Wednesday, April 17, 2013

Jimba2 @ Bukit Merah LakeTown Resort

Assalamualaikum semua….
Kita bersua kembali…….
Kali nie remy sambung cerita semalam…… ala..yg pasal wedding tu…..Wedding tepi tasek konon nya….padahal…… tasek pun tak Nampak….he3… btw….. memang dekat rumah penganti dgn taman tema Bukit merah lake town resort tu…… tu yg balik kenduri terus kiteorg jimba2 kat situ…..

Remy and family takde lah pusing sakan pun…just stop….dan jln2 area2 situ…nak masuk taman tema mana ada bawak baju….. kebetulan aje…lepas kenduri kazen ajak pi jenjalan….. lagi pun bukit merah lake town nie pun dah byk kali jugak remy pi….. dari rumah dalam setengah jam aje…..

So kiteorg berposing dgn baju kurung dan baju kenduri jer…… tapi sempatlah jimba2 kat situ…… remy pun apa lagi….. beli apa yg menarik sambil mengudap kat tepi tasek tu….. melihat keindahan alam yg cukup indah……padahal…terik mentari membakar kulit….. hu3

Sambil tu…. We all pi buat spa kaki…… remy, my mom ngan dua untie join together…..rm 10 for 15 minit…oklah…… hilang sikit daki2 dan kulit2 mati kat kaki tu…….kan….. lepas tu urut2 badan kat kerusi urut dgn abah……

Btw…. Sapa yg belum pi Bukit Merah Lake town resort…boleh pi sana…… sambil2 tu melawat pulau org hutan sekali……. Bayaran masuk pun dalam rm40 ++ rasanya……Cuma satu jer….. kena sapu sun block byk byk tau…… berbahang kalau dok tepi tasek tu……..
Sampai jumpa lagi semua……


36 comments:

Wirda Amir said...

salam remy...

aku cuma seekor kumbang...?mata tak salah melihat ke ni...?dah bertukar...atau sy je baru perasan ni...

Amin A. R said...

17 tahun dok taiping takde pernah jejak kaki dalam laketown nie..hahhahaha...

TiranaAduka said...

salam remy/
Alhamdulillah tirana aduka dah penah sampai sana.masa tu perasmian.geng motor di jemput ke sana..mengimbau kenangan la pulak.hehehe

Diana Azis said...

Wah..bestnya berjimba... :)

Remy hazza said...

wirda.....
baru bertukar...dlm minggu nie juga....... ada kontroversi dgn header lama.......hu3

Remy hazza said...

amin.....
17 tahun remy dok kat taiping...tak pernah jumpa amin....hu3

Remy hazza said...

bro tirana....
wassalam bro...bro dah sampai sana ye...... mesti best kan.......tempat tu....

Remy hazza said...

diana.....
best sesangat....he3....tapi kalau dpt mandi kat taman tema tu...lagi best!!!!

hazwan hairy said...

dekat rumah ni..rjin juga p dulu2 la skrg dh x..hehe...

Bahrain Ramlan said...

Macam best je tempat tu...

Remy hazza said...

hairy...
ala 30 minit jer dari penang kan....dekat ler tu.......he3

Remy hazza said...

bahrain...
memang best......mcm taman tema air yg lain2 jugak...but so far remy paling suka lost world.....sebab unik.....

||aLeaSaRa|| said...

hye remy...husbd akk prg taiping so mmg dh pnh gi mandi manda kt situ.mmg oklah.kdg2 otw nk gerak balik ke kl.sggh manid situ dulu he3...


p/s-->yelah new header!akk rs remy blh per mta alif/sapa2 buatkan header yg match dgn template ni.owh ttg words kulikutif tu ye.akk x sgka bgtu bsr kesan words kt header n entri makan2 tu ...xpa2 bangkit smla dgn new header,new entri ye ^^

Domu-kon said...

sekali jer sampai kat sini..tu pun dah lama..ni lah tempt misz domu memula belajr berenang..sangt nostalgia.. :)

Busyra Bt Takiyudin said...

mcm best ja...

Anisa Anuar said...

berjimba sampai ke laketown resort?? pakai baju kurung dgn baju kenduri...ni mmg style..hehe.. =)

Cho Zila said...

akak dua kali dah pergi sini.. masa takder anak.. sekarangni dalam wish list nak gi sini bawak budak2 tu pulak... harap dapat pergi sebelum hujung tahun...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah seronoknya berjimba di sana...:)

Si Matatajam said...

Memang dalam perancangan nak pi sana...In Shaa Allah...

hana hadi said...

hana pernah p bukit merah. terbakar habis kulit. lagi2 kat hidung. pedih.. huhu

Nastyna said...

belum jejak kaki ke sana lagi, mudah-mudahan one day ;)

Remy hazza said...

sis aleasara...... memang laluan utama ke selama....... best jln tepi tasek tu kan..... cantik permandangan.....

pasal header tu...remy dah pm alif utk betulkan... sebab yg current lari sikit...nak buat camner kan..... terpaksa......

insyaAllah...... ada hikmah yg terjadi....... susah remy nak terangkan.... nanti2 remy cerita ler......

Remy hazza said...

misdomu....
tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat berenang kan....he3.... kalau ada kesempatan nanti boleh ler pi lagi.....

Remy hazza said...

busyra....
ok lah taman tema nie... sebab kat tepi tasek...... pemandangan cantik....

Remy hazza said...

anisa... terlanjur lalu depan tu...terus singgah.... padahal lepas kenduri tu terus nak balik kl......

Remy hazza said...

cho zila... dah lama tu...... insyaAllah...remy doakan...akak dapat bwk anak2 ke sana.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam... ok jugak tempat nie mama...event tak masuk taman tema.... kat area luar pun byk yg menarik.....

Remy hazza said...

kak m...
instaallah..... dah dekat dah tu.......mesti sampai nanti.....

Remy hazza said...

hana....
he3... kan dah kata...tempat tu panas sikit...sebab bahang tasek naik kalau tghari.......he3

Remy hazza said...

nastyna....
mesti jj suka nanti..... balik malaysia bwk pusing2 satu negara......

baby comel said...

dah beberapa tahun tak jejak kaki ke sana tu. last masa sekolah dlu. lama dah tu

Remy hazza said...

baby comel....
dah lama tu...... tak byk perubahan...masih seperti dulu...cuma rege jer yg naik setiap tahun...he3

Sukma Haron said...

tak pernah sampai lagi...nampak dari tepi highway jer...

AyueJean AJ said...

Seronoknya jimba2...

Remy hazza said...

sukma....
paling dekat dgn jln besar.... kuar tol terus masuk......kan

Remy hazza said...

aj....
jimba2 lepas kenduri...tak boleh mandi.....

 

Template blog ilham dari alif ismail