Thursday, April 25, 2013

Kenny Rogers Roasters..... jom makan ayam !!!!

Assalamualaikum semua......
salam bertemu lagi...... sebelum remy membusykan diri hari nie.....let's remy hapdet dulu entry terbaru..... maklumlah...jab lagi remy dah kena kuar pi outside catering kat Satelite Building tu...nak tgk pesawat Turkish Airlines turun buat kali pertama dibumi malaysia nie.....bukan sebarang tgk... kena kerja ler.... serve tetamu VVip nanti....
So kenkawan semua.... jom yummy2 lagi...kali nie kat another chicken speciality restaurant selain nando's ayam penyet yg selalu remy pi.... taraaaa...... kat mana lagi kalau bukan kat Kenny Roagers Roasters... yg nie remy mkn kat alamanda putrajaya.... boleh tahan ramainya org kat sini...terutama hujung minggu....
pilihan remy tentunya 1/4 chicken dgn black pepper sauce...... manakala my laling dgn BBQ sauce..... both oklah rasa dia... cuma kemut sauce aje......dah ayam tu besar...he3...remy prefer wing breast sebab senang nak potong...... tak ler tertiba ayam tu hidup nanti kalau salah potong.......he3.. utk side dish.... remy ambil macaroni.... rice dan juga potato salad......
Manakala utk drink...alway remy mencuba benda2 yg unik..... so remy ambik cocktail juice..... suka sangat dgn air masam2 nie.....he3..... btw... oklah mkn kat kenny rogers nie... sesuai dgn taglines dia... less salt less calorie...... rasa dia pun tak ler marveless sangat...tapi masih sedap dimakan....... antara kenny dan nando's.... rasanya nando's lagi best buat remy...sebab leh mkn sauce byk2...... he3
selamat menjamu selera semua....... kita jumpa lagi mlm nanti InsyaAllah... itupun kalau remy tak penat..... nak serve VVip nie byk benda yg nak kena buat...... ponat!!!!
wassalam kenkawan semua.....

58 comments:

eqbalzack said...

tempat makan fav abg eq. hehe

hazwan hairy said...

terliurnya tgk makanan ni..hahaha...lama dh xmkn klo mkn rugi sbb xmkn byk..ayam pasar mlm sudah,...hahaha

Unknown said...

wasalam.. meleleh air liur tengok gambar makanan nie. sruppp.. black pepper dia pernah rasa boleh tahan lah jugak. nie mesti kaki sos eh? hehe.. abam remy pi dating kat kenny rogers gitu.. :P

Cik Puan said...

Sedap nyeeeee.....kalau pekene time lapo2 ne..memang mantop lah...huarghhhhhhhhh...

Unknown said...

as salam remy :)

menyelerakan..masa mkn terbayang wajah kenny rogers...hahaha

diari farisha said...

eh! nak komen ni baru perasan tag line dh berubah..aku cuma seekor kumbang?? hikhik..citer pasal ayam ni, baru je pegi makan kat kedai Ayam penyet (AP)..sedap gak!

AyueJean said...

Amboih...
Pepagi lagi dah kecur liur ni...
Hehhehehehe......

||aLeaSaRa|| said...

remy tu my fav n alamanda mmg port lepak ler he3....owh mmg btl ramai kdg2 tgu jap org hbs mkn adeihhhh.

p/s-->remy subuh td 7E tmpt kite kn rompak,3 org malay naik krta,nsb baik 2 org staff ppuan,diorg tak buat apa2,padahal mlm td geng polis dh ronda.org luar tu..bkn area kita huhu...

Cho Zila said...

anak2 akak yang suka beno ngan KRRni katanya berkhasiat ibu... tengok iklanlertu..

Unknown said...

nk sket..bwk mai kat office JMB tau!hhaha

Unknown said...

ayam dia sedap lah...

Sukma said...

last month 2x makan....bos & kawab belanja....memang sure sedap...

Unknown said...

Kenny Rogers sesuai utk org yg nak jage badan x)

Farah Waheda Wahid said...

remy...sila belanja akak! he he he...

Anisa Anuar said...

tak larat nak habiskan even quarter..

naomei said...

hihi...memang nak bagi cik akak terliur lah tu..huhu...memang tampak sedop nie..nanti belanja cik akak pula..hahaha

Nasz said...

saya pun suka makan kat kenny rogers ni. selalu ambil quarters chicken dengan black pepper sauce. side dish saya ambil aromatic rice, macaroni dengan kacang panggang. selalunya saya akan minta extra black pepper sauce 1 mangkuk. Hehehe. Gila makan black pepper sauce.

Overall, not bad dan antara tempat makan faveret saya dengan wife. Hehehe.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Dayang Deno said...

dah lama tak mkn ni... emmm.... deno biasa mkn yg 1/4 je... bsr2 tak abis :)

Amin A. R said...

saya suka kenny rogers...cuma memang takkan pilih ayam bahagian wing..susah benor nak motongnye..nak makan guna tangan dah la x leh sebab takde sinki nak basuh tangan nanti..tapi nandos yang bestnya boleh makan guna tangan..senang mengoyak ayam tu..bahahaha :D
~kampung sangat kan ~

TiranaAduka said...

salam remy
Tapau 1 tuk tirana aduka leh?

Nastyna said...

Lamanya tak berKenny. Muffins dia tu I rindu.

Nina Mads said...

lama tak makan.. mengidam pulak.. hehe

Unknown said...

Bro eqbal...
Remy selalu ke nandos jer....
Krr nie kalau teringin jer. ..he3

Unknown said...

Hairy. ..
Ayam pasar mlm lagi best... yg tulang rangka seketul tu... lagi best kunyah. ... ha3

Unknown said...

Diari si frogie....
Abam kalu ayam memang tk tolak.... kalau nandos 2 ketul bru puas.... he3

Unknown said...

lapar pulak ! dina pernah gak makan kat kenny rogers . memang sedap tauu =D

ME CTCT said...

amboihhh..slalu date kt tmpt mkn...sje bg jeles la tuu.ish3 :P

ct xmsuk lg kenny roger ni,ketinggalan btul kn..hehehe...nti boleh la ct cuba2 klau ade tmpt KR ni ..banyak jugak remy kenalkn mknan kt cni :D

Unknown said...

cik azlyzah...
betul tu...kalau time lapar....mau tinggal tulang jer......he3

Unknown said...

ayie,....
wassalam....
kenny roger pilihan makanan yg sihat....... tapi kena tgk budget jugak......

Unknown said...

farisha.....
he3...tukar megejut namanya...... mungkin kekal atau mungkin tukar yg lain nanti........ada masaalah sikit dgn nama yg lama.....
nanti tunggu entry ayam penyek dari remy pula....he3

Unknown said...

aj...
pagi2 kena byk bersabar......

Unknown said...

sis aleasara.....
memang remy dah agak dah...memang tempat fev akak sekeluarga......he3...
pasal 7e tu...... kasihan kan kak..... tak sangka.... sempat juga depa merompak kat situ...padahal... kedai mamak kat sebelahtu bukan 24 jam.....

Unknown said...

cho zila....
he3... terpengaruh dgn iklan..... tapi ada kebenarannya.... rasa ayam kRR kan sedikit tawar dan kurang minyak......

Unknown said...

cheq kaq..... boleh2...... tapi remy tak pernah sampai.... wakil kawan jer byr maintenance tu...maklumlah...kerja pagi jer isnin sampai sabtu...tak sempat nak kesana.....

Unknown said...

nadiah....
memang sedap..... tapi nando's lagi best kut....

Unknown said...

sukma...
2x sebulan...kira untung ler tu kak sukma......rezeki....

Unknown said...

alien... pilihan yg terbaik...less salt less kalori..... tapi kalau mkn byk..... he3..... byk jugak kalori tu.....

Unknown said...

farah...
boleh aja akak..... tapi kena bwk laling sekali ler...he3

Unknown said...

anisa...takpe remy ade...boleh habiskan.....

Unknown said...

nao mei....
boleh aja akak.... bial sampai masanya nanti.....rezeki tu kan Allah yg kasi......

Unknown said...

nasz...
boleh mintak extra sauce ye....remy segan...... tapi rasa dia not bad lah...... masih sedap.........

Unknown said...

deno/.....
abg remy pun ambik quarter jugak......tu pun dh kenyang....

Unknown said...

amin...
remy suka wing...senang sikit nak potong...kalau ambik peha..... ada tulang kat tengah...seksa nak potong

Unknown said...

bro tirana...
wassalam bro...
boleh aja...... tapi cukup ker??? he3

Unknown said...

nestyna... nanti blk mesia jgn lupa mkn tau...kasi jj try.....

Unknown said...

amanina...kalau dah ngidam...kena pi mkn tu..... merbahaya.....he3

Unknown said...

nur irdina....
sedap kat sini..... cuma remy selalu ke nando's////sebab ada hot peri2...remy suka pedas.....

Unknown said...

ctk....
he3...dating.... mkn.... tgk mowie...itulah keja remy kalau hujung minggu....... nasib baik my laling pun enjoy sama......he3
nanti try tau...nor bad mkn kat kRR nie....

Akupenghibur.com said...

wahh this is my fav :) sedap!!

Unknown said...

aku penghibur.....
feberet ye...nanti boleh ler together gether.....

Si Matatajam said...

Tak minat sangat makan kat Kenny roger

Haziq Life said...

Malu nak cakap..blum pernah mkn kenny roger.hihihihj

Unknown said...

kak m...
remy lebih suka nando's..sesekali jer layan KRR nie...ubah selera....he3

Unknown said...

bro hanif...
takpe ...satu hari nanti pasti akan dapat merasa.... remy doakan...amin...

Mawardi yunus said...

puas hati kalau dapat makan kenny rogest ni.. ayam dia memang umph

maszull said...

assalamualaikum remy....selalu makan kat sini ke mama x pernah makan ayam ni....:)

Unknown said...

mawardi...
betul tu...boleh tahan besar2 ayam dia....jenuh jugak ler nak perabih.....

Unknown said...

mama...
wassalam..... pilihan remy tetap nando's...sesekali jer tukar selera kat kenny rogers nie.....

 

Template blog ilham dari alif ismail