Saturday, January 19, 2013

Mee Ketam ...... Akhirnya dapat juga remy merasa....

salam  utk semua......
awal pula entry remy kali nie....... jom kita yummy2 lagi......he3
tapi yummy biasa jer..... just utk lepaskan kempunan remy bila tgk cikji asyik dok posting pasal magee ketam......
so remy godek punya godek terjumpa pulak mee ketam kat MMA santai corner nie.... terbaekkkk!!!! sedap dan puas hati sangat..... memang berbaloi portion dan rege nya...... tapi apa yg penting...rasa dia sedap...... kalau itulah rasa mee ketam yg sebenarnya....sebab kat tempat lain remy tak jumpa lagi......tapi ada jugak mee ketam kat area rumah remy... tapi tak pernah try lagi...sebab kawan ckp rasa tak best....
so kalau next time remy nak try mee ketam...kena dtg sini selalu lah...tak jauh pun MMA santai corner nie..... dekat jer..... MMA tu maksudnya macam2 ada......kiranyanya sekarang dah jadi port yummy2 yg paling best kat area nilai....berhadapan dgn court mammoth dan juga bersebelahan dgn Seng Heng nilai....
kalau rasa boring2..... boleh lah melalak kat karaoke terbuka tu..... siap dgn pentas sekali..... lagipun service kat sini...remy rasa ok... dtg jer.... terus ada yg layan......konsept cam biasa... order dan sebut nama meja... nanti makanan akan terus dihantar ke meja...

malam tu ...remy pekena mee ketam dan juga my lalaing ambil grill chicken with blackpepper sauce dan juga side dish nya.... oklah..... boleh tahan...... manakala drinks remy tembikai dan juga apple juice....tapi itu belum cukup...tambah lagi dgn otak2 yg sedap dan air lagi..... he3..... kenyang!!!! alhamdulillah.....
so kepada yg berhampiran dgn nilai dan sepang...boleh melepak kat MMA santai corner nie....macam2 ada......dan yg paling special dah tentulah burger bakar abg burn yg remy mkn dulu...... byk pilihan makanan kat sini...dari local ke western.....
selamat menjamu selera semua.......oh mee ketam....... rasa nak pi mkn lagi ler..... he3

61 comments:

ishy77 said...

heheeh...best kan. sy pon xpenah try pekena mee ketam lagi. tp tau dah mesti best.. chicken grill tu pun nmpak bst. dkt area2 kfc tu ke? rasa situ dah.. siang bukak x?

miz ruha said...

waa.. bestnya... menyelerakan...
tak pernah makan mee ketam...

Remy hazza said...

ishy77...
happening bila malam jer.... dulu suram kan..... sekarang dah meriah bila malam......

Remy hazza said...

miz ruha...
kena try...... sedap... tak hanyir mcm mee udang tu......

zila manaf said...

hohoho terliuq ayaq liuq bak hangggg

LiNda said...

sedapnye, xpernah rase lg mee ketam..tp mcm susah je nak makn ketam..hehe, kene makn kat umah la :)

Cikgu Ma said...

penah buat sendiri mee ketam..punya la siksa nak korek isi ketam tu...

Cikgu Ma said...

penah buat sendiri mee ketam..punya la siksa nak korek isi ketam tu...

Remy hazza said...

zila.....
mee ketam memang best!!!!!

Remy hazza said...

linda....
sedut jer selagi boleh..... biar puas..... he3.....

Remy hazza said...

cikgu ma....
tahu takpe.... remy susah2...isap jer...... he3

Cheq Kaq said...

Sedap nye..remy slalu post gambar yg bole rosakkan diet cheqkaq ni!!haha

Empayar Utama said...

Amboi bestnya. Feveret saya tu. Seb bek tengah melantak keropok ni, x le lapau sangat hehe

Eza Faezah said...

ummmphhh, mee ketam.. Eza tak penah rasa lagi. Huhu.

Remy hazza said...

CHEG KAQ....
mana boleh rosak...sekali sekala jer.... tahan seminggu...pastu ok ler.....he3

Remy hazza said...

bro empayar....
sayes..... mee ketam tu kiranya sedap...terasa kemanisan ketam dan kepedasan mee....

Remy hazza said...

eza....
kena pi try lah camnie.... rasanya byk kat kedai2.....

pinkcolour82 said...

Meriahnya restoran dye.........haiiiiii,,,,en remy hazza ^_^

Cikgu Jaja™ said...

mmg best mkn kt MSC tu..jaja dh 2kali p.. tgk adik ipaq kt usim, bwk dia mkn kt MSC sekali..hihi

hana hadi said...

menyelerakan.. hana teringin nak makan mee ketam. tapi nak kena kupas lak.. kena pikir 2 3 kali nak makan.hehe

hazwan hairy said...

perghh feberet tu..jauh gila nk pegi sna..hehe

3no gr33ny said...

hamba bbukanlah tidak menggemari ketam tetapi hamba agak tidak pandai nak kopek isinya..huhu (memalukan)

Nastyna said...

skang kat malaysia femonemanaeana mee ketam pulak ker, banyak orang duk sakap sakap. bila la akak boleh merasa nyer.

Ayie Abas said...

salam remy :)

x pernah rasa lagi mee ketam...nampak menyelerakan....:D

Mar Haini Abdul Rahim said...

sodapnyaaa laa.. mak aii

Nadia Johari said...

wah kne g ni..

sabella mohamad said...

amboi bang . ni memang dah kecur liur tahap gaban ni . titibe rasa lapa pulak . titibe lupe azam diet 2013 . erkk

Wirda Amir said...

salam Remy...

biasa makan mee udang aje...ketam ni leceh sikit la...x suka kulitnya...hehehe

MawardiYunus said...

pergh meleleh dh air liur ni... kalau la ada org nak belanja kan :)

Ina ZaLinA said...

ermmm sedapnya... sy mmg suka makan mee.. selalu mkn mee udang banjir jer kat area sg petani.. nk kena pi cari mee ketam plak la lps ni.. kena cari area sini

MarliaMarble said...

pergh..nak terburai isi perut tengok ni. Nampak sedap gila..! >_<

Aien Alien said...

mee ketam tak pernah rasa lagi...nampak sedap!! mee udang pernah la. nanti nak cubalah mee ketam kalau jumpa... :D

cikji said...

akhirnyaaaaaaaaa!!! hihi
best kan? lbh2 lg ketam yg besar.yummy yummy sngt!

Remy hazza said...

cik mala..
memang meriah....nak cari meja kosong time puncak susah sangat..... dah happening tempat nie....

Remy hazza said...

cikgu jaja...
dulu tempat tu suram sangat...... bila dah ada msc ..... terbaiklah ...byk pilihan dan rege murah2....

Remy hazza said...

hana...
itulah...tapi remy belasah sedut jer...... janji keluar....he3

Remy hazza said...

hairy....jauh sangat...hairy cari kat area hairy ajelah...tak berbaloi rasanya....

Remy hazza said...

3nogr33ny...
bukan hamba sahaja...semua rasanya...... malas nk kopek...he3
taj payah malu2 tau....

Remy hazza said...

kak nastyna....
satu hari nanti kak...pasti merasa.....

Remy hazza said...

ayie...
wassalam....
remy pun baru first time... selalu mee udang jer....

Remy hazza said...

cik mar...
he3...sedap!!!!

Remy hazza said...

nadia.....
harus...... pekena sekali sekala.....

Remy hazza said...

sabella.....
sabar tau!!!!

Remy hazza said...

wirda....
wassalam...... betul...mee udang senang sikit kopek.....kalau ketam nie kena pandai bukak.....

Remy hazza said...

mawardi.....
he3.....boleh aja kalau nak remy belanja........

Remy hazza said...

ina zalina...
harus..... try makan mee ketam pulak... lebih manis dan pergh!!!

Remy hazza said...

marlia....
jgn sampai camtu..... nanti dah tak boleh nak mkn......he3

Remy hazza said...

aien...
tak salah mencuba...... abg remy lebih suka ketam dari udang..sebab mee udang kekadang...hanyir

Remy hazza said...

cikji....
akhirnya....... dapat juga remy jumpa mee ketam kat area rumah....
terbaiklah.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...sedapnya mee ketam tu...:)

Hanif Idrus said...

Ketam memang best..tapu tak suka makan sebab leceh nak mengopek dia....kikiki

Remy hazza said...

mama
wassalam...... boleh tahan rasanya mama...manis2 pedas.....

Remy hazza said...

bro hanif...
itulah yg leceh tu...nak sedut kepit dia seksa......he3

ayut said...

makanan lg...adehhh ==! hahaha

Kancil 8349 said...

sedapnya ketam..dah lama ndak makan ketam nie

Remy hazza said...

ayut....
sorry...... lepas nie takde dah......he3

Remy hazza said...

kancil....
ketam memang best!!!! manis jer.....

Syaz Blackrose said...

Bestnyer.. tringin gak nak makan.. tp stakat nih tak jumpa lg yg dekat2 klang. nak ke sana jauhnyer...

Remy hazza said...

syaz....
takpe...mesti ada punya...try pi tepi laut tu...mesti jumpa...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

SERIUS BUAT LEEZA NAK PERGI. terliur.

||aLeaSaRa|| said...

dulu port MMA ni kejap buka kejap tak.ms tu x dpt sambutan hebat mcm skrg,dulu2 ms akk duk sini dr 1999,nilai sunyi gile kot.salak tgi lagilah mcm tmpt jin beranak..

hr tu gi tp gerai mee ketam ttp huhu.nnt nk gi trylah rs n menu meatball abg burn dah ada.ben ashaari pun dh lama update he3..

 

Template blog ilham dari alif ismail