Monday, October 17, 2011

OMAN AIR SAMPLING............ THE ART OF SKILL BEGIN !

ART OF SKILL ????
apo ke bendo tu ?....he3... nie le nak habaq mai.... food nie salah satu art jugak.... that why kat Uitm tu ade course culinary art....
seni masakan....
bukan setakat tau memasak jer..... seni menghias juga harus kreatif...
itu yg dinamakan skill.





semua org boleh memasak.... tapi tak semua yg boleh masak sedap....kan ! begitu juga org yg pandai masak nie......tapi tak semua yg ade art touching nie.....
that happen when our oman air chef dtg during the sampling today.....
just see the food..... he know how to present it !
food attraction to yg penting..... eye apparel depa cakap....
senang kata.... mkn belum tentu...tapi tgk jer dah menyelerakan....
senang berkerja dgn chef from Oman Air nie.... tak cerewet langsung... and the most important is.... our meal sampling today... finish before 5o'clock.... yahoo...... leh balik on time.... 
mungkin pengalaman beliau menjadikan he so creative...
kalau kita mau lunyai food nk kasi cantik terletak dlm plate tu...(p/s : aku ler tu..... he3 )
actually ..this the second time he coming for this year.... first..kalu sapa yg perasan dlm entry yg dulu2...dia dh buat sampling... tapi utk cycle 3 and 4...so today dia buat cycle 1 and 2 yg baru....
lebih nyenangkan... dia dah bagi detail guideline utk proposal.... senang sikit keje teman nak buat menu proposal....just google the recipe and improved it ....
lagi satu....
cuma oman air sahaja makanan nya...bila sampling terus dibuat plating utk photoshoot...senang utk cabin crew nak plating on board nanti....
so let enjoy the pic sebahagian dari food during the sampling tadi....
yummy yummy...
specially oreo coconut tartlet tadi...i love it !!!

3 comments:

Azzifarun Nurafizza said...

kalau sy dapat makan sedap2 mcm ni tiap-tiap hari..xgemuk jugak..xtahu la...sedap tu...

Pondok Usang said...

waahh.. sgt seni.. nak mkn nye pun mesti seni juge.. :)

remyhazza said...

pondok usang >>tu namanya seni melahap.....
caranya kena ade jugak... takut tersalah telan...mau ade yg tercekit.... he3.

azzifarun....
dah terlebih gemuk la nie....
bsk sampling lagi.... hu hu hu... food3

 

Template blog ilham dari alif ismail