Monday, April 9, 2012

Shot Haul sampling , so high expectation luxury.....

salam utk semua....... tgh2 mlm remy nak antar makanan....... nak buat camner... siang tadi sibuk merayau kat KL...sampai rumah dah mlm , bukak TV nampak ABPBH....isk...... nasib baik baru miss 12 minit.....camner ler remy tak perasan scedule tahun nie.......he3....padahal siang tadi dah baca paper......
kalau nak tahu, remy nie suka sikit kalau ade anugerah2 nie......
seronok tgk persembahan para artis yg meletop2....so tahniah kepada yg menang !
back to the story.......
yummy yummy again.....
pada hari khamis dan jumaat yg lepas telah berlangsung meal sampling utk short haul route..... kalau nak tahu short haul tu aper..... kira2nye route domestic dan juga regional sector ( pernerbangan dlm negeri dan juga rantau asia tenggara). kiranya ini adalah sampling utk FY (Firefly).
tapi tak pasti lagi.....mungkin jugak utk premium airlines yg baru..... tapi tu kita fikir kemudian....ok
apa yg remy nak critakan, meal sampling kali nie adalah yg paling mewah remy rasakan.....
full of variaties dan juga menu2 baru dan juga concept yg terbaru.
Ini juga merupakan sampling yg paling lama sejak remy berkerja..... full day 2 hari berturut2... first day review pasal meal uplift dan 2nd day pula  utk meal pakaging , juices dan juga supplier product test.
En Azman dan juga team hadir utk melihat new concept of meal.....taste dan juga comment on the final product.....tapi belum buat pilihan menu lagi... yg tu kena tunggu dulu......
konsep kali nie amat berbeza dari sekarang dimana kalau semua naik pesawat MAS, kalau ke sabah serawak... kita makan makanan didalam kotak kan.....
jadi mungkin selepas ini, akan ada perubahan yang besar...tunggu aje......kalau semua menjadi seperti yg dirancang...amin.....apa yg boleh remy katakan... semua nya berbeza dan nampak lebih menarik,luxury dan very the yummy....
pilihan menu juga dipilih berdasarkan kehendak pasaran dan juga tarikan kepada penumpang pesawat nanti.....
kekadang menu tu simple jer... but the way how to present food tu yg lebih important... tarikan nafsu makan yg paling penting..... betultak....? kalau makan sedap tapi tak menarik susah jugak..... 
tak semua makanan dlm pic nie diambil dan diuplift dlm pesawat nanti... mugkin sebahagian sahaja... tapi bagi our team yg buat menu planning nie... kite kena pelbagaikan menu dan juga proposal utk dibuat pilihan...... bergantung dengan kehendak dari pelanggan.....
kekadang customer dah kasi guideline apa yg dieorg nak.... so kita sediakan jer......
so, selamat menjamu mata....... remy pun dah 2 tiga kali tertelan air liur biler menaip nie........
tak tahan pulak tgk mee sup wantan dlm pic yg mula2 tu......he3
jadi kalau korang pun terliur jugak.... remy mintak maaf awal2........
kalau nak tahu.... apa yg remy paparkan sebahagian sahaja meal yg ada... sebenarnya banyak lagi meal yg ada.... kalau nak ambik semua.... panjang berjela ler entry remy........ lagi satu... kalau asyik pegang camera jer.... biler remy nak buat keje.....he3
salam utk semua...... hidup mesti yummy yummy !!!!!

22 comments:

3no gr33ny said...

dapat jenjalan malam tapi dapat kelaparan..huhu...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lama xberkunjung ke sini. setiap kalipun tetap ada makanan (^____^) lapaqnyer pagi2 ni (^__^)

O CIKTEDDY said...

tagline baru?hidup mesti yummy yummy!haha

My Life's Journey said...

Aduhhhhhhhhhhhhhhhh aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh lapar sudah perut hambe huhu ..sedapnya makanan ni semua .. kalaulah umi dpt ambik semua makanan ni .. sampai tak dapat jalan kot ..sebab perut penuh sangat .. kena sorong pakai kerusi roda hihi ..chak gurau je :;)

bestttttttttttttttt besttttttttttt nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Abang remy memang ohsemmm laaaaaaaa :)

baguznet said...

tolong buatkan passion fruit sauce boleh tak bro? ngeh ngeh ngeh

Nazri Razra said...

Laa.. bila nak tukar makanan kotak utk ke Sabah ni.. Hujung bulan Abe pi... ada ke...?

Kalau tukar tu molek gak. sedap mata memandang. asyik sama je dah bertahun..

remyhazza said...

3no gr33ny...
mkn malam pun boleh jugak.... supper namanyer.....he3

maszull said...

assalamualaikum remy...wah !! kalau dtg sini mesti perut jadi lapo la...sedapnya...;)

remyhazza said...

eeyiss....
makanan adalah keperluan utk hidup....
kalau lapar dtg cni selalu tau.....

remyhazza said...

cik teddy...
mkn utk hidup.....
bukan hidup utk mkn tau......
janji enjoy your food!

remyhazza said...

umie....
agak2nya kalau umie ade waktu sampling....sure meraung biler semua mknan kat atas tu dubuang camtu jer...... lepas sampling masuk tong sampah.... nak buat camner kan...dah polisi....

remyhazza said...

baguznet.....
boleh saja.... nak yg instant atau yg fresh......
kalau yg fresh comfirm masam sikit...... tapi memang passion fruit remy paling suka..... apa2 saja yg ade passion fruit kt dlm tu...

remyhazza said...

abe.....
Insyaallah..... dlm proses perbincangan... sekiranya jadi... lepas nie mungkin abe dapat nasi lemak bungkus daun pisang pulak.... ohsem kan....

remyhazza said...

mama...
wassalam.....
nie khusus menu utk tghari..... he3

misz_eyza said...

aiseyman silap tyme la bukak blog remy hihi buka tme kelaparan mmg mengganggu perut hihi...terbaek la semua resepi nie remy...hope bila eyza naik MAS akn ada perubahan makanan macam nie.

remyhazza said...

misz-eyza....
Insyaallah, perubahan itu mungkin ade....... tunggu sahaja....

Kancil 8349 said...

rambang mata melihatnya...nak makan di sanalah kalau macam tu

remyhazza said...

kancil....
boleh saja....kalau mahu.....
tapi larat ker nak mkn semua tu.....

Aien Alien said...

betul...nak tarik nafsu makan kena lah ada tarikannn yang menarik pada makanan... :D

Zarul said...

wow!

remyhazza said...

aien....
memang pun.... kita sebenarnya mkn bermula dari mata.... tarikan tu penting !

remyhazza said...

abg zarul.....
shot haul nanti mungkin dah berubah..... standby this thursday... new menu tau !

 

Template blog ilham dari alif ismail