Thursday, April 5, 2012

Masquerade ball - jom melaram ala kgPop......

Salam utk semua.....
kali nie remy nak crita satu kisah yg panjang.....
jeng jeng jeng.........
bertempat di marriot putrajaya pada hari ahad yg lepas , telah berlangsung dgn jayanya masquerade ball the annual dinner tempat remy berkerja.....
dasat tu...masquerade nite !!! sure kena pakai topeng....kan..
dan remy pun tak terkecuali...huhuhu..... meleleh peluh biler pakai mask tu lama... tapi disebabkan nak maintain kgpop ( bukan Kpop )
remy terpaksa menahan juga.....kgpop tu kampung pop ler....
boleh dikatakan semua yg hadir mengikut tema yg ditetapkan..... selain bertopeng, kaler mestilah hitam ,merah atau putih !!!!
kena kuar budget jugaklah kalau nak pi...walaupun kite org pi dinner free jer....
firstly masuk jer dah dapat doorgift yg cute.... 
dlm bag tu ade mini beg dan juga salt and pepper shaker yg so english style..cute kalau simpan dlm lemari kaca remy tu....he3
semua yg hadir sporting habis dgn baju yg really stylish, ade yg seksi seksa dan ade jugak yg very the victorian....
ye lah... time nie lah nak melaram habis kan... lebih2 lagi kalau yg pompuan.....
tahniah kepada azizi dan juga cik aini coz menang best dress of the night..... sebenarnya ramai yg cantik2 mlm tu... cuma mungkin ade yg terlepas pandang......
majlis bermula seawal 8 malam...sebabnye isnin dah nak keje.....
kalau dah lambat habis...mau ade yg cendol nanti......he3.
menu lebih kepada mix asean. ade shark fin soup, lamb kari, fish black and pepper , sesame grill chicken , prawn butter , chinese vege dan dessert cream caramel..... tapi rasa tak ler sedap sangat... biasa biasa jer.....
Pengacara mlm tersebut tak lain dan tak bukan..... akak L.O kita.... sapa lagi kalau Linda Onn. Oklah linda punya style..... menghiburkan kan lah jugak walaupun tak sekelakar last year punya pengacara...azrul raja lawak tu.......
persembahan yg paling dinanti semua tentulah dari akak Jlo kita.... Ziana zain...... cantik sangat... yg penting lentik tetap ada..... maintain jer slim world dia tu......
selepas akak Jlo nyanyi,,, keluar la pulak boypren lama die..... sapa lagi kalau bukan Awie.......
jom kita jadi rockers la pulak..... apa apa pun persembahan keduan nya tetap mantop !!!
sepanjang majlis jugak..diselangselikan dgn persembahan band dan juga tarian dari freelance. cabutan bertuah walaupun tak semeriah tahun lepas tetap melekat kat remy satu.....
walaupun hanya blender.... remy bersyukur dari tak dapat apa apa kan....
tapi dlm hati..... nape remy tak menang motor ????? ke tab ker....
phone ker ...he3....takde rezeki ler tu....
so jom kita enjoy pic2 sepanjang majlis berlangsung....
please jgn gelak kat remy tau..... 
buruk sangat remy kalau dah ber KGpop! he3



20 comments:

baguznet said...

peh bro! cun-cun awek dlm gambar tu... cik aini yg mana satu? ekekeke

Kancil 8349 said...

wah,....bestnya...macam nak ikut sama...ndak pernah lagi ikut acara macam nie...

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnya majlis abang pergi ..seronok nya kalau umi dapat pegi ..umi pun suka melaram gak hihi


bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..makanan pun sedap :)

cantik topeng abang :)

sis92 said...

wah seronoknya suka tengok org pakai topeng2 ni hihi mcm ala2 princess gitu

remyhazza said...

baguznet....
cik aini tu yg paling kenit..... ade dlm pic yg ade ziana zain tu......pic die kat depan ziana

remyhazza said...

kancil....
mungkin satu hari nanti.....
kita tak tahu kan.....

remyhazza said...

umie.....
thanks so much.... penat abg buat topi tu.... he3....
beli yg kosong...tapi abg tambah glitter sendiri.....takut nanti ade yg pakai sama ...dah tak exclusive kan....he3
tapi time dinner nie jer kita nak melaram..... kalau last year arabic....

remyhazza said...

sis...
sekali sekala...tapi peluh berkuap tak siapa yg tahu.....
seksa sebenarnya..... tambah kalau yg pakai ala2 victorian tu....

Cikgu Ma said...

dah macam pesta halloween jerr...

baguznet said...

masih x dpt kenal pasti tp xpe... sure everyone enjoy kan? kot sempat sampaikan salam kat cik aini tu... ngeee....

remyhazza said...

cikgu ma.....
nai nasib baik masquerade... kalau costume party... mau mcm2 yg kuar.....

remyhazza said...

baguznet....
cik aini tu dah kawen ler.....
anak dah dua....
tapi kalau yg skirt pendek tu masih available.....
tapi kena pi seberang ler... minggu depan depa dah blk kg....
student2 fron indo....
tu yg berani seksi... dh budaya mereka.....

ShahzCudin said...

wahaha..kemain lagi memasing ala kgPop

remyhazza said...

shah...
ha3....shah...
kg pop...kalau kpop....
sure semua meletop!

LidiaSuraya said...

Ewaaaahhhh masquerade tu.. Ewahhh glamour u.. :)

remyhazza said...

lidia...
remy tu glamer ker????
ala2 KGpop.....kih3

misz_eyza said...

wah semua spoting abes bergaya ekk...masa nie baru blh tgk bermacam2 jenis pesyen.

Aien Alien said...

dinner bertopeng dengan kgpop memang terbaikkkk....siap jumpa artis lagi L.O, J.Lo Malaysia & awie :D


*bertuah badan tersangkut cabutan bertuah...huhu

remyhazza said...

misy-eyza...
setahun sekali nak melaram.....
kalau hari biasa.... semua simple jer...

remyhazza said...

aien...Kgpop tu yg paling meletop!!!! he3....
kalau takde topeng tu..... isk!!! segan abg remy,,,,

 

Template blog ilham dari alif ismail