Friday, October 28, 2011

HUJAN..... SEJUK..... LAPAR..... PAPARICH.......LENA...

Salam everybody.....!
Hari hari hujan....... kalau hujan nie , perut mula ler laparkan....
agaknya nya betul lah hujan itu rahmat... sejuk -- lapar dan makan.....he3...
rahmat sebab dapat makan...
sesungguhnya kita bersyukur dgn hujan yg turun....
dapat menyejukkan tuan2 tanah yg kepanasan.....
juga tumbuh tumbuhan disekeliling kita..... amin...

so mlm tadi lapar.... biler blk opis kena hujan.....lebat sangat sampai tak nampak jln... so . teman lepak kat petrol station sekejab...
sambil planing kat mana nak makan....he3.

Jadi teman ajak member sebelah rumah.... so kiteorg pi
cyberjaya....
kat mana tu....
pergh!!! kalau hujan2 camnie.... mkn laksa panas memang best !
so the best place kat are tu.., tentulah  kat paparich !!!
teman order ler assam laksa... manakala kwn teman makan curry noodle....
dari dulu pun memang teman suka mkn laksa kat sini... rasa bolehler tahan.... tapi sedap lagi ler kalau kat little penang cafe tu... isk !!!! cam nak pi dlm masa terdekat jer..... sunday kut !!!! he3
anyway....
apa yg sesuai utk minum ???
my peberet kat sini.... lychee soda ler....
cool sangat... taste of  soda with lychee and fresh mint !
yummy yummy sangat....
lepas dah borak2 dlm hujan yg renyai2.....
sambil cuci2 mata yg kemengantukan.....
rasa lapar tak hilang lagi.... ha3... buruk lantak teman nie...
apa lagi...satu lagi peberet belum mkn.....he3
sticky glutinous rice with mock beef and mushroom...
org chinese sebut loh mai kai...
perfect  rasa nya.... !!! he3

tapi yg paling best..... teramat best sabab kwn teman yg blanja...
cam tu ler kwn....takpe next meal on me pulak....
camtu lah kiteorg....
arinie kau blanja... bsk aku pulak....lebih kurang ....halal jerla....
janji mkn puas....

2 comments:

Kancil 8349 said...

wah..bestnya...tengok makanan pun buat kita lapar n nak tahu rasanya

remyhazza said...

jom kancil......
biler fan club kancil nak buat gathering nie..... he3

 

Template blog ilham dari alif ismail