Wednesday, October 26, 2011

MANUSIA MUDAH LUPA......

Slmt petang pren......
Happy Deepavali today.....remember !!!

Don't eat Maruku too mUch  tau....
simpan sikit utk teman ....he3....
So slmt bercuti pada semua..... teman ajer yg kena keje..... hu hu hu

So What news today ?
nothing ler..... just to share something yg buat teman terfikir sejenak....
bagus jugak kalau benda nie ade disemua tempat....
tak taulah kalau ade yg pernah tengok... tapi teman baru jer dpt kat company email smlm....
betullah kata org2 tua... kita nie mudah lupa....
kena selalu dingatkan.... lebih2 lagi kalau kat tempat awam kan...
sebabnya , kite selalu fikir ade org lain yg akan buat utk kita.... betul tak....
tapi kalau tak diingatkan..... kita lupa ... ciss.... iyela tu....
bukan aper pun...
adat org melayu....
kata kata harus berlapik....
penuh kiasan....itulah indahnya bahasa melayu kita....
tak nak crita panjang 2....
korang tgk lah sendiri.... he3
enjoy !!!!
Ade berani ker buat kat rumah !!!!!

so teman pun nak pantun jugak...
"Pecah kaca pecah cermin,
lepas baca sila komen "
boleh ?????? he3

8 comments:

Cik tikah said...

dahsyat smpai ada pantun suh flush. hahaha..

Kancil 8349 said...

manusia kalau berlembut orang ndak faham...mahu juga berkasar...

remyhazza said...

betul tu.....
kalau ade yg tak faham lagi tak tau ler.....

sis92 said...

hehe kreatif betul lah:)

EmpayarUtama said...

bebudak pun mau beromen,
aku tak taulah nak komen
(pantun dua kerat haha)

DianaAzis said...

huhu..bila dah letak pantun camtu, meh diana jawab

pecah kaca pecah cermin;
ha..ni la komen.

hehehehe...sgt kreatif ok..siapa tak terasa tak tau la.. :P

remyhazza said...

kena letakkan signboard nie kat semua tandas awam......
selalu tandas awam fail bab kebersihan nie kan....

Aien Not Alien said...

perluaskan pantun dua kerat ni ke semua tandas awam mahupun tandas persendirian....hihihi..


cisss kejuuu...yang bersepah2 dekat toilet awam tu takde sivik, kat rumah pandai lak nak bersih2 ek...hmmm...

 

Template blog ilham dari alif ismail