Tuesday, October 25, 2011

YUMMY YUMMY KAT DOWNTOWN KLIA

Salam utk semua pembaca Blog Remy.....
H r u today.....
harap semuanya hepi.......
today punya entry just to share one restaurant kat area rumah teman.... dlm 10 minit jer....

that place call Downtown KLIA seafood restaurant.( chinese muslim cuisine )
terletak di area downtown Klia iaitu berhampiran dengan Klia terminal dan berhadapan dengan Concorde Inn Klia


So what special here ?...
of course ler chinese food... but in muslim way ler...
teman rajin jugak pi mkn kat sini... at least sebulan sekali .....
sebabnyer teman suka mkn dia punya soup of the day....
apa lagi kalau bukan tomyam ala ala pottek tu...
boleh tahan ler taste die....

mostly kalau pi situ , teman suka order fried thai glass noodles...
tapi masa teman pergi baru2 nie ....teman order claypot 'loh see fun' saje jer... nak tukar selera.... hajat dihati nak mkn semua menu... tapi tgk menu... mak ai.... ada beratus..... dah ler kechik tulisan nyer... takde pic pulak tu..... he3...kalau ade nama yg pelik2 tu... kena ler tanya ngan waiter kat situ....


telek punya telek tu ler menu yg teman nak cuba....rasa not bad lah...and my pren just makan fried rice with belacan....

Apa yg teman suka kat tempat nie....
die punya place.... quiet and clean jer....
decoration kat dlm restaurant nie cantik sangat....
dengan tema putih dan merah....sesuai sangat....
tempat pun tak crowded sangat....
sesuai kalau nak bersantai2 atau together gether....
so let's check it out.....
sapa sapa yg rasanya giler kentang mcm teman.....
boleh ler cuba makan kat situ....
apa yg penting.....
Yummy yummy !

11 comments:

NasZ said...

wah...sedapnya.

saya tag awak ye? hehehe.

http://mohdnaser.blogspot.com/2011/10/contest-blogku-menawan-kalbu-by-askar.html

♥Aien Najwa♥ said...

wah..silonok meyh pegi jenjalan sambil mkn lagiler bertambah silonok..huhu..tomyam, my feveret..=)

ch000tz axoera said...

errkkkkkk dalam selimut lagi ni.....bangun2 tgk makanan plak errrrkkkkk lapoooooo >_<

remyhazza said...

kat sini pun lapar chootz , aien and nasz...
nasib baik ade caremal waffle cookies aritu.....he3

sis92 said...

wah2 beronok-ronok makan solo ye..
tak bawak sis pun
wuu majok :P

Eera Shera said...

sedapnya...x perasan lak restoran tu..nak pi try pun x mampu..kena tunggu bro belanja la camni...hehe

Dalila Hamid said...

x perasan pulak ada restaurant ni... nk kena cuba nnti...

My Life's Journey said...

sedapnya ..nak cikit leh hihi :)

remyhazza said...

jom ramai2 kita serbu.....
boleh buat gathering....

DianaAzis said...

Wah...sedapnya...

Yummy yummy..

RSI SAKINAH MOJOKERTO said...

RSI SAKINAH MOJOKERTO telp/sms : +6285648280307

 

Template blog ilham dari alif ismail