Friday, April 20, 2012

back to the nature.......jom follow !!!!!

salam ptg jumaat........moga kecerian bertambah2 utk semua.......
motif entry kali nie lain sikit.......
remy akan back to the nature..........
seriussssss.......
remy akan menghilang di alam blogging nie dlm beberapa hari........
motif???? kat pic kat atas tu ler......
mlm nie remy akan bertolak ke kelantan dgn kenkawan utk sesi our xtvt group this year event..... explorer club......!
kali nie remy ngan kenkawan akan mendaki ke gunung stong di Dabong , Kelantan.....
remy ngan kenkawan nak tgk air terjun yg tertinggi di asia tenggara tu.......
kite org namakan... exspedisi gunong stong dan gunung ayam KLIA - Dabong 2012.
huh!!!! larat ke remy nak mendaki nie???? dh lama tak berextreme nie....
kalau semput nanti..... matilah remy....last rasanya tahun 2010. we all pi buat water raffling ngan explorasi gua tempurung kat kampar perak.......lama tu....
time tu pun remy masih slim lagi......
apa apa pun , doakan remy selamat pergi dan selamat kembali ye kenkawan.......
nanti remy on9 balik pada 24 atau 25 april.......
remy akan bertolak dgn keretapi yg dah lama remy tak naik........takat komuter , erl ngan seumpamanya tu selalu ler.....
feel naik keretapi KTM nie lain sikit.......
so selamat berhujung minggu semua.........
nanti remy update apa yg best kat sana..........
 p/s:- cantik tak baju t-shirt kita org kat atas tu.....? he3

31 comments:

LiNda said...

bestnyer remy..linda pon dah lame tak travel n wat aktiviti extreme ni...nanti jgn lupe cite experience ye. Take care ye remy..:)

Kancil 8349 said...

bestnya...

Ayie Abas said...

di gunung stong laa ada laluan mcm di alam alice and wonderland....kiri kanan ada pokok2 yg tersusun cantik...

Aien Alien said...

nikmati trip sepuas2nya....nanti hidangkan kami cerita sepanjang beraktiviti :D

Eera Shera said...

amboi siap ade tshirt lg..slmt mendaki..jgn pancit sudah bro haha

Kancil 8349 said...

ruginya kalau ndak pergi

My Life's Journey said...

waaaa bestnya ..umi aharp bang remy akan sampai dengan selamat nanti ..amin2 ..

jaga diri ye ..balik dari sana nanti ..jgn lupa post entri tau :)

LidiaSuraya said...

Slmat berekspedisi n ht2 selalu k

LidiaSuraya said...

Slmat berekspedisi n ht2 selalu k

misz_eyza said...

hehe rajin remy join ekspedisi ekk...eyza last join pun masa zaman study dulu...tapi la nie trauma laa nak panjat gunung hihi..

Eza Boom Boom said...

selamat mendaki gunung... Eza tunggu awak update! :D

baguznet said...

semoga berjaya dengan selamat, bro. You're definitely wont meet my late friend yg all this while jadi guide utk Gunung Stong. Al-Fatihah buat beliau...

maszull said...

assalamualaikum remy....wah bestnya xtvt ni....berhati2 yer...:)

remyhazza said...

linda....,
Thanks so much !!!!!
nantikan stong entry......

remyhazza said...

kancil....
sememangnya ohsemm....

remyhazza said...

ayie.....
benar kata2 mu.......
indahnya ciptaan tuhan......lebih2 lagi bila fajar menjelma.....

remyhazza said...

aien....
orait aien....... tunggu besok for the first entry.....

remyhazza said...

eera,,,,
syukur..... walaupun kepancitan...remy tetap sampai ke base camp..... tu pun setelah berhempas pulas selama 3 jam.....he3

remyhazza said...

kancil.....
remy teringin nak pi gunung kinabalu pulak lepas nie.....

remyhazza said...

umie....
i'm back....
just pi heaven dunia kejab.....
cantik melihat keindahan ciptaan tuhan.....

remyhazza said...

lidia....
thanks so much!!!!!
tunggu entry stong tau !

remyhazza said...

misz-eyza....
saja jer....
support kenkawan punya event....
remy nie tugas2 khas....
jadi tukang masak kat atas gunung tu...he3

remyhazza said...

eza....
thanks!!!!
tunggu kemunculan.... stong the heaven !

remyhazza said...

baguznet....
bro.... alfatihah utk dia....
kalau tak... mesti remy dapat berjumpa......yg ada sekarang tinggal uncle adam ngan abe audy , pok gard dan lain2 jer....

remyhazza said...

mama...
wassalam....
remy dah selamat kembali.....
alhamdulillah...
happy sangat kat atas gunung tu....

baguznet said...

yup bro, nice guy cuma yg sedih dia xmo share sakit dia. Falsafah dia pegang "Kawan cuma utk dengar berita gembira". Rasa sedih lepas dah lama x jumpa, skali member sms kata dia dah meninggal

remyhazza said...

baguznet....
same ngan remy.....
remy pernah ada abg angkat yg paling mulia remy pernah jumpa....semasa remy student dulu... sentiasa kasi motivasi..... biler remy cuba cari dia 2 tahun lepas..... baru tahu dia dah pergi 3 tahun sebelum tu........tu pun remy google nama dia dlm internet.... yg paling sedih... dia pergi sama tarikh dgn birthday remy.....
terasa jugak..... sebab remy pernah berjanji sesuatu dgn dia.....mungkin takde rezeki.....
alfatihah utk abg mohd sabri mohd salleh....

c'axoera ヅ said...

waaaaaaaah macam best ajer bila lah dapat panjat2 gini!

baguznet said...

kalo bro ada contact number guide stong, cuba tanya derang, ada kenal tak dgn guide nama fauzi hussin, member2 biasa panggil dia jwok

remyhazza said...

c'axoera....
setahun sekali..... best memang best,,,yg tk best...blk rumah...badan sakit2...he3

remyhazza said...

baguznet.....\
insyaAllah bro.... nanti remy usahakan.....

 

Template blog ilham dari alif ismail