Thursday, April 19, 2012

Battleship.......... best! best! and ohsemm.......!

Salam utk semua......
kali nie remy nak review satu lagi movie yg hangat ditayangkan kat cinema. Battleship......
Battleship nie sangat2 ohsem....dari producer yg sama dgn tranformers cuma kali nie lebih kepada babak pertarungan antara manusia dan juga robortic from other space
permulaan story mengisahkan tentang permulaan hidup hooper yg jatuh hati dgn seorg wanita anak pegawai tertinggi navy. Demi mendapatkan Chicken burito utk gadis tersebut , hoopers sanggup melakukan apa saja utk mendapatkan nya.... akibat dari kenakalan itu jugak, hoopers akhirnya dihantar menyertai navy bersama2 abg nya..... dan dari situlah segalanya bermula.....
hooper dan abgnya bersama navy yg lain berkumpul utk menghadiri latihan ketenteraan di hawaii. pada masa yg sama pihak  nasa telah menemui satu planet baru yg hampir sama sifatnya dengan bumi. Isyarat cuba dihantar ke sana, tapi telah menyebabkan turunnya kapal makluk asing di bumi.Sebanyak 5 buah kapal asing muncul tetapi satu telah berlanggar dgn satelit menyebabkan jauh terpelanting ke hongkong dan menyebabkan kemusnahan, manakalai 4 lagi terdampar di lautan berhampiran tapak latihan ketenteraan.
dan situlah bermulanya battleship bila alien tersebut membuat shield utk pertahanan dan menyebabkan 3 kapal tentera terperangkap didalamnya.....
pada mulanya para navy tersebut menganggap benda tersebut sebahagian daripada latihan.......tetapi meleset sama sekali......
peperangan demi peperangan berlaku......
kalau dulu kita pernah main game battleship nie, mesti kita tahu teknic dan caranya.....
detik2 cemas amat terasa.... ohsem giler bila babak2 tu dilakukan......
so, kalau nak tahu bagaimana kesudahan movie battleship nie.......
kisah cinta dan ikatan persahabatan
jom pi cinema ramai2.......... let's enjoy another ohsemm muvie....
pasti puas hati......
paling best biler tgk rihanna dlm muvie nie.........sekali pandang memula tak perasan pun......

20 comments:

Eera Shera said...

rmi yg buat review movie ni. nak tgk jugak tp ganu mne ade panggung. best tu movie genre mcm ni. i like navy! huhu

Ayie Abas said...

ini filem rihanna yg pertama ke remy?

nampak cantik dia walau pegang senjata dan badan comot...hehe :D

Aishah Jahirah said...

ramai ckp best movie ni.....best la tu dah ramai review yg elok2 je...

remyhazza said...

eera....
ala cian nyer....
lepas nie kena beli dvd ler....
tapi kepuasan tak sama ler....

remyhazza said...

ayie....
rasa rasanyer la.....
cute sangat rihanna dlm crita nie.... mcm budak2 nakal....
dia jadi anak crew kapal.

remyhazza said...

aishah....
memang pun... pada remy ler....
ohsemm...cam tranformers jugak....

Kancil 8349 said...

macam ndak sabar mahu menonton

My Life's Journey said...

Fulamak ..kalau bunyi dah best .. mesti dah best jugak ..waaa abang ni dah bertukar tajuk kepada movie pulak ye hihi ..

misz_eyza said...

owh bila nak ditayangkan di TV nie hehe...mls nak ke panggung wayang

Aien Alien said...

nak tengok rihanna dari sudut lakonan pula....hewhew :D



ramai blogger review best2 pasal movie ni sampai bagi 9 bintang dari 10 :D

pinkcolour82 said...

tengok je cam best....huaaa
nak g tgk gop..
wayang takdeq kat kuala ganu neh

remyhazza said...

KANCIL....
jgn lupakan dapatkan dvd version nanti.....he3

remyhazza said...

umie....
camera kan takde..... entry mkn2 tak leh buat.... tu yg kuar entry muvie jer.....he3

remyhazza said...

misz-eyza....
paling cepat tahun depan ler......
time raya!!!! he3

remyhazza said...

aien.....
not bad.....cute sangat rihanna dlm battleship nie.....

remyhazza said...

pink colour....
kalau camtu, kena tunggu dvd ler.....

maszull said...

assalamualaikum remy....wah semuanya ckp best cite ni kalau macam ni mama pun x sabar2 nak tengok la....:)

remyhazza said...

mama.....
boleh dikatakan best...menarik jln ceritanya....yg penting aksi peperangan yg ohsemm.

LiNda said...

best kan movie ni, rase nak tengok lagi sekali...:)

remyhazza said...

linda...
he3...
memang best !!!

 

Template blog ilham dari alif ismail