Monday, April 8, 2013

GI Joe - Retaliation ........ best sesangat!!!!


Salam isnin buat semua…..



Kali nie remy nak review movie yg pada remy cukup ohsem…remy dah lama nonton movie nie…Cuma tak sempat nak review jer……G I Joe Retaliation….. filem hebat lakonan hero otai bruce wilis dan juga The Rock bersama barisan pelakon lain yg cukup mantap antaranya channing tatum yg muncul seketika……



Semua watak cool dgn kelebihan masing2…… dan itu cukup memberikan aksi2 yg puas utk kita tonton…… Sequel dari G I Joe yg pertama dimana misi kali nie adalah utk memulihkan kembali image G I joey g telah tercalar…..malah lebih besar lagi cabaran yg G I joe hadapi…


Kisah bermula bagaimana kejayaan misi G I joe utk mendapatkan bom nuclear tapi telah dimanipulasi oleh Zartan yg menyamar sebagai  presiden US   dan telah menyebabkan captain duke terkorban……. Itu menyebabkan Roadblock dan anak buahnya terpaksa menyelamatkan diri dan mendapatkan bantuan general Joe Colton.


Manakala storm shadow telah menyamar sebagai snake eye utk membebaskan cobra dan kuncunya didlm penjara…….. pembebasan cobra dan juga kuncunya membawa kepada gabungan bersama zartan utk memusnahkan dunia…….dan telah menyebabkan kuasa2 besar nuclear dlm dilema……Misi G I Joe utk menyelamatkan keadaan utk memulihkan kembali image G I joe dan juga membebaskan presiden yg telah dikurung…. Paling menarik storm shadow berpihak kepada G I joe diakhir nya… kenapa dan mengapa…… itu korang kena tgk sendiri…..


Berjaya atau tidak…… misi G I joe memang mendebarkankan…setiap saat penuh dgn aksi dan suasana cemas…… remy suka sangat filem nie…. Padat dgn aksi dan juga pertarungan yg ekstrem….. kalau korang belum tgk lagi…moh cepat……. Memang best G I joe kali nie……. Tak terasa masa pantas berlalu… paling remy suka..babak pertarungan kat puncak gunung salji tu….bertarung dgn tergantung….


Selamat menonton semua…….enjoy!

P/S :-Cuma satu jer yg menjadi persoalan remy…… London yg telah dibom nuclear dgn menggunakan satelit tu benar berlaku atau Cuma gambaran visual utk menakutkan negara2 nuklear yg lain…..sebab scene tu mcm tu aje……. He3….


Pic all from Google !!!! credit to google.....


51 comments:

AyueJean said...

AJ kureng sikit cite macam ni... =D
Tapi bile orang cakap best, macam nak gi tengok...

NinaAz said...

Yeahhh. Nina tgk 2minggu lepas. Besttttt

Amin A. R said...

Saya tengok cerita ni haritu tiket tengah malam...memang tak sempat nk mengantuk...ohsem melampau..haha

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

nak tgok jugak sebab dysha pun suka action movie

Unknown said...

SALAM...

SABTU HARI TU MASA KAT MID VALLEY KAMI GI MENONTON WAYANG MULA2 KANDA NAK...TENGOK FILEM NI TP.. ANAK BONDE NAK TGK CITER 2 KALIMAH.. JADI KAMI BERALAH...
KAMI MENONTON 2 KALIMAH..

Unknown said...

Aj... layan jer aksi dlm film nie best sesangat

Unknown said...

Nina... best kan... remy sampai rasa nk repeat tgk jer

Unknown said...

Amin... remy pun tgk midnight show.... memang tk berkelip mata.... asyik layan....

Unknown said...

Dysha...
Antara film yg harus ditonton.... ohsem sangat

Unknown said...

Bonde...
2 khalimah tu pun menarik pada remy... penuh pengajaran... cuma tk sempat tgk jer lagi

Unknown said...

dah tengok jugak...best2!!
tp malas nak buat review ahaha

Unknown said...

Eee...xberkesempatan lagi nk tgk..ramai kata best..maka best la kot..

Unknown said...

kila.... remy pun dah lama tgk.... so alang2 ada...buat entry jugaklah....

Unknown said...

mieza...
memang best ler tu ...he3... penuh aksi dan pertarungan..

Kakzakie Purvit said...

Menonton filem mereka memang terasa kepuasan yg beza sebab teknik mereka seolah-olah membawa kita kejadian betul-betul reality.

Unknown said...

kak zakie...
betul tu kak.... kalau betul khusyuk...terasa kita pun turut sama dlm filem tu..... lebih2 kalau tgk 3D movie...

Tengkubutang said...

teman tengok sebab ada The Rock jeaa.. kikikiki

Unknown said...

Nak tengok tapi belum berkesempatan..huhu

Unknown said...

REMY.. BONDE LINK ENTRI NI...

MINTA IZIN HI HI HI :)

Unknown said...

Tenku butang....
Remy suka bruce wilis.... the rock pun ok gak

Unknown said...

Diana... insyaallah. .. pasti berpeluang nanti.... enjoy the movie

Unknown said...

Bonde.... link kan aje.. remy ok jer.... :)

Unknown said...

Tak tengok lagiiiiiiiiii..

Leeza Dayasari said...

citer ni mmg serius nk serbu wooooooo

Unknown said...

Kak sally....
Kena pi tgk.... memang best

Unknown said...

Leeza... kena serbu cepat... dh lama dipawagam dah nie... takut tk sempat....

naomei said...

la cik akak lom nonton lagi..hihi

Unknown said...

nao mei...kena pi tonton akak...... best!!!

Kina said...

xtengok lagiiiiiiiiii,......nk pi tgkkk jugakkk,...

Unknown said...

salam remy :)

ada beberapa watak utama dlm filem pertama x ada kali ni...tapi ada the rock dan bruce willis menutup ketiadaan watak2 yg lepas... :)

cik tenggiling said...

tak suka tengok movie la..huhhu.. last tgk pun citer oz. tu pun hampir terlelap tp best la jgak

inche hlovate said...

mcm best..boleh pi tengok ni

Unknown said...

Kina....
Rasanya masih hangat dipawagam.... kena tgk cepat

Anonymous said...

Salam remy...

Mesti tgk ni...hehe

Unknown said...

Ayie.... wasaalam...
Betul tu.... byk watak dh takde.....

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Cik tenggiling...
Nk tgk wayang pun kena ada passion... baru enjoy

Unknown said...

Inche....
Boleh sangat.... remy suggest film nie

Unknown said...

Wirda..
.
Wassalam....memang kena tgk. ... best

TiranaAduka said...

aksi terjun masuk telaga dalam g.i joe

Fazlina Ridzwan said...

x besh sgt laaaa..besh laie Olympus Has Fallen...

Cho Zila said...

ramai yang sukani. akak tak dpaat nak tengok... sebab kalau bawak anka2 tak sesuailer pulak...

maszull said...

assalamualaikum remy...wah ramai yg ckp cite ni best yer...;)

Unknown said...

Bro tirana....
Aksi terjun tu ohsem kan...

Unknown said...

Cik puan....
Ye ker... olympus tu tak sempat tgk lagi....nanti nk tgk lah

Unknown said...

Cho zila...
He3. .. aksi melampau.... tapi tk keterlaluAn....

Unknown said...

Mama....
Wassalam.... film aksi yg best.... dari mula hingga akhir

Sukma said...

saya mmg suka citer action movie.....lebih-lebih lagi my best actor Bruce Willis berlakon....memang mantap....

Nina Mads said...

tak tgk lg smpai skrg.. suka yg 1st pnya. changing tatum hensem..hehe

Unknown said...

sukma...
remy pun...hero pujaan bruce wilis.... dia best sangat

Unknown said...

amanina....
dlm nie dia kuar sekejap jer....pastu kiok!!!!

 

Template blog ilham dari alif ismail