Monday, April 2, 2012

Thanks boss...... for the Ohsemm dinner.....

salam ketemu lagi.......
kali nie remy rasa ohsemm sesangat.......
tak terkira rasanya...... iyelah...
first time dpt mkn meal yg comfirn remy tak mampu bayar punyer.......
ari jumaat aritu , bos telah mengajak remy , adip , madihah . chef faisal dan juga chef awe pi mkn2 seafood kat Restaurant fresh unique seafood kat petaling jaya......Ohsem giler......
remy pi bertiga, carpool ngan madihah dan juga adip.... pelatih dari khazanah tu......tu yg kite org bertiga nie excited giler...... siap google map nak pi sana.....
memula ingat just mkn besa2 jer..... tapi biler sampai depan restaurant...nampak cam best jer.....
biler masuk.... mak ai.... byk nyer aquarium.... so kiteorg terus snap2 pic kat situ.....biler tgk rege.... buntang kejab.... ade ke ikan tu rege sampai rm700 sekor....huh!!!! separuh gaji teman nie ha....he3
remy tel chef faizal tanya meja yg mana.... sebab tak jumpa....die ckp terus jer sampai hujung....rupa2nya tu ..... area VIP room...biar betul...... terus cari room no 11. biler masuk.... terkezut jugak..... special dinning room with karaoke set..... sure rega tak hingat..... bos dah sampai ngan chef faizal dan chef awe.... bersama 5 org lagi dari unilever malaysia....
remy terus jadi pemalu.... begitu jugak ngan madi dan adip.....
tapi biler dh nampak food kuar satu2..... hilang malu... nanti rugi woooo......

first meal jer.... remy dah terkezut... saiz pepahat besar giler.... panjang lebih kurang  pembaris pendek tu....kemudian dtg pulak udang ngan sambal special , lamb bbq dan juga mangolian style. lepas tu dtg lagi sayur petai special..... sedap sangat.... kemudian dtg lagi... sepinggan steam fish. ingat dah habis.... tertiba dtg satu mangkuk besar crab chili......first time remy mkn ketam sebesar tu......ohsem sesangat..... cicah bersama roti yg sedap....
perut dah full tapi dtg lagi wantan noodle.....mana nak jolok.... sos ketam tu pun remy tak habis hirup lagi.....
last sekali baru kiteorg mkn dessert coconut sea with longan and lemon.cool sangat rasanya.....
dah kenyang baru ler sesi karaoke bermula...... tapi remy tak join sangat...sebab masih sakit tekak..... demam kan ..... tapi demam2 makan tetap lalu...... he3
by the way.... thanks to Boss  and  Pihak Unilever for the ohsem Dinner.......remy really apreciated !!!!

26 comments:

QA's ~ mamapapa said...

sedapnyeee!!!mesti mahalkn?baik btul bos awak :)

baguznet said...

wah! seefood fresh tu! Ala-ala style restoran terapung shah alam je bro...

ps: http://www.baguznet.com/2012/04/02/jelajah-restoran-lembah-bernam-cabaran-untuk-remyhazza/

diana said...

mujur yang pi semua sasa2...hahah..
kompem makan boleh habis..:)

maszull said...

assalamualaikum remy...kalau singgah blog remy mesti mata jadi terbuka sbb nampak makanan yg sedap2 nyer...:)

remyhazza said...

mamapapa....
sekali sekala...
remy pi mkn jer...... nak karaoke tak dapat...... tgh demam....he3

remyhazza said...

baguznet....
kalau restaurant terapung tu remy tak kisah sangat.....
yg nie cam pelik dan unique jer seafood dia....tapi rege mak oooii! tak mampu.....

remyhazza said...

kak diana.....
habis licin...... org blanja..... kita tadah mulut jer la.....he3

remyhazza said...

mama.....wassalam
lepas nie remy kena tukar blog jadi restaurant bergerak..... he3...
dengan tema... kenyang mata tapi bukan diperut....

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaa seronoknya dapat makan2 mcm nie ..nie yang buat umi laapr terus ni bang .. jap g nak makan jugak la ..sedapnya makanan yang dihidangkan .. sukanya umi ..yayyyyyyyyyyyy


psttt bang .. nak tutorial..ingin jugak nak tengok abang masak tau :)

sis92 said...

wah bagusnya bos dia..dah lama tak makan2 bsar hukhuk

AYIE ABAS said...

remy...sekarang nih memang musim org demam..agaknya...ayie pun tgh sakit2 tekak.

tapi makan masih lalu dan berselera...kalau laa dpt mkn mcm remy tu...sakit tekak pun tak terasa..hehehe

remyhazza said...

UMIE....
crab chilli tu yg paling best...
cicak ngan roti panas.....
enjoy your meal !!!

remyhazza said...

sis92....
ala sekali sekala jer......
bos ngan supplier bayarkan....
tapi rege tak tahu ler berapa.... nampak cam mewah sangat....

remyhazza said...

ayie....
setuju....
deman nie kejab rasa kejab hilang..... time mkn sakit tekak pun laju jer.... rugi...he3

Aien Alien said...

hahaha...hilang terus malu-malu bila makan~ rezeki jangan ditolak kan kan kannn...hihi

remyhazza said...

aien.... betul tu....
ibarat bulan jatuh keriba....
kalau remy nak pi sendiri tempat camnie....
ish.... tak mampu kut !

misz_eyza said...

wow remy...mmg ohsem la bosh remy nie...belanjan tmpt mahal lak tue...mkn sure rega mahal jugak nie. dah la duk vip room fuhhh...

miss daya said...

untung arr boss blanje.. haha.. err 700 sekor.. aiyok takut arr nk mkn kt sini.. :'(

remyhazza said...

misz-eyza....
remy pun tak sangka sampai camtu...
mekasih ler byk2 kat boss remy tu...

remyhazza said...

miss daya....
betul tu...
buntang mata remy tgk rege.... tapi takde ler boss blanja ikan tu,.... mencekik darah regenya...

c'axoera ヅ said...

semacam best ajer..

remyhazza said...

caxoera....
memang best pun...sebab nyer free!!!

LidiaSuraya said...

makan besar n sedapp nampaknya eeeekkk??? amboi amboiii

Eera Shera said...

fuh untungnye ade org belnje mkn tmpt mhl..bila nk blenje sy plak hihi..

remyhazza said...

lidia.....
boss blanja.... remy mkn jer.... walaupun menggagau jugak nak cari restaurant nie......he3

remyhazza said...

eera.....
takde hal.....
bile2 pun boleh...... remy blanja eera bayar....he3...boleh ker ?

 

Template blog ilham dari alif ismail