesti suka nanti

Unknown said...

Hairy. ..
Sibuk ngan xtvt ler tu.....tkpe ada masa nanti leh tgk....

Unknown said...

Bro tirana....
Wassalam bro... boleh bro... bwk anak2....

Unknown said...

Sis aleasara.....
Mesti anak2 suka nanti.... cukup kelakar dan menghiburkan...

Unknown said...

kadang2 tu tumpang sekali tengok dengan anak2.
kadangkala memang best cerita animasi ni...

naomei said...

mesti best nie..hihi

Unknown said...

bro etuza....
tgk dgn anak2 tu yg best.....mesti gelak aje kan bro......

Unknown said...

nao mei.... best sesangat...remy suka filem ne...... ketawa jer.....

Haziq Life said...

Membaca entri awak..saya dah dpt bayangkan kelakauan....cita ni...kikiki.

Unknown said...

bro hanif...
mekasih bro.... memang kelakar habis cerita nie.....

Dayang Deno said...

wah bestnya dah tengok.... btw, cerita ni la yg Yuna jd penyanyi utk lagu dia kan?

Unknown said...

deno.....
he3... best!!!! betul tu.... yuna yg nyanyi lagu tema dia...shine your way...

Nina Mads said...

wah..bestnya. deno pun dh tgk ya :)
tunggu mnggu depan la jwbnya

Unknown said...

amanina....
selamat menonton..... mesti happy tgk movie nie....

Haziq Life said...

Kena tgk ni....sure...sure..

maszull said...

assalamualaikum remy...kalau menarik boleh tengok nanti...;)

Unknown said...

ika nk tgk cita niihhh!

Unknown said...

bro hanif...
selamat menonton....best!

Unknown said...

mama...wassalam... memang best....slmt menonton mama....

Unknown said...

waddah... enjoy the movie...mesti tak kering gusi.....

 

Template blog ilham dari alif ismail