Monday, October 31, 2011

KARNIVAL BEST PUTRAJAYA........APA YANG BEST???

Assalam......
Selamat hari isnin semua....
just to share the  kemeriahan Karnival best kat Presint 2 putrajaya haritu.....
Apa yang best ????
Best tu ape plk ???
Best tu bermaksud Buat Elok Saja Tau ! (BEST)
Best nie merupakan satu karnival anjuran Jakim....
ataupun Jabatan Kemajuan Islam Malaysia....
dan di organize by daging halal.com serta KOSMO
majlis dirasmikan oleh Dato' Dr Masitah Ibrahim
So teman pi lah kat karnival tu.... utk memeriahkan majlis....
org kata apa..... nak meramaikan....
sambil jenjalan cuci2 mata tengok pameran dan juga jualan barangan halal hasil product bumiputera....
So apa yg tak best nyer...sambutan agak dingin waktu teman pi tu..... tak sedingin cuaca malam yg amat cerah pada malam tu....
mungkin semua tak kuar rumah sebab tgk bola piala malaysia akhir pada mlm tu kut....
teman pun tgk jugak bola final tu....tapi second half jer la.. lepas balik dari karnival tu ler....
lepak kat presint 9 sambil pekena mee rebus haji wahid ngan tauhu bakar.....
Kekadang teman terfikir..... dah byk kali karnival diadakan kat presint2 dua tu.... ataupun laman satu malaysia....tapi nape org tak ramai datang karnival BEST?
jawapan nya cuma satu.....
org kita nie kalau ada unsur2 islamic sikit mula berkira nak pergi...
cuba  buat jom heboh ker.....
konsert AF ker .... pergh !!!! nak berjalan pun susah....
padat maksimum..... he3
kesian...tapi itulah realiti nya....
mungkin konsert kat BEST nie takde tarikan....artis kureng popular!
walaupun pengacaranya pada mlm tersebut Fahrin Ahmad.
Apa apa pun.... Moga Karnival BEST yg berlangsung dari 28 - 30 Oct yg lalu mencapai matlamat yg ingin disampaikan....
Jadi apa yang sampai pada teman....
he3...yummy2 ler ....
sparkling drink RM12 jer 8 botol...ngan sambal goreng jawa....
rosak2.... asyik cari mkanan jer......





5 comments:

diana said...

cer jemput anita serawak..
mesti ramai yang datang..:p

Aien Not Alien said...

kihkihkih....kalau karnival macam ni....ramai cari makanan je...hihi..

cinnamon.com said...

memang..

remyhazza said...

ape nak buat.....
dah memang camtu org org kita nie....
yg baik susah nak follow...
yg maksiat...tak payah ajak...depa sampai dulu...he3

Eera Shera said...

betul2..kalo pasal agama je tamau pi.

wao...abam fahrin sy ade di situ..hahaha ;)

 

Template blog ilham dari alif ismail