Sunday, April 28, 2013

Olympus Has Fallen...... Bila White House jadi Abu.......

assalamualaikum semua....
salam bertemu lagi......
so kenkawan semua...... buat apa hari nie..... maklumlah hujung minggu kan......so kalau tak buat apa2 tunggu apa lagi...jom ikut remy tgk ironman.... he3.....
tapi sebelum tu...... remy nak review movie yg remy tgk minggu lepas..... rasanya dah hampir takde kat cinema sebab cerita nie dah lama...tapi apa yg remy nak cerita adalah betapa ohsemnya cerita nie....... memang best sangat aksi dan babak pertarungan dlm nie.....
filem yg remy maksudkan adalah olympus has fallen.....dimana white house yg menjadi keagungan Amerika telah ditawan hanya dalam masa 13 minit !!! so ohsem.....the real aksi movie yg penuh cemas,drama dan komplot.kisah bagaimana seorg anggota keselamatan mike banning yg telah menjadi hero utk menyelamatkan presiden amerika dan juga tawanan yg lain..... kisah bermula dimana mike merupakan pegawai keselamatan Presiden US tetapi akhirnya terpaksa ditukarkan kerana gagal menyelamat first lady dlm satu kemalangan.
bagaimana pun satu hari kedatangan perdana menteri korea merubah segalanya . perjumpaan PM korea dgn Presiden US di white house telah diserang dgn sebuah pesawat tempur yg terus menghentam White House bertubi tubi......bagaimana pun Presiden dan PM korea dapat diselamatkan ke dlm bunker...malangnya..... disitulah perangkap sebenar bermula....manakala white house telah ditawan dari luar oleh pengganas..
Dimana kesemua pegawai kanan PM korea adalah pengganas yg cukup kejam sehingga sanggup membunuh PM sendiri...dan menjadikan Presiden US sebagai tebusan bersama yg lain..dan juga dibantu oleh dalang dlm white house sendiri.. misi mereka hanya satu mendapatkan kod utk senjata nuklear US..dan amerika perlu mengundurkan misi bantuan ketenteraan nya ke korea.....
Mike banning cuba menyelamatkan keaadaan dgn menyelamat terlebih dahulu connor anak lelaki presiden sebelum bertindak utk menyelamatkan presiden...... bagaimana dan dan siapakah yg tewas yg tu kena tonton sendiri.....filem yg padat dgn aksi..tembak menembak dan debaran nie.......
memang best filem nie......tak rugi tgk...kalau tak sempat ..tunggu cd keluar tau..... tak pun tgk kat online....selamat menonton..... nanti remy review pasal ironman3 pulak tau!!!! tunggu.... 

pic all from google !!!! tq so much...

35 comments:

Unknown said...

cita ni mmg best.. tp mcm x logik pon ada gak, xkan sistem keselamatan US mcm lemah.. dah nama pon cita ye dok.. hehehe :)

Unknown said...

nadiah...
he3...tapi taktik dia macam real.... cuma bab kapal serang tu...kata kawalan udara mantap...camner leh terlepas kan???

Anisa Anuar said...

perghhh mcm best je citer ni...

Unknown said...

anisa....
memang disarankan utk menonton...best sangat.....

Sukma said...

suka citer genre macam nie tapi belum kesempatan nak pergi tengok....

Si Matatajam said...

Wah cam best plak akak baca review Remy ni.

LiNda said...

menarik gak kan jalan cerita dia, malam tadi linda baru tngok cite ironman3...ngehngeh...best :)

Jahirah said...

nak tgk movie last week xsempat.... p/s:wah header baru le...dah xde kulikutif...

Unknown said...

Wasalam Remy.. kalau filem yang full dengan aksi memang syok tengok kan.. pastu jalan cerita pulak laju tak slow dengan sound effect lagi. Peh! padanlah korea marah benar dengan AS.. haha. nanti depa perang AS nanti. :P nak tunggu pasal ironman pulak ada yang kata tak berapa best.

Haziq Life said...

Cerita ni aku dah tgk.....memang best!!!!!!

Unknown said...

kak sukma.....
memang best cerita nie.... penuh aksi ketenteraan....

Unknown said...

kak m....
filem nie memang remy sarankan utk tgk..aksi dia best.....

Unknown said...

linda....
dah tgk iroman jugak...tunggu review by remy tau.......so far ok kut.....

Unknown said...

aishah....
jgn sebut perkataan tu..... sensitif kat opis remy.......he3
buat sementara...jadi kumbang aje la......

Unknown said...

aida omar....
betul tu..kalau movie layan aksi dari mula sampai habis...memang best..... tak senang duduk rasanya....
pasal ironman 3 tu..... filem tu best cuma ada kekurangan sikit kut....biasalah..sequel kekadang menjadi...kekadang tidak....

Unknown said...

bro hanif....
best kan... puas rasanya duduk dlm cinema tu.... layan aksi tembak menembak.....kejam sungguh....

Mawardi yunus said...

tak sempat lagi wadi nak tengok citer ni..

afzalsukasuki said...

Aku hrtu ada gak plan nk tgk cter ni..tp full house la kt wayang.smlm nk tgk ironman pn full house.mencik

Nasz said...

it just movie. kita enjoy tonton je. tak perlu nak percaya pun. hehehe.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Unknown said...

mawardi....
nanti tgk dvd ler..... best layan cerita nie....

Unknown said...

tok afzal....
semalam remy sempat tgk ironman..itu pun dah seminggu booking...... jgn mencik2..... nanti pi tgk tau....

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

nasz...
betul tu...... kita layan jer.... janji best utk ditonton......

Akupenghibur.com said...

yeke... wahh cm best jer... mane pest iron man ke cerita nie ?? hehe

Cho Zila said...

macam biasa akak tak tengokler cerita cam gini.. sembang2 budak opisni kata memang best...

||aLeaSaRa|| said...

seperti biasa akk x yah dh gi alamanda sbb dh baca review remy he3....wah ramai gak kwn blogger update filem ni..best!

wakgelas said...

nntila wak download jee..,eHHHe

psst. dh tengok Iron Man 3 blom bro remy?

Unknown said...

ap...
remy pilih cerita nie than iron man... iron man ohsem cara lain.....

Unknown said...

cho zila....
pada remy.... filem nie cukup menghiburkan...padat dgn drama dan aksi.... puas tgk....

Unknown said...

sis aleasara.....
he3...tunggu ironman by remy pulak....... tapi cerita tetap tergantung...... kalau remy cerita semua tak best nantikan...

Unknown said...

wak gelas....
selamat menonton....ironman remy dah tgk semalam.... boleh ler....

maszull said...

assalamualaikum remy....kalau best mcm nak tengok jer...;)

adarain said...

tak tgk lagi..tp tengok review je dah gempakkk!!

Unknown said...

mama...
wassalm mama... harus tonton.....
memang best cerita nie.....

Unknown said...

bahrain...dari mula sampai habis...memang mendebarkan.....

 

Template blog ilham dari alif ismail