Monday, April 8, 2013

GI Joe - Retaliation ........ best sesangat!!!!


Salam isnin buat semua…..



Kali nie remy nak review movie yg pada remy cukup ohsem…remy dah lama nonton movie nie…Cuma tak sempat nak review jer……G I Joe Retaliation….. filem hebat lakonan hero otai bruce wilis dan juga The Rock bersama barisan pelakon lain yg cukup mantap antaranya channing tatum yg muncul seketika……



Semua watak cool dgn kelebihan masing2…… dan itu cukup memberikan aksi2 yg puas utk kita tonton…… Sequel dari G I Joe yg pertama dimana misi kali nie adalah utk memulihkan kembali image G I joey g telah tercalar…..malah lebih besar lagi cabaran yg G I joe hadapi…


Kisah bermula bagaimana kejayaan misi G I joe utk mendapatkan bom nuclear tapi telah dimanipulasi oleh Zartan yg menyamar sebagai  presiden US   dan telah menyebabkan captain duke terkorban……. Itu menyebabkan Roadblock dan anak buahnya terpaksa menyelamatkan diri dan mendapatkan bantuan general Joe Colton.


Manakala storm shadow telah menyamar sebagai snake eye utk membebaskan cobra dan kuncunya didlm penjara…….. pembebasan cobra dan juga kuncunya membawa kepada gabungan bersama zartan utk memusnahkan dunia…….dan telah menyebabkan kuasa2 besar nuclear dlm dilema……Misi G I Joe utk menyelamatkan keadaan utk memulihkan kembali image G I joe dan juga membebaskan presiden yg telah dikurung…. Paling menarik storm shadow berpihak kepada G I joe diakhir nya… kenapa dan mengapa…… itu korang kena tgk sendiri…..


Berjaya atau tidak…… misi G I joe memang mendebarkankan…setiap saat penuh dgn aksi dan suasana cemas…… remy suka sangat filem nie…. Padat dgn aksi dan juga pertarungan yg ekstrem….. kalau korang belum tgk lagi…moh cepat……. Memang best G I joe kali nie……. Tak terasa masa pantas berlalu… paling remy suka..babak pertarungan kat puncak gunung salji tu….bertarung dgn tergantung….


Selamat menonton semua…….enjoy!

P/S :-Cuma satu jer yg menjadi persoalan remy…… London yg telah dibom nuclear dgn menggunakan satelit tu benar berlaku atau Cuma gambaran visual utk menakutkan negara2 nuklear yg lain…..sebab scene tu mcm tu aje……. He3….


Pic all from Google !!!! credit to google.....


51 comments:

AyueJean AJ said...

AJ kureng sikit cite macam ni... =D
Tapi bile orang cakap best, macam nak gi tengok...

NinaAz said...

Yeahhh. Nina tgk 2minggu lepas. Besttttt

Amin A. R said...

Saya tengok cerita ni haritu tiket tengah malam...memang tak sempat nk mengantuk...ohsem melampau..haha

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

nak tgok jugak sebab dysha pun suka action movie

Zaidalifah Hussin said...

SALAM...

SABTU HARI TU MASA KAT MID VALLEY KAMI GI MENONTON WAYANG MULA2 KANDA NAK...TENGOK FILEM NI TP.. ANAK BONDE NAK TGK CITER 2 KALIMAH.. JADI KAMI BERALAH...
KAMI MENONTON 2 KALIMAH..

Remy hazza said...

Aj... layan jer aksi dlm film nie best sesangat

Remy hazza said...

Nina... best kan... remy sampai rasa nk repeat tgk jer

Remy hazza said...

Amin... remy pun tgk midnight show.... memang tk berkelip mata.... asyik layan....

Remy hazza said...

Dysha...
Antara film yg harus ditonton.... ohsem sangat

Remy hazza said...

Bonde...
2 khalimah tu pun menarik pada remy... penuh pengajaran... cuma tk sempat tgk jer lagi

Kila Lala said...

dah tengok jugak...best2!!
tp malas nak buat review ahaha

Mieza Jhaa K said...

Eee...xberkesempatan lagi nk tgk..ramai kata best..maka best la kot..

Remy hazza said...

kila.... remy pun dah lama tgk.... so alang2 ada...buat entry jugaklah....

Remy hazza said...

mieza...
memang best ler tu ...he3... penuh aksi dan pertarungan..

Kakzakie said...

Menonton filem mereka memang terasa kepuasan yg beza sebab teknik mereka seolah-olah membawa kita kejadian betul-betul reality.

Remy hazza said...

kak zakie...
betul tu kak.... kalau betul khusyuk...terasa kita pun turut sama dlm filem tu..... lebih2 kalau tgk 3D movie...

tenku butang said...

teman tengok sebab ada The Rock jeaa.. kikikiki

Diana Azis said...

Nak tengok tapi belum berkesempatan..huhu

Zaidalifah Hussin said...

REMY.. BONDE LINK ENTRI NI...

MINTA IZIN HI HI HI :)

Remy hazza said...

Tenku butang....
Remy suka bruce wilis.... the rock pun ok gak

Remy hazza said...

Diana... insyaallah. .. pasti berpeluang nanti.... enjoy the movie

Remy hazza said...

Bonde.... link kan aje.. remy ok jer.... :)

Sally Yatiey said...

Tak tengok lagiiiiiiiiii..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

citer ni mmg serius nk serbu wooooooo

Remy hazza said...

Kak sally....
Kena pi tgk.... memang best

Remy hazza said...

Leeza... kena serbu cepat... dh lama dipawagam dah nie... takut tk sempat....

Nao Mei said...

la cik akak lom nonton lagi..hihi

Remy hazza said...

nao mei...kena pi tonton akak...... best!!!

Kina said...

xtengok lagiiiiiiiiii,......nk pi tgkkk jugakkk,...

Ayie Abas said...

salam remy :)

ada beberapa watak utama dlm filem pertama x ada kali ni...tapi ada the rock dan bruce willis menutup ketiadaan watak2 yg lepas... :)

cik tenggiling said...

tak suka tengok movie la..huhhu.. last tgk pun citer oz. tu pun hampir terlelap tp best la jgak

inche hlovate said...

mcm best..boleh pi tengok ni

Remy hazza said...

Kina....
Rasanya masih hangat dipawagam.... kena tgk cepat

Wirda Amir said...

Salam remy...

Mesti tgk ni...hehe

Remy hazza said...

Ayie.... wasaalam...
Betul tu.... byk watak dh takde.....

Remy hazza said...
This comment has been removed by the author.
Remy hazza said...

Cik tenggiling...
Nk tgk wayang pun kena ada passion... baru enjoy

Remy hazza said...

Inche....
Boleh sangat.... remy suggest film nie

Remy hazza said...

Wirda..
.
Wassalam....memang kena tgk. ... best

TiranaAduka said...

aksi terjun masuk telaga dalam g.i joe

Cik Puan Fadli said...

x besh sgt laaaa..besh laie Olympus Has Fallen...

Cho Zila said...

ramai yang sukani. akak tak dpaat nak tengok... sebab kalau bawak anka2 tak sesuailer pulak...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah ramai yg ckp cite ni best yer...;)

Remy hazza said...

Bro tirana....
Aksi terjun tu ohsem kan...

Remy hazza said...

Cik puan....
Ye ker... olympus tu tak sempat tgk lagi....nanti nk tgk lah

Remy hazza said...

Cho zila...
He3. .. aksi melampau.... tapi tk keterlaluAn....

Remy hazza said...

Mama....
Wassalam.... film aksi yg best.... dari mula hingga akhir

Sukma Haron said...

saya mmg suka citer action movie.....lebih-lebih lagi my best actor Bruce Willis berlakon....memang mantap....

Amanina said...

tak tgk lg smpai skrg.. suka yg 1st pnya. changing tatum hensem..hehe

Remy hazza said...

sukma...
remy pun...hero pujaan bruce wilis.... dia best sangat

Remy hazza said...

amanina....
dlm nie dia kuar sekejap jer....pastu kiok!!!!

 

Template blog ilham dari alif ismail