Wednesday, April 11, 2012

Mirror Mirror...... ah rindunya pada American sweetheart nie......

Salam untuk semua...... kabare ?.
isk.... betul ke ckp jawa remy nie....tertiba jer kabare.......
yg penting semuanya waras2 ye.....
Kalau nie remy nak ckp pasal satu kerinduan.... rindu pada american sweetheart nie..... sapa tu ? tentulah julia robert !!! remy suka sangat pada lakonan dia..... bile  tgk karektor dia dgn senyuman yg manis tu..... best nyer!!!
rasanya last movie julia robert erin brockovich kut... lama kan ?
so biler kuar movie terbaru dari julia nie.... remy tak mahu lepaskan peluang.......
jadi jom kita layan crita mirror mirror nie.......
filem yg diadaptasi dari kisah dongeng snow white and seven dawft nie dibawa kelam nyata dlm bentuk fantasy...... ohsem pada remy... biler melihat fesyen2 dan set filem yg amat wonderland.
rasanya semua dah tahu crita pasal snow white nie.....
kisah bagaimana seorg ibu tiri yg kejam .... tetapi dlm filem ini , ia hampir sama dgn komik sebenar , cuma ade sedikit kelainan dlm penceritaan.....
kisah bermula biler bapa snow white dibunuh tetapi sebenarnya telah disihir dan dicampak dihutan menjadi lembaga yg menakutkan.....
Snow white yg telah dewasa mula mencari erti hidup sebenar bila rakyatnya yg sekian lama menderita ditindas dibawah kuasa ibu tirinya.
kemunculan seorang putera raja yg menjadi cinta tiga segi antara snow white dan ibu tirinya..... akhirnya snow white telah diarahkan dibunuh tetapi telah diselamatkan....
snow white telah ditemui oleh seven dawf yg macho2 tapi comel......
bermula dari itu mereka berpakat utk menjatuhkan ibu tiri yg kejam dan menyelamatkan rakyat jelata. begitu juga dgn kisah cinta snow white.....
banyak adegan2 lucu dan kelakar dlm movie nie....... sangat sesuai utk seisi keluarga......
so apalagi... moh  pi tgk mirror mirror. pasti tidak mengecewakan.......nak tahu apa yg akan terjadi kepada snow white, ibu tiri, ayahnya dan juga kisah cintanya....
yg pasti.....
snow white tak mati makan apple beracun.....malah dia yg cium putera raja bukan sebaliknya...... he3
akhirnya.....layan jer lagu happy kat penghujung cerita....... ala ala hindustan gitu!!

22 comments:

LidiaSuraya said...

Kobar kobar plk nk tengok rasanya..

sis92 said...

nak sgt tengok sbb ramai ckp yg ending dia tu best :D

remyhazza said...

lidia....
kalau dah rasa tu... ke na pi ler tu.....

remyhazza said...

sis...
harusss.....
cool aje crita dia.... menghiburkan.....

misz_eyza said...

wah mcm ohsem jer cerita ni bila diangkat ke filem nie.

Nazri Razra said...

Nak tengok gak la. Terasa teruja la plak nk tgk citer ni. Remy py pasal la ni. Heheheh

ShahzCudin said...

byk plak citer baru..abes la duit cmni..

maszull said...

assalamualaikum remy....wah best cite ni nak tengok la...:)

remyhazza said...

misz-eyza.....
betul...ade kelainan

remyhazza said...

abe....
elok bwk family sekali...sesuai utk anak2......

remyhazza said...

shah...
betul tu.....
nie battleship dah kuar......he3
wrath of the titan pun dh remy tgk....pokoki ler....

remyhazza said...

mama....wasalam.....
elok mama... nie crita zaman2 remy kechil.......best

[sutera kasih] said...

sy baru tgk smlm..mmg best giler ! hehe

Ayie Abas said...

ada ayie tgok iklannya di tv...

dlm citer ni julia robert pegang watak jahat...

remyhazza said...

sutera....
best kan..... ohsemm muvie....

remyhazza said...

ayie.....
betul tu... julia jadi ibu tiri... tapi tak kejam sangat.... cuma belagak jer....

NasZ said...

cantik betul snow white tu. hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Cikgu Ma said...

citer baru ea??aduss..tak tahu apa saya sekarang ni..tv dah berbulan x buka..huhu

Kancil 8349 said...

comel pelakonnya...:)

remyhazza said...

nasz....
betul2....
rambut hitam itu yg menawan.....

remyhazza said...

cikgu ma....
crita movie baru.....
lepas nie ade snow white jugak... tapi version ganas sikit... the snow white and hushman...action movie...

remyhazza said...

kancil....
betul.... sweet kan.....?
julia robert pun masih maintain lagi....

 

Template blog ilham dari alif ismail