Sunday, April 8, 2012

Funfair atau pasar malam ?.....

salam utk semua.... salam hari minggu yg tenang..... nak buat ape hari nie ye..... he3....
mau tanya lagi.... dah ade agenda pun..... mlm tadi remy pi tgk mirror mirror...
ok lah..... nanti remy reviewkan.....
tapi arinie cam nak kena tgk wrath of the titans pulak.... takpe... bukan tgk dgn sapa pun... dgn yg tersayang jugak.....dua2 kaki tgk movie......he3
kali nie remy nak crita sikit pasal minggu lepas..... sementara adik2 remy dari indon tu masih disini...keberangkatan pulang terpaksa diposponed due visa problem... tarikh akhir mereka dibumi mesia nie adalah pada 13 april.....
jadi leasure byk ler masa dieorg....

jadi.... remy ngan best pren remy fendi bwk lah mereka jln2 pusing disekitar area nilai.... jln punya jln ternampak pulak ade funfair... tapi yg kelakar nyer depa tak panggil funfair... tapi panggil pasar malam....
kelakar kan... pada remy pasar malam tempat kita beli mkn2.... tapi mereka lain pulak....sabar jer la...
so tunggu apa lagi... jom kita singgah ler....
so , remy bwk ler si raub ngan febri nie masuk..... tgk macam best jer euro fun park nie....nampak lain dari kebiasaan.... selalu funfair biasa2 jer.... yang nie kiranya tahap mega.... sebab game nyer pun extreme2..... mau semput nyawa.....
wheel dia pun dah saiz eye on malaysia.....
tapi remy tak puas hati dgn rege dia... dah ler masuk kena bayar sorang 4 hinggit, nak main game pun kena byr mahal lagi..... kalau satu token rm2 hinggit , tapi biler nak main game kena perlukan 5 token.... mak ai... RM10 hinggit... nie dah mahal sangat...... baik remy pi main kat time square jer... sekali masuk baru rm35, pastu naik ler roller coaster tu sampai muntah... tak sapa nak larang...he3
sorry, remy bab2 duit nie berkira sikit kalau takde untung memihak kepada kita....korang macamana?
dah ler nak kena support bebudak tu...... so remy ckp... kita tgk aje la.... he3
kalau ade masa nanti , sebelum balik abg bwk ler pi time square tu.... InsyaAllah.

so sedikit upsad muka bebudak tu...... remy bwk pi main game dlm kandang jer...... beli token sikit pastu main ler korang...he3....
lepas tu remy ngan bebudak tu pi lepak kat kedai mamak... 15 hinggit kenyang sampai kepagi....
jumpa lagi sahabat2 blog remy !!!!

9 comments:

misz_eyza said...

owh funfair nie rasanya penah ada kat tmpt eyza...mula2 dia kena caj masuk camtue la tp bila ramai komplen, tros bg masuk free aja.

3no gr33ny said...

hamba pon turut sama di fun fair ni minggu lepas..seronok sgt2 tapi harga dye tu..huhu..xtahu la hamba nak cakap macam mana..sebab macam melampau sgt2 pulak

remyhazza said...

misz -eyza....
betul tu....dah semua yg masuk kena byr.....cuba bygkan berapa byk dia untung.....kalau ade show artis takpe la...cam dulu dulu... nak main pun kena tgk rege jugak....mahal sangat...

remyhazza said...

3no gr33ny...
nak buat camner... hiburan zaman sekarang.... dah dua kali remy pi.... tapi tak main pun...jenjalan jer.....mencekit darah rege dia....

Ayie Abas said...

ayie sebenarnya dah lama tak masuk fun fair...last masuk masa sekolah menengah dulu...

walau mahal fun fair tu tapi nampak mcm ramai jugak org yg masuk..

remyhazza said...

ayie.... sekarang mahal pun org redah jer......tapi jenjalan jerla yg ramai.... nak main mahal....bwk budak2 tgk lampu jer yg best..... colourful.....

baguznet said...

bab duit kena berkira... terutama dlm keadaan skrg dan akan datang... hati2 dgn duit yg ada...

remyhazza said...

baguznet....
betul tu....
adakala dlm sesuatu perkara.... duit perlu diutamakan....
takat leasure2 camnie....
nampak sangat pembazirannya....

Aien Alien said...

memang kena berkira juga sebab tak berbaloi bagi kita..

dah lama tak pergi funfair sebab ni la kena token, 1 ride kena 3, 4 token la...tak munasabah tak berbaloi dengan harga, baik pergi tempat yang bayar untuk masuk je, main sepuas2 hati~

 

Template blog ilham dari alif ismail