Tuesday, April 23, 2013

Bila Itik menjadi Ayam....... Jiwa menjadi Galau....

Assalamualaikum sahabat semua....
Salam bertemu lagi....... penat seharian kat satelite building terminal KLIA..... sebab ada Air France inaugural tghari tadi... nie pun remy baru habis berkemas....... so sempat jugaklah kuar entry nie.......
entry baru tapi pengisian dah lama kut....he3....
remy fobia sikit bila nak buat entry makanan...... atas sebab2 tertentu....... he3..... so alang2 biarlah...... kita gi mkn dulu...... yummy2 yg remy pi dgn kenakwan opis masa lunch time tempohari....... kat tempat biasa yg remy selalu pi...Duck and chicken restaurant.....
tapi bila itik menjadi ayam...... jiwa jadi galau...... nak tahu kenapa.... remy kan dah lama tak pi restaurant nie...hajat dihati......teringin benar nak mkn wantan mee itik...... tu yg pi tu..... tapi bila hari tu itik dah habis...... remy terpaksa mkn wantan mee ayam....... bunyi pun dah tak sedap kan..... he3.... tu yg jiwa jadi galau tu.......
tapi nasib baik lah ada air teh bunya penyejuk hati..... tu yg rasa lega tu....... he3....btw..... that day juga we all try yong tau fu sup....yg pic memula tu... not bad..... tapi remy prefer yong tau fu biasa jugak..... sebab sauce dia sedap.......

P/s :- jom yummy2 sahabat semua...... kat Duck and chicken restaurant, kat bandar Nilai....... sedap!

44 comments:

Condoriano said...

Sedap ke wantan itik? Tak pernah cuba lagi, wantan itself pun tak pernah cuba x)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

pergh... itik, lama tak makan. huuuu

Sukma Haron said...

wantan mee ayam my favourite...tapi tak pernah lagi makan wantan itik....

cik azLyzah⊙.☉ said...

haippppp...itik??tak penah lagi cik makan...geli..th nape...sobssssssssss~

hazwan hairy said...

kalau itik hery kureng sikit lah..klo xtau tu itik bru mkn..haha

Remy hazza said...

Condoriano....
Not bad rasa itik.... unik...

Remy hazza said...

Leeza....
Itik sedapkan.....he3

Remy hazza said...

Kaksukma....
Kalau camtu kena try ler nanti

Remy hazza said...

Cik azlyzah. ...
Sedap.... cuba try dulu. ...

Remy hazza said...

Hairy....
Kalau tk tahu...
blasah jer..... he3

Amin A. R said...

Itik tak kena dengan tekak saya :)

Amanina said...

tak pernah mkn itik... hihihi

Diana Azis said...

Diana belum pernah mencuba sebarang masakan berasaskan itik..mungkin suatu hari nanti :)

Nastyna said...

Ha Remmy mmg suka makan itik kan. Hoho

Cho Zila said...

alamak der yerk kedai yang special itikni.. kat nilaipun not bad gak restorannyer yerk remy...
kenapa yang fobianyer remy? cer cerita cer cerita..

ayut said...

npe remy fobia ea???bkn mmg slalu remy bt entry makanan ker..best kot...huhuhuhu..remy!!dh btukar dh blog.sbb kan fobia ke ni?.huhuhu :)

Nurul Hidayah said...

Lama sungguh x makan itik semenjak berhijrah kesini.... last yr terliur plak nampak itik panggang kt Bazar Ramadhan.. uhuk... tekak dah tak bole terima dah... sedey..

adrianna syaz said...

Sedapnya ..tapi saya tak pnh mkn itik..huhu..x tau mna rasanya..nanti2 leh la cuba..:)

Remy hazza said...

amin...
try ler cuba dulu......
he3

Remy hazza said...

amanina....
kalau jumpa lepas nie try ler... rasanya sedap jugak.....

Remy hazza said...

diana...
mungkin...kita tak tahu kan...tertiba time raya ada yg masak rendang itik ker..... mesti ohsem dpt merasa....

Remy hazza said...

nastyna....
remy suka mencuba...... he3
sedap jugak rasa itik.....

Remy hazza said...

cho zila....
he3... tak boleh cerita..... karang ada yg kena wanted lagi...... fobia remy kejab......

Remy hazza said...

ayut.....
ada sebab musabab...... lebih kepada company matters.... dan juga dengki kenkawan.......so better remy removed semua entry pasal makanan dan juga header blog

Remy hazza said...

hidayah....
dah lama tak mkn ....mesti susah nak terima tekak kan.....

Remy hazza said...

adrianna....
boleh try sekali..... kalau kena masakannya... pasti sedap.... rasa mcm ayam jugak...cuma lebih kenyal....

Mas Zull said...

Assalamualaikum remy...nampak mcm sedap jer tu...selamat menjamu selera...:)

Remy hazza said...

Mama.... Wassalam mama....
Mekasih mama.... jom mkn itik. ..

||aLeaSaRa|| said...

owh kak lea tau kedai ni kt area semarak tu hah.akk br je servis krta kt kedai deret2 tu.ingtkn tmpt org cina je he3...

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

dysha tgok je da tau sedap..hoho

Remy hazza said...

sis aleasara.....
ramai melayu yg pi sana...remy dulu pun was2 jugak...tapi bila kwn kata ok.... tu yg layan tu....

Remy hazza said...

dysha....
memang antara feberet remy dari dulu lagi wantan mee itik dia...sedap....

deno said...

emmmm... terliur plk

AyueJean AJ said...

ALahai, kesian galau hatinya ye..
Takpe, nanti ada masa pegi repeat itu itik.... =D
Most favourute yong tau foo sup.....
Sekali pilih rm25, AJ sorang je makan..
Hahhahahaha.....

TiranaAduka said...

tapau 2 lei?

Remy hazza said...

deno....
he3.....kasihan deno abg remy buatkan deno terliur..... get well soon tau!

Remy hazza said...

aj....
mesti repeat punya... sedap..... he3
byk tu...kalau rm25 seorg.....

Remy hazza said...

bro tirana....
he3...boleh aja....

Aku Penghibur said...

ahhh mee wantan itik ??? ohhh nooo tak pernah makan

Si Matatajam said...

Tetiba perut ni berkpop plak..hu hu

Hanif Idrus said...

Awak ni Remy semua makanan dah rasa...aku wantan mee itik blum rasa..huhuhuhu.
Jeles aku ni..blog ni memang blog pakar makanan..

Remy hazza said...

ap...
boleh try nanti...sedap..percayaaaa lahhh.....

Remy hazza said...

kak m...
kalau perut berkpop kena pi mkn kfc kpop ler... boleh ler...walaupun cuma calit2 sikit atas ayam tu...he3

Remy hazza said...

bro hanif.....
takde lah... blg mkn biasa2 jer...mana yg sempat remy snap...remy buat entry....... nak mkn tempat mahal cam hotel tak mampu......

 

Template blog ilham dari alif ismail