Thursday, October 20, 2011

NASI AYAM PALING BEST ----- KAT MANA TU ?

Kat mana lagi kalau tak kat bukit bintang.....
dari dulu lagi teman kalau pi kl , nak makan nasi ayam.. 
sure pi lepak kat kedai nie...
nasi ayam hainam Chee Meng ! ataupun dikenali dgn nama
nasi ayam bukit bintang....
kepada sapa2 yg dah rasa...tentu setuju kan....
sebenarnya kedai nasi ayam nie dah lama beroperasi...sejak dari dulu lagi... seingat teman... sejak 13 tahun yg dulu teman dah makan kat kedai nie....
ngan kawan2 kat masa belajar dulu.... dulu harga tak ler semahal harinie....
dulu gerai dia terletak kat betul2 bersebelahan dgn bukit bintang plaza tu.... gerai tepi jalan jer...tapi sentiasa full. sekarang kat tapak tu ada nasi ayam bukit bintang jugak... tapi tak sama rasa ngan yg original nie... lokasi sekarang terletak betul betul di depan signboard jalan bulan.... lorong masuk ke plaza Low yat.
 apa yg paling best , teman suka die punya kerabu mangga dan air assam boi tu....cuma rasanya dah tak beberapa kick cam zaman gerai dulu... 










mungkin perubahan rasa mengikut peredaran zaman kut ..he3,,, iye la... dulu gerai...skrg restaurant.... tentu lah tak sama...
satu lagi die punya stim tau fu pun best....






so yang pasti... nasi ayam hainam nie very the yummy yummy.....!
berbaloi baloi.....



8 comments:

BisMi Aishah said...

betul...betul
sy dah penah mkn mmg sedap...
tue pun bos belanja, dier yg promosi kan..heee

YNA said...

x pernah pergi, jadi pasnie yna nak pergi lah :)

Gadis Purple said...

kena cuba nie

diana said...

taukey dah bertukar kot...
tu pasal rasa dah lain...

meh tukar kotak komen bagi mudah sikit nak komen..
pi kat sini..

http://www.dianarashid.com/2011/10/kotak-komen-pop-up-window.html

remyhazza said...

aisyah..... betul tu.....cuma tak sesedap dulu ler....

yna ngan purple.... uolls kena try.....

diana....nanti kita try.... maklumlah ...buta IT sikit....

Inspector Saahab said...

awesome nye gmbaq

remyhazza said...

check out the latest entry... more awesome inspector......

izhar81 said...

Sorry saya tergoogle ke sini.. saya carik Kedai Nasi Ayam.. Dari Restoran Eka Shogi... dekat Mall lama area Ampang Park (tapi bukan dalam ampang Park) tapi kat opposite Ampang Park... ada lagi ker Restorantu kat situ...? Dan kalau dah berpindah.. kat mana dia berpindah eh?

 

Template blog ilham dari alif ismail